Забраниха достъпа до паметника на Бузлуджа за празника на БСП

Заповедта е на областния управител на Стара Загора Недялко Недялков
26 юли 2012 22:05, Красимир Ангелов
135
Забраниха достъпа до паметника на Бузлуджа за празника на БСП
Паметникът на връх Бузлуджа. Снимка: Булфото

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков забрани достъпа на хора в сградата на Дом паметник връх Бузлуджа, както и извършването на всякакви технически дейности и влизането на хора в сградата за осъществяването им.

Като причина са посочени превантивни мерки за недопускането на инциденти поради лошото състояние на недвижимия имот, съобщиха от Областната администрация в Стара Загора.

В мотивите на областния управител се посочва, че паметникът в землището на с. Крън, община Казанлък, е неизползваем, с нарушена конструкция и в лошо състояние, поради което е негоден за експлоатация.

Това според преценката на Областната администрация застрашава живота и здравето на хората, които ще бъдат в района на паметника.

"В тази връзка и в изпълнение на произтичащите ми от Закона за защита при бедствия правомощия по организиране изпълнението на превантивни мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия, считам за наложителна мярка налагането на забрана за достъп на лица вътре в сградата на Дом-паметник връх Бузлуджа”, посочи областният управител в специално изявление.

Заповедта на Недялко Недялков е във връзка с честванията на празника на Българската социалистическа партия.  Традиционният събор на левицата на връх Бузлуджа ще се състои в събота под надслов "Решимост за промяна".

На историческата поляна под върха членове и симпатизанти на БСП ще отбележат 121-ата годишнина на организираното социалистическо движение в България и празника на БСП - 2 август.

Dnes.bg припомня, че преди година тогавашният областен управител на Стара Загора Йордан Николов също забрани достъпа на социалистите до паметника на връх Бузлуджа. Последваха множество скандали, като социалистите обвиниха управляващата партия в съботаж на празника им.

Още по темата

Младежите от партията все пак осветиха паметника по време на честванията на левицата, въпреки че през деня дори премиерът Бойко Борисов им забрани.

Малко по-късно министър-председателят обвини БСП, че са превърнали в кочина Бузлуджа и се наложило млади ГЕРБери да чистят върха след червения събор.

Тогава Борисов прикани "червените" да му пуснат от "Позитано" 20 писмо и "да си си я вземат и да се оправят".

Още същия ден лидерът на БСП Сергей Станишев прие хвърлената ръкавица за паметника на Бузлуджа и настоя държавата да прехвърли безвъзмездно собствеността върху паметника обратно на БСП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей къде се събрахте бе? Сигурен съм, че всички дето искате да събаряте не сте създали нищо в живота си, само чупите и чупите, пробвайте нещо да създадете. Вечер след дискотека, телефони, кофи, коли, стадиони и каквото ви падне унищожавате хайка гамени, ако не живеехме в такава анархия щехте да разберете много бързо каква е цената на безчинствата. Този паметник е платен до последната стотинка от дарения и харесва ли ви или не, е част от историята, уважавайте историята за да уважата и вас в бъдеще
113
0
 
1
 
! Отговори
Н. Николаева преди 11 години
С"Ъ"БОТАЖЪТ е спрямо българския език. Хайде поне журналистите и редакторите да бъдат грамотни !
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
серГей гащите си не може да поддържа вдигнати, чинията ще поддържа:)
111
6
 
8
 
! Отговори
забрана 2 преди 11 години
ВРЕМЕ Е НАРОДА ДА ЗАБРАНИ ДОСТЪПА НА БСП И ДО ПАРЛАМЕНТА! НА ИЗБОРИТЕ.
110
0
 
8
 
! Отговори
... преди 11 години
Да се качват на нея и герберчета и комунистчета и сини и дпста и атакисти и да отлит на майната си....
109
7
 
2
 
! Отговори
Ха, Ха, Ха преди 11 години
Лидер на червената партия - СерГей.Лидер на червените в Пловдив - свинар.Седнали сме да се занимаваме с някаква си соц чиния.
108
3
 
7
 
! Отговори
Концлагер преди 11 години
Преди 70 години Тиквата щеше да е пръв приятел на Хитлер. Сега е ограничен до "мръсни номерца". Ах ако можеше Тиквата да отвори концлагерите и майка си щеше да прати там, нали и тя е комунистка (била е).
107
3
 
1
 
! Отговори
stv преди 11 години
Редакторе, не сЪботаж, а сАботаж, защото не идва от събота а от френското "sabotage". Като не знаете, проерявайте! Има начини за това. А колкото до чинията, най-добре е да се взриви и да се възстанови терена на този свещен връх. Така няма да се налага да има забрани за достъп до това чудовищнно творение..
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как да върнат парите на хората? Вие давате ли си сметка колко неща едно време бяха построени с труда на хората и пари събирани от тях? А сещате ли се колко от тези неща сега бяха приватизирани и харизани? Някой от строителите и дарителите да е получил нещо? Тук не става въпрос за връщане и плащане. Това няма да стане и в този случай. Паметника трябва да се стопанисва! Щом досегашните собственици не са се грижили за него да го дадат на БСП-то. Разбира се паметникът да е достъпен за всички!
105
0
 
3
 
! Отговори
do 96 преди 11 години
Недей лъжи за Испания ей драскач ! Франко фашиста е обичан само в мадрит . Извикай 'вива франко " в Барселона и ще срещнеш свети Петър до 5 минути !
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли толкова се страхуват от историята?
103
4
 
6
 
! Отговори
Don Ivano преди 11 години
Имайки в предвид колко трудно събориха мавзолея, от това се извлича извод колко здраво и сигурно са го построили, по същата логика паметника на Бузлуджа ще е също толкова здраво построен. Паметника е част от една епоха от нашата история както беше и мавзолея, за разрушаване на исторически факти и немарливо отношение спрямо тях трябва да има съдебна отговорност,съответно Иван Костов трябва да е първият отговарящ. А Бузлуджа по-добре да се даде на някой да го стопанисва отколкото да рухне !
102
2
 
11
 
! Отговори
дядо Иван преди 11 години
Помня, когато се строи паметника.Беше създаден фонд "Бузлуджа" и всички работещи на заплата по списък внасяхме определена сума в него.Така че, това е построено с парите на всички нас.БСП нямат правото да претендират за собственост. А щом искат да е техен - да го стопанисват и поддържат.
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно колко ли би струвала поддръжката на такъв тип паметник? Все пак не е каменна фигура. Вътре има зали, предполагам ще има техника ... ток, охрана? А ВИК имаше ли това чудо? Може да стане супер авангардна хижа. И по средата яко КОЗ с изглед към звездите!
100
3
 
11
 
! Отговори
тцъ тцъ преди 11 години
Повече от 20 г. БСП чакаха и се надяваха някое правителство да им бутне светинята и да спечели ненавистта на симпатизантите им.Станишев 4 г. не намери време да си отремонтира съоръжението.Последната надежда им беше, че ГЕРБ ще премахне опасната сграда. Ама няма да ги огрее.Всяка година ще се събират около нея и ще цъкат отчаяно.
99
2
 
4
 
! Отговори
Павел Марчев преди 11 години
Да живее комунизмът!!!
98
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо така бе, другари? Защо "светинята" ви е в такъв вид?Една "светиня" не можете да подържате, а пак се напИНЯте държавата да отправяте. Много нагли сте, бе!
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП да си го вземе и да си го поддържа. Дом паметник на Бузлуджа е един от малкото соц. паметници, които имат някаква стойност. Жалко, че го унищожиха през годините.
96
1
 
4
 
! Отговори
ЦЦ преди 11 години
Другарки и другари, време е да надигнем глави в новото време и да решим проблема кардинално. Нека защитим нашата "Зона 51" с мощен паранормален отпор, нека призовем старовременните партизани от ОФ лично да възседнат Чинията и да отърсим тази планета от буржоазната плесен веднъж завинаги, другарки и другари! СЛАВА НА БКП И КПСС, УРААААА! (Бурни аплодисмени, всички заседаващи стават на крака и възторжено аплодират)
95
6
 
15
 
! Отговори
Патриот 2 преди 11 години
20 години една магистрала не можахте да направите, има пътища непроходими от както ги е направил Бай Тошо от тогава не са виждали валяк. Окрадахте болници, училища, опропастихте курорти и много много други все за "доброто на Държавата". Ама ми е най смешно , че не ви е срам. Не се сърдете на никого, това е истината.