Стържат менте асфалта от Лот 3

Гръцката "Актор" се оправда за гафа с фирма подизпълнител
9 май 2012 17:00,
102
Стържат менте асфалта от Лот 3
Машини вече отстраняват некачествения асфалт. Снимка: архив Булфото

Гръцката фирма "Актор" започна премахването на некачествения асфалт, положен на Лот 3 на автомагистрала "Тракия".

Днес на мястото на проблемната отсечка пристигна шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който остана доволен, че вижда как заръчаното от премиера Бойко Борисов се изпълнява. А именно – некачественият асфалт да бъде премахнат за сметка на изпълнителя.

Преди дни пътни експерти установиха и докладваха на министър-председателя, че положеният асфалт не отговаря на стандартите, а това може да доведе до напукване през зимата и образуване на коловози през лятото.

Още по темата
Днес, след като обходи цялото трасе на Лот 2 от Стара до Нова Загора и Лот 3 до Ямбол, за да се запознае с хода на строителните работи, Лазаров спря на 242-ия километър, за да се убеди, че гърците наистина изстъргват положения некачествен асфалт.

Отсечката е около километър, каза той, но гръцкият технически ръководител на обекта инж. Полихронис Хапсалис го поправи – само 500 метра е.

Строителят си призна, че са допуснали грешка, но обясни, че направата на битумната смес били възложили на фирма подизпълнител.

"Той не знам, сигурно някаква грешка на компютъра направил, лабораторията веднага установила грешката", каза Хапсалис.

Строителят обясни още на шефа на АПИ, че всъщност този отсек не е готов, а просто си правили пробно полагане.

"Те наистина имат правото да си правят експерименти, така мога да кажа най-общо, докато си налучкат точната рецепта. Но така или иначе, понеже нас ни притесни, че е много дълъг участък, който са положили, за да не остане факт от магистралата и част от нея впоследствие, както виждате, днес те го отстраняват", каза Лазаров.

Полихронис Хапсалис обеща, че строежът на Лот 3 ще приключи в срок и ще отговаря на качеството, а Лазаров пък го предупреди, че всеки ден ще бъдат извършвани строги проверки.

"Искам да ви уверя, че накрая в нашия участък, нашият пласт асфалт ще е най-добрият", зарече се гръцкият инженер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
13
 
17
 
! Отговори
няма хубави шосета преди 12 години
В България няма хубави шосета. За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
36
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберисчетата днес не са на работа и висят тук.Бе да ви питам:Цецо къде изпрати приятелчетата си от Дупница,че нещо ги нямало в затвора?
35
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари от ГЕРБ, Ако искате някой да направи добри магистрали е добре този някой да е германец. Вярно, германците не работят без пари, а и рушвети не са склонни да дават, но пък магистралите им са перфектни.Гръцкият, турският и еврейският бизнесмен е годен само за далавери. Посочете ми тяхно предприятие в България, което да процъфтява, а хората в него да са заплатени.
34
3
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Само да попитам по бай Тошово време колко "аутомобила" се дундуркаха по пътищата на родината и от какви световно известни марки бяха???
33
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като ви разправяше Станишев,че асфалта е некачествен вие опищяхте орталъка.И разберете парите от откраднатото отиват при В.Божков-Черепа и от там при Бойко.А вие промити мозъци още викайте браво и евала на мутрите.Такива като вас и през деветдесетте години във времената на СИК и ВИС ги *** мутрите и сега пак ги ***.
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ гърчи гръка!
31
14
 
21
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Кой ти каза бе *** че по тошово пътищата са били качествени??!?!? Същите гробища бяха, но всеки, който си помислеше дори нещо против Партията биваше унищожаван
30
5
 
30
 
! Отговори
Новак драскач преди 12 години
Не разбрах защо, пък и не ми казаха, но тук трябвало да похваля Бойко Борисов и правителството. Да живее Бойко! Браво на правителството! Долу всички останали! Урррраааа!
29
11
 
20
 
! Отговори
шшшт преди 12 години
Абе не нам, ама за пръв път карат изпълнителя да си поправя золумите. Ако беше по времето на СърГей нямаше и да се чуе. Така че тишичко червени бабички
28
5
 
17
 
! Отговори
ТТТ преди 12 години
По точно трябва да пише Боко стърже менте асфалта от лот 3,нали той строи магистралата!
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ще дойде във Варна да погледне какъв е асфалта....кога този тип кражба и източване ще се криминализира...това е нагло престъпление от което страдаме всички и си трошим колите...
26
4
 
12
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Пич ти си мега наивник. И сегашните и предишните и всички останали преди тях си искат комисионната, за да спечелиш търга. Защо според теб търговете за обществени поръчки в БГ са с тайно наддаване? Някой отваря пликовете и обявява коя фирма печели и е дала най-ниска оферта. Но няма свидетели дали е така? Когато направят явен търг и фирмите се наддават една през друга, тогава ще повярвам че няма задкулисни игри. А и така цената може да се свали доста повече. Но няма да може да се *** тогава.
25
1
 
9
 
! Отговори
men преди 12 години
робски труд срещу социални помощи и магистрала до токио ще направим, ще има и за зали и за стадиони и за пенсии и за училища. проблемът е че мутрите от тази работа кяр нямат. нито нашите нито тези от еврепоейският съюз
24
2
 
8
 
! Отговори
греко преди 12 години
"Той не знам, сигурно някаква грешка на компютъра направил"... а ас не успял претсакам ви..ХАХА
23
14
 
21
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
ОК. Сега да направим една импровизирана набързо анкета. Който е ЗА България да е в Евро съюза да гласува с зелено, а който е ПРОТИВ с червено. Ха да видим сега...
22
2
 
24
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
що за глупости ми бръщолевите бе "експерти" , какви "българи " , "американци" , "германци" , "гърци" ви жужът в главите счетоводни - ИМА Български Държавен Стандарт БДС единтичен по DIN сега наречен Европейски Стандарт ! Какви "рецепти" си измисляте за асфалто- битумната настилка или е СПАЗВАШ или НИЩО НЕ ПРАВИШ! НЕКАДЪРНИ МОШЕНИЦИ !Изядоха хляба на кадърните български специалисти !
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво има да се чудите как се оправдава гъркът? Той просто ползва светлия пример на нашето премиерченце - той иначе е много работлив, но все някой друг му е виновен. Я опозицията, я международното положение, я скока на долара, я слънчевото затъмнение, я фазите на луната :)
20
2
 
17
 
! Отговори
Голата И С Т И Н А преди 12 години
Е защо в Гърция магистралите им са качествени,а тук ги побългаряват като смесват битум и мазут и от там спойката с филца е трагична 100 тира 40т.товар като минат и после става грамофон свири майка плаче тая магистрала,тук корупцията опорочава всяко добро намерение...
19
2
 
15
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
Според теб как така гръцките фирми са дали най-ниска оферта? Ако не си наясно Турските и гръцки фирми строят пътищата ни. И всичко е с подизпълнители, но не е вярно че работят само българи. Особенно където строят турски фирми, работят само турци докарани от Турция и машините също са от Турция,камиони,цистерни,валяци,багери... Ето за това всекидневно БГ фирмите фалират, защото чуждите фирми просперират а как се печелят търгове е ясно от 23г. насам, който бутне най-много къето трябва печели търга.
18
6
 
7
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Еййййййй нещастници защо слагате минуси на Васил ( 17 НОМЕР ПО РЕД ) та нима не казва истината ли ? Докато има еничари да ни управляват така ще е чужди фирми ще ни крадат по този *** начин, а на работниците ще дават подаяния от по 300 - 400 лева. Какъв срам само...Запада ето така по този начин ни ОБИРА правейки се на ударени. България незабавно да напуска този позорен ЕС. Бедни и мизерни ето това сме ние българчетата - срамота, засрамете се поне от нашето славно минало и славни герои ...