Варненци блокираха входовете на Морската градина

Искат да се спре достъпът на автомобили
Обновена: 28 юли 2012 20:05 | 28 юли 2012 20:01,
179
Варненци блокираха входовете на Морската градина
Варненци за пореден път на протест. Снимка: архив Impact press group

Варненци блокираха петте основни входа на Морската градина, по които преминават леки автомобили, предаде ”Фокус”.

На всеки имаше по около 10-15 от членовете на сдружението, които не допускаха преминаването на автомобили. Блокирани бяха входовете на басейн „Приморски”, на Двореца на културата и спорта, спирка „Акациите”, Делфинариума и Пикадили парк.

Още по темата
28 юли 2012 14:00
191

Според протестиращите в Морската градина на влизат и излизат безпрепятствено коли и паркират в зелените й площи, което е напълно забранено. По крайбрежната алея формално има ограничителен режим, който обаче не се спазва, смятат протестиращите.

Те настояват да се спре достъпът на МПС в Приморски парк, с изключение на колите със специален режим.

Варненци искат още полицията да санкционират всички водачи, които нарушават Закона за движение по пътищата.

Протестиращите заявиха още, че настояват да се обозначат със знаци всички входове на Приморски парк и да се поставят пътни знаци с допустимия достъп на МПС в парка.

През последния месец жителите на Варна на няколко пъти изразиха недоволството си срещу случващото се в града си.

В началото на юли около 1000 души излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина. Под натиска на хората общинските съветници гласуваха пълна забрана за строителство в морския парк, но това не удовлетворява основното искане на протестиращите.

Ябълката на раздора е проектът „Алея първа”, който трябва да бъде изграден между Морската градина и брега.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво се плюете сякаш същото не е във всеки град и село. Някакви групировки "държат" всичко.Отдавна съдът е техен както и всичко останало,полиция,администрации.Народа го е страх-всеки ден вижда невероятни престъпници дето цяла България ги знае,че са *** мафиотите как им дават условни присъди или въобще ги оневиняват напълно.Имаме нужда от алтернативен съд който не е български.А българският няма смисъл да го има-чета във вестника шефката на съда гадже на некъф мафиот.Некво порно?Нее,България.
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще те разочаровам 84, не уча в техническия :). Нито имам неудоволствието да живея в пропадащ град като Варна. Ти си си с комплекси, та чак храниш някой и призоваваш да не ти хапят благородните ръцеПа пази боже такива като теб да ме хранят хаха Тезата ми нека да е абсурдна, щом така ти харесва повече :).Вече и самите Варненци не успяват да отрекат, че през последните 15 години града запада ли запада, до ниво да ви вземат морската, а морската да се превърне в паркинг.
78
5
 
9
 
! Отговори
Saki преди 11 години
Варна е като *** на старица, коато едно време е била хубаво и стройно девойче.....сбръчкан, увиснал, на старчески петна, намирисващ, с два цирея на него- Максуда и Алея първа на ***.
77
1
 
2
 
! Отговори
до 83 преди 11 години
Да заповядам ? Та аз живея до техническия ? А ти щом ме каниш тук, значи учиш в него, в този ред на мисли, не хапи ръката, което те храни ! Точно ти си комплексирания в случея. Изобщо тезата ти за чуждестраните студенти е абсурдна? Ти луд ли си ?
76
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че само свободния се сещаш си е твой проблем :), значи не познаваш Бургас. Чуждестранни чуждестранни, но заповядай в техническия да видиш, че обедните менюта с турски гозби както и самите менюта, а общежитията са запазени още в начлото на лятото за турски студенти. Подобни неща само във Варна могат да се случат и всички вместо да алармират който и където трябва да избиват комплекси, че някои си друг град имал по малко университети :))).Щом ви кефи радвайте се на западащия град Варна.
75
3
 
6
 
! Отговори
до 79 преди 11 години
хаха, във Варна има няколко университета които приемат чужди студенти и тази бройка по никакъв начин не влиае на приетите български студенти. А в Бургас колко университета имаше, че само за свободния се сещам?
74
0
 
1
 
! Отговори
до 78 преди 11 години
Фантазьор!
73
1
 
4
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
какви претенции може да имаш след като даваш за пример СтрасТбург ?!?
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да 76 има студенти, наши родни български студенти, който за разлика от великата варна, не са пренебрегнати от града и университета си за сметка на ***.
71
2
 
15
 
! Отговори
кмет преди 11 години
какво би направил еди истински кмет на Варна : !. С европари метро от Аксаково до Златни Пясъци. 2.Втори мост с европари над езерото. 3.Премахване на чалгаджийските заведения по алеята 4.Разваляне на сделката ограбила всички българи Алея Първа. 5. Отстраняване на незаконното гето Максуда в центъра на града. 5.Създаването на водна каскада като тази в Плевен точно където е Максуда.6,Гаровия район,Пристанището да се преместян навътре към езерото а на тяхно масто и на острова под моста да стане парк
70
1
 
0
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
Кажи къде ти е кантората, за да дойда и да си поговорим ?
69
1
 
4
 
! Отговори
do 74 преди 11 години
а в Бургас има ли каквито и да е студенти ?
68
5
 
1
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
Ти къде ходиш на плаж бе ***.
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да 69 Бургас ще стане турски град според някакви украинци, затова в техническия във Варна менютата на кафетата са на турски, а общежитията са запазени за турски студенти :).
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с това кой е по най,всички сме българи,защо злобеете бе хора?Кому е нужно това?България е красива страна,само трябва да се стопанисва добре.Варна си е добър град за живеене,но трябват пари за обновяване на пътища,паркове,сгради и т.н.Морската градина си е зелена и приятна за разходки,но наистина автомобилите нямат място там,където човек почива далеч от прашния въздух.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
68 и в Страстбург може да ги осъдите и в Люксембург, начини и причини бог дал особенно във Варна. Ако искаш заповядай в кантората ми да те светна :).67 Варна е велик град само в тиквите на гагаузите.
64
3
 
13
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
Докато *** са на власт във Варна,така ще е,нищо хубаво няма да видят варненци,даже чух че щели да строят огромно казино в морската градина за руските богаташи,нали в Русия им забраниха комара,а тези варненци,колкото и да протестират нищо няма да спечелят,*** са купили всеки в общината,те и премиера са си купили,а пък вие си лайте колкото искате.
63
5
 
4
 
! Отговори
варна преди 11 години
Журналистите са стигнали до заключението, че най-вероятно Бургас ще стане част от Южната ни съседка.!!!!!! Ха сега де,коментирайте!!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"осъдете ги в Европа" явно си много компетентен по темата, та да те попитам в кой съд в Европа да ги осъдим? Би ли бил полезен, вместо да философстваш по абсолютно същия начин, да обясниш или да дадеш предложение ? Иначе правиш точно това среюу което уж пишеш, а това е меко казано смешно. Хайде да те видим.
61
0
 
12
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
Варна е Велик град! Каква истина казваш, че от обидите нищо друго не виждам. Със всички, които са в града без постоянна адресна регистрация цифрата е повече от половин милион. Чудно що ли има толкова много хора, като е толкова гадно ... Ти от кой град си че си толкова докачлив за броя на хората ? Морска столица не сме си го измислили ние и не ми е ясно за какво го повтаряш ?