Падна безпилотният самолет, който оглеждаше гърмящия цех

Отлита втори, по-малък, съобщи зам.-министърът на отбраната
Обновена: 6 юни 2012 15:13 | 6 юни 2012 14:02,
318
Падна безпилотният самолет, който оглеждаше гърмящия цех
Отделните взривове продължават. Снимка: Impact press group

Безпилотният самолет, който е трябвало да заснеме опасния район около складовете за утилизация край "Петълочката", които гръмнаха вчера, е паднал заради силния вятър, обяви министърът на отбраната Аню Ангелов.

В момента две бронирани машини “Пустинна котка“ разузнават района и търсят падналата летателна машина, за да вземат записа.

Още по темата

Зам.-министърът на отбраната Валентин Радев пък заяви, че втори по-малък безпилотен самолет  ще отлети за района на взривовете, за да направи оглед.

Продължава и издирването на трима от работниците, които са били в цех №1, където е станал взривът. В момента на инцидента там е имало петима души, но двама от тях са били на терасата и са успели да се измъкнат.

Министърът на отбраната допълни, че вчера при разгара на взивовете екип от петима души е влязъл в опасния периметър с риск за живота си, за да измъкне двама души. Единият от тях е настанен в болница, а другият е бил в шоково състояние, но вече е добре.

Ангелов потвърди информацията, че в района на цеха е намерен мобилен телефон. Това е нарушение на правилата за безопасност, защото на места, където се извършва утилизация на бойна техника, не може да се внасят GSM устройства.

Силата на взрива е бил 10 тона тротил. Не е ясно какво количество боеприпаси е имало в складовете все още. Ангелов обаче заяви, че там са се съхранявали не само арсенал за утилизация, но и за продажба.

По думите на министъра вината за инцидента е на собственика на фирмата “Берета Трейдинг“. Ангелов изрази възмущението си, че този човек все още не е отишъл на мястото на взривовете.

По негови думи единичните взривове в района продължават. Ангелов уточни, че 24 часа след последния взрив ще може да влезе група, която да огледа района. Министърът беше категоричен, че няма опасност за населението.

Голямата част от хората, които живеят в района, вече са се завърнали по домовете си. Все още не се обсъждало как ще бъдат обезщетени те. По думите на Ангелов ще бъде предявен иск към “Берета Трейдинг“ за покриване на щетите и разходите по овладяване на ситуацията.

Министърът допълни, че ще има изменения в Закона за боеприпасите и взривните вещества. Те ще позволят снарядите да бъдат обезвреждани в чужбина, където има по-модерна техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
2
 
! Отговори
Охх преди 11 години
Стига сте ревали бе... няма такова досадно племе. Винаги някой е виновен, винаги се обсъжда и негодува. В това сте най-силни.
238
0
 
3
 
! Отговори
alek преди 11 години
Смешници, какъв безпилотен самолет, какви 5 лв?! Това е макет на самолет с камера. При това с ниска резолюция. В БГ всичко трябва да звучи мн напомпано, като премиера или златките. То това се харесва. БЕЗПИЛОТЕН САМОЛЕТ! ХАХАХАХААХАХХАХААХАХАХАХАХ Някакво макетче сглобено в кражок по моделистика. Паднал бил ПАХАХАХАХ СМЕШНИЦИ сте от DNES BG. Да завършиш журналистика не те прави журналист. Особено пък вас! Кучета - човекоядци, земетръс 1,5 по Рихтер. Безпилотно самолети! ПАХАХАХАХ СМЯХ!
237
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Собственика на фирмата - във пандиза.Иначе нещата ще си вървят пак така - ден за ден.
236
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
Edno vreme v kazarmata ni kazvaha ; ei sega tragvame (ot Sofia) i sled 6 chasa sme v Istanbul i si piem kafeto.I nie rakoplaskahme.
235
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Къде е онова мрънкяло Плевненлиев да обясни какво става и Тиквата какви ги е завъртял?
234
5
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 години
По професия съм пиротехник,и не мислете че преди 89г.това не се случваше! Пред пенсиониране при взрив от наша колежка останаха само вътрешностите(понеже са мокри),а двата и карака бяха по тополите около цеха!НОООО.....нямаше ИНФОРМАЦИЯ!!!....и колко още други поне погребвахме!Противотанковия заряд се прави от няколко вида барут,единия е нитроглицеринов-много лесно възпламеним,дори от статично електричество създадено от дреха или обувка може да се възпламени!
233
2
 
5
 
! Отговори
ринго преди 11 години
управниците ни стават все по некадърни и дори по грозни и не вдъхващи и грам доверие .Само погледнете военния *** Аню и бледият момък Никито Младенов .Пълна противоположност но еднакво отблъскващи мутри
232
1
 
4
 
! Отговори
ппанцхоо преди 11 години
Наскоро един познат си купи(взе)един камион залени сандъци от утилизирани боеприпаси от фирма,която работи на 400(четиристотин)метра от табелата на стара загора.Аню да каье за полигона змеево,където всеки ден весело ехтят мощни взривове.Целият град срещу Аню-вият подпис...е познайте кво стана.100:0 за Аню(готино име )всепак
231
3
 
4
 
! Отговори
ppancho преди 11 години
Полигона в Змеево до Стара Загора ще е следващата изява на военната аристокрация: (.Какво ли трябвя да се случи,за да разбере обществото,яе военните не подлежат на никакъв....повтарям НИКАКЪВ контрол.Отврат,престъпници :(Срам за тях!
230
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимен преди 2 часаНека се посочи кое правителство е дало лиценз на тая частна фирма и кой стои зад нея! ---------- Лиценза може да бъде отнет по всяко време от МВР. Само че въпросната фирма е от "спонсорите" на МВР. Както искаш - така го мисли!
229
2
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БЕЗПИЛОТНИО САМАЛЬОТ ДЕТО МУ ВИКАТ НА ПРАВИТЕЛСТ ВОТ О ПАДНАЛ ....шШШШ...БАЦЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА...!
228
8
 
17
 
! Отговори
Гоце преди 11 години
Крайно време е и правителството да падне , сега пък вятърът виновен
227
6
 
17
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦКО РЕЗА ЛИ С НОЖИЦИТЕ ПАДАНЕТО...?
226
0
 
1
 
! Отговори
$$$ преди 11 години
Utilizirahme i samoletcheto.Sega shte utilizirame oshte edno,po-malko.Abe v tazi Bulgaria vsichko e utilizaciq ...
225
0
 
18
 
! Отговори
Хо преди 11 години
От къде разбрахте,че падналия самолет е "израелски безпилотен ***"?! От текста в,които се казва,че се търси самолета за да се види какво е заснел става ясно,че това не е високо технологична "играчка".....Всъщност самолетчето е предоставено от софийския университет!
224
2
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Най- интересното е , че щели да откриват причините за аварията в цеха ?! Там има кратер дълбок 4 метра ! Освен обещанията и хвалебствията друго нищо не могат да открият
223
1
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Аню,Аню,Анев драго ми лилипутче с вашето безмозъчно управление цялата държава е заприличала на безпилотет самолет!Пети инцидент със снаряди и ти *** още не си наказан и с тази дейност продължават да се занимават някакви мазни мутри авери на шефа ти *** от фирма Ипон какви лицензи издавате бе *** това е престъпна небрежност от страна на повереното ти министерство каква Берета къв Трейдинг какви са тези ***?И накрая пак безотговорност щели да ги унищожават в чужбина пак далаверки!!!!!!
222
3
 
22
 
! Отговори
МО,МВР ИЛИ БОЙКО преди 11 години
МО КАЗВАТ ЧЕ МВР СА ВИНОВНИ, ЦЕЦО ВИКА ЧЕ МО СА ВИНОВНИ, А КВО КАЗВА ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ ПЛЕВНЯТА-ТОЙ МЪЛЧИ ГУЗЕН ЩОТО МУ ГРЪМНА АРМИЯТА. БОЙКО ТИ КАКВИ МИНИСТРИ *** ИМАШ. НЕМОГАТ ЕДНА ВИНА ДА ПОЕМАТ. БОЙКО ДЪРЖАВАТА НИ Е УВРЕДЕНА И ТИ НИЩО НЕ ПРАВИШ! ТО НЕБЯХА НАВОДНЕНИЯ, СКЪСАНИ ДИГИ НА МО, ЗЕМЕТРЪСИ, ГРАДУШКИ, ГЪРМЕЖИ, БРЪТВЕЖИ И АЛА БАЛА ПО ГЕРБЕРСКИ. НИЩО НЕ ПРАВИТЕ САМО ЗАЛЪГВАТЕ ХОРАТА И ТЕ ПРОСТИ ЧЕ ВИ ВЯРВАТ. ДОКОГА БЪЛГАРИНО?
221
0
 
12
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
ПРОС НАРОД гърмящ цех.
220
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека се посочи кое правителство е дало лиценз на тая частна фирма и кой стои зад нея!