В 15 области в страната е обявен "оранжев код"

Синоптиците прогнозират обилни валежи и хладно време
28 май 2012 07:32,
2
В 15 области в страната е обявен "оранжев код"
Снимка: Булфото

"Оранжев код" за обилни валежи е обявен в 15 области в страната – Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян.

"Оранжев код" означава, че времето е опасно, прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност, възможни са щети и жертви.

Според прогнозите на метеоролозите се очакват значителни количества - на места до 25-40 л/кв. м за денонощието.

Преобладаващите максимални температури днес ще бъдат между 14 и 19 градуса, в София - около 15 градуса. По-късно през деня от югозапад валежите ще започнат да спират, а облачността ще се разкъса.

Синоптиците от БАН призовават гражданите да бъдат много внимателни, да бъдат в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност да избягват рисковете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно си доста умствено ограничен, след като от толкова време не ги научи. Все едно да не разпознаваш светофар или флаговете по плажа. Спрямо тях е добавен просто още един междинен цвят между жълто и червено, точно този оранжевия.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъй ли? И какво значи оранжев? Ръми, вали, вали като из ведро /проливен/, или? С тези цветни кодове объркват само/. Има си точни думи в езика ни. Кодове модове. тинтири минтири.Сега ще гледам в нета да видя какво ще е времето.