Стържат менте асфалта от Лот 3

Гръцката "Актор" се оправда за гафа с фирма подизпълнител
9 май 2012 17:00,
102
Стържат менте асфалта от Лот 3
Машини вече отстраняват некачествения асфалт. Снимка: архив Булфото

Гръцката фирма "Актор" започна премахването на некачествения асфалт, положен на Лот 3 на автомагистрала "Тракия".

Днес на мястото на проблемната отсечка пристигна шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който остана доволен, че вижда как заръчаното от премиера Бойко Борисов се изпълнява. А именно – некачественият асфалт да бъде премахнат за сметка на изпълнителя.

Преди дни пътни експерти установиха и докладваха на министър-председателя, че положеният асфалт не отговаря на стандартите, а това може да доведе до напукване през зимата и образуване на коловози през лятото.

Още по темата
Днес, след като обходи цялото трасе на Лот 2 от Стара до Нова Загора и Лот 3 до Ямбол, за да се запознае с хода на строителните работи, Лазаров спря на 242-ия километър, за да се убеди, че гърците наистина изстъргват положения некачествен асфалт.

Отсечката е около километър, каза той, но гръцкият технически ръководител на обекта инж. Полихронис Хапсалис го поправи – само 500 метра е.

Строителят си призна, че са допуснали грешка, но обясни, че направата на битумната смес били възложили на фирма подизпълнител.

"Той не знам, сигурно някаква грешка на компютъра направил, лабораторията веднага установила грешката", каза Хапсалис.

Строителят обясни още на шефа на АПИ, че всъщност този отсек не е готов, а просто си правили пробно полагане.

"Те наистина имат правото да си правят експерименти, така мога да кажа най-общо, докато си налучкат точната рецепта. Но така или иначе, понеже нас ни притесни, че е много дълъг участък, който са положили, за да не остане факт от магистралата и част от нея впоследствие, както виждате, днес те го отстраняват", каза Лазаров.

Полихронис Хапсалис обеща, че строежът на Лот 3 ще приключи в срок и ще отговаря на качеството, а Лазаров пък го предупреди, че всеки ден ще бъдат извършвани строги проверки.

"Искам да ви уверя, че накрая в нашия участък, нашият пласт асфалт ще е най-добрият", зарече се гръцкият инженер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
5
 
! Отговори
Другари, преди 12 години
Фитнес студио "Ален акробат" предлага курсове за огъвкавяване по оригинална методика. Малки групи и тренировъчна програма съобразена с възрастовите особености. В края на курса гарантирам, че ще бъдете в състояние без усилия да се охапете по ***.
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На управленските мутри трябва нацяло да се изстърже малкото,което имат в празните си тикви.
55
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Асфалтът е като герберастите - фалшив и вреден
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakto i s metroto ele deto go pravqt pod zemqta 6te ima show 6te pojiveem 6te vidim
53
3
 
14
 
! Отговори
Ъц преди 12 години
Превърнаха народа и страната ни в Содом и Гомора, в прекия и преносен вид!.............. ви *** продажни предатели!
52
8
 
23
 
! Отговори
не е смешно,но преди 12 години
Каквото правителството,такъв и асфалта-няма да издържи до изборите :)))))))
51
1
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Ха стига с тия ВИЗАНТИЙСКИ НОМЕРА!!! Не знаели! Не разбрали! Сефте комендантски! Ако мине номера, че всеки сантим си е милиион на километър. А що гърци! Разликата между гърка и евреина е, че и двамата за пари ще продадат майките си, но гърка няма да я достави! Преди 20 години македонска фирма направи отсечката между Стара и Нова загора и още не е мръднала.Защо не се търсят такива фирми, а не измамници!Кой знае с какви рушвети се е уредила гръцката фирма и сега гледа да си ги избие!
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не се оправдават с под-изпълнител - след като са приемеш да работиш с под-изпълнител означава че си готов да поемеш отговорността за количеството и качеството на извършената от него работа. Ако не бяха пестили пари, а бяха наели човек с необходимият опит да контролира качеството на доставения асфалт и да го връща ако не е какъвто трябва - нямаше да има проблеми!
49
6
 
9
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Май верен ще се окаже слухът че бат ви Бойко ще хвърли оставка и ще предизвика предсрочни избори,щото все още ще може да вземе някой и друг процент-щото до година е бая далеч и тогава може да не вземе и 1 процент...
48
1
 
11
 
! Отговори
Валякаджията преди 12 години
Да бяха използвали Фидоската,"хубавата"Цецка и Лилянчето за валиране на асфалта,сега нямаше да има проблеми!
47
0
 
7
 
! Отговори
запознат преди 12 години
Oправданието,че е пробен участък /500 метра ?/е смешно.При тези ниски цени,с които се печелят търгове,така ще се строи.Нали и подизпълнителя трябва да е на далавера.Интересно на строителния надзор за какво се плаща и какво е контролирал?
46
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
А под асфалта,където е подложена менте настилка?
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мента, мента, далавера...
44
0
 
8
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 12 години
До АВАНГАРД - Старият асфалт се преработва, да използвам модерната дума - рециклира, като му се добавят битумни добавки и пак е годен за употреба. Това, че е преработен, не означава некачествен, а просто се използва за по нисък клас улици. Aсфалта е смес от битум, пясък, трошен камък и други добавки. Добре е човек да е запознат преди да критикува!
43
1
 
6
 
! Отговори
Левата ръчичка преди 12 години
Бах маааааму кви грешки прай тоз компутур!
42
16
 
30
 
! Отговори
optimist преди 12 години
до 61 - Разбира се, че ГЕРБ! Хората не са *** и работата на правителството ще бъде оценена и възнаградена с втори мандат догодина. Пък станишковците и кутевците винаги ще си дрънкат врели некипели, ще ръсят компромати, манипулации и ще плюят - това е техният стил и начин на мислене и работа.
41
18
 
16
 
! Отговори
асфалт преди 12 години
Всички драскачи от комунистическия тиквен герб да се явят в централата! Ще раздават по черпак с асфалт, като награда за слабоумните хвалби в чест на пожарникаря!
40
11
 
9
 
! Отговори
квадратен комитет преди 12 години
Най-червените болшевики са тези от тиквения герб! Пожарникарят е член на БКП и е бил генсек на СИК, Цецо Пудела е член на БКП и е работил в 7-мо Управление на ДС, убавата Цецка е член на БКП, даже е била член на окръжен и на квадратен комитет, Плевелът е бил член на БКП. Доколкото ми е известно, нито Станишев, нито С2 (Симеон втори), нито Доган са били членове на БКП!
39
15
 
11
 
! Отговори
селски пътеки преди 12 години
Стига с тези магистрали! Те са толкова некачествени, че не са никакви пътища, а най-обикновени селски пътеки. Постоянни слягания, тесни ленти, неравно платно, нефункциониращо отводняване, риск за аквапланинг, остри завои, липса на осветление и на обозначаване със знаци на опасни места. Построени са на неподходящи местности, където стават наводнения, духа силен вятър или стават навявания на сняг. Катастрофална поддръжка: не се чистят от лед, сняг и вода, канавките в дъждовния сезон са затлачени, хоризонталните маркировки не се виждат, липсва контраст между цвета на платното и на маркировката. Липсват колци на всеки 50 метра, на платното често лежат опасни предмети. Липсват безплатни осветени паркинги с чисти тоалетни и с топла вода. Мутрите вилнеят по пътищата, създават опасни ситуации и са недостижими за закона. Да не споменавам дупките, или дупките са за това, да ни напомнят, че ние сме гъзът на географията!
38
2
 
10
 
! Отговори
георги преди 12 години
тцтц.. точно на магистралата ли избраха да си изпробват рецептите за асфалта. Пък и на най-горния слой. .. сега изкарания асфалт ще отиде в двора на някой баровец като подарък :))