Дядо Николай: Съжителство без брак = на прелюбодеяние

Пловдивският митрополит против Закона за сурогатното майчинство
15 авг 2012 22:00,
542
Дядо Николай: Съжителство без брак = на прелюбодеяние
На 21 август Дядо Николай ще отслужи молебен за вразумление на майките, които убиват децата си с аборт. Снимка: Булфото

„Съжителството без брак е грях и е заплаха за обществото в духовно и морално отношение, а всеки грях води до страдание, страдание в ада". Това заяви пловдивският митрополит Николай, след като отслужи Божествена света литургия по случай празника Голяма Богородица в Пловдив.

В словото си след службата, владиката изтъкна, че съжителството без брак е пъклено дело и е равно на прелюбодеяние. Той го нарече и „имотна сделка”.

Митрополитът се обяви и против Закона за сурогатното майчинство.
„Готвеният закон е "утроба под наем", той ще унищожи християнското семейство и малките църкви”, категоричен е владиката.
 
„Цялата Църква се обявява против това, което противоречи на Божествения закон, нравите и добродетелите”, каза още пловдивският митрополит.

На 21 август Дядо Николай ще отслужи молебен за вразумление на българските майки, които убиват децата си с метода на аборта. На тази дата Пловдив ще посрещне мощите на родителите на Света Богородица – Света Ана и Свети Йоаким.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
453
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Николай I Фанатик известен още и като Лудото Коле
452
4
 
7
 
! Отговори
някой преди 11 години
Така. След почти 500 коментара започвам да подозирам следното: голяма част от пишещите тук против Църквата са най-вероятно платени драскачи от Днес.бг. Целта им е просто да поддържат огъня, пишейки глупости и провокирайки по този начин нормалните хора. Другият вариант е форумът просто да бъка от луди, но този вариант е толкова страшен и показателен за състоянието на българското общество, че дори не ми се иска да си го помисля.
451
7
 
4
 
! Отговори
ТЪПАНАРИ преди 11 години
Те ще ми кажат на мене дали да живея с брак или без брак !!! Хайде да си ходят в рая или зад рая ако искат !
450
5
 
2
 
! Отговори
Мартин до 471 преди 11 години
Библията, в официалния си вариант е съставена 3 века след христа, събрани са различни книги от различни християнски секти, съставя се по удобен начин за Римската Империя. Точно ще ти посоча en.wikipedia(dot)org/wiki/New_Testament Ако някога си писал научен труд, а аз силно се съмнявам, щеше да знаеш, че Уики не може да се използва като източник, шматка. 478 - ти си комплексиран фашист, Османската Империя не случайно се споменава отделно от арабския свят.
449
5
 
3
 
! Отговори
Мартинчо преди 11 години
Религиозната будала си остава религиозна будала, защото така му/й е по- удобно. Не можете да излезете от мишите си дупки и да видите свят. Не можете да приемете нещо ново. Религиозни овце. 478 е промит мозък, почти като религиозен, също толкова лошо. Османската Империя нарочно е отделно от арабския свят, фашист гаден. Когато всичките религии измрат, когато всичките фашисти измрат, тогава света ще познае мира.
448
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя дедо поп женен ли е, или ще се омъжва?
447
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дедо ти Николай верно ли е с бодигардове? Ба си началнико-мутрака!И тоя си говори с Господа?!!!! Некой май лъжеееееееееееееее!
446
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Драги ми християни коментатори..:) Не мога да ви разбера - когато църквата не прави нищо по въпроса за морала - кофти, когато прави нещо - пак кофти.. Еее.. Как да стане тази работа? :) Този поп ви е цитирал Библията и нищо повече, все пак това му е работата и не е ли малко селско да се месиш в работата на другите. Не вярвам някой поп да дойде в офиса ви и да ви пита защо висите половин ден в интернет.. Ама вие сте християни хора ще ме разберете :)
445
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мммммммммммм чета коментарите и ми мирише на християнство!!!!!!!
444
4
 
1
 
! Отговори
.... преди 11 години
В България дори и църквите не са както трябва...
443
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Възмутена, и в момента има Църкви, където хранят бедни, грижат се за болни, проповядва се Божието слово, а за венчавки, кръщенки и погребения не се взима нищо. Човек просто тярбва да знае какво търси. Да не говорим, че в крайна сметка всичко е въпрос на личен избор- както и даването на пари. Никой не може да Ви задължи да оставите каквото и да е. Темата все пак е за изказана позиция и то на литургия. Ако трябва да обсъждаме личността и действията на Николай- нещата отиват в съвсем друга насока
442
3
 
5
 
! Отговори
Възмутена преди 11 години
"Дядо" Николай, започни да благославяш двойките безплатно и тогава говори кой ще гори в Ада. Превърнахте църквата в ООД, а се правите на много хрисими в проповедите си! Духовниците и вестителите на божието слово винаги са били аскети, живеещи мизерно в името на народа, а вие сте си доста добре охранени! Продайте си имотите, короните, бизнеса и направете църкви, хасписи, хранете бедните и нуждаещите се! Това вашето е антихристиянско! След време ще си стоите сами в лъскавите манастири и църкви!
441
2
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 11 години
Мда.И вие църковните служители изкарвате бая парички от сватби и кръщенета. Напоследък хората започнаха да живеят без брак или най-много прескачат до гражданското за подпис без църки и джангър с 300 роднини... и паричките секнаха, нали:)
440
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дадо Николай да вземе да се застреля с 2 патрона, да се не мъчи повече. Поп с бодигардове мутри и часовник за 15 хил. лева не трябва да се опитва да ми чете морал, да не ида да ги сбера с бодигардовете му в едното кьоше и да им отупам прахта от гърбовете.
439
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
480,За да го напиша съм се запознал, за разлика от вас! Тезите в точките са очевадни. Това че не ви изнася да го признате е съвсем друг въпрос. За линка- след като е смехотворно, защо не го оборите?!
438
0
 
2
 
! Отговори
Мартин до 480 преди 11 години
Твоят пост ще "откаже" много хора от вярата. Толкова е убедителен. Само втората ти точка колко е силна, да не говорим колко добре е аргументирана.
437
4
 
3
 
! Отговори
до 479 преди 11 години
1. Коранът признава библията, прочети го, не слушай ходжата какво ти пее2. И двете книги са напълно грешни-неверни и пилни с противоречия3.И двете религии се базират на Аврамовите послания, които са базирани на Арамейските и Хаанитски вярвания, силно повлияни от зооаструизмът.4.Преди да се изкажеш почети и се запознай, вместо да се излагашТова видео което си линкнал е смехотворно и човек завършил гимназия неможе да го вземе сериозно.
436
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Библията няма нищо общо с корана. Има съществени разлики. Ето някои на прима виста:1. Библията и коранът не говорят за един и същи Бог.2. Претенциите за истинност на едната книга изключват коренно претенциите за истинност на другата.3. Библията и коранът не могат по никакъв начин да имат един и същ източник като Автор.А този линк е лично за господин Монти Бърнс и подръжниците на еволюционната теория. Разбира се ако имат желание да го изгледат.hristiyanstvoto.eu/pred-gost.php?n=103
435
1
 
3
 
! Отговори
Фесотаковник преди 11 години
Колкото до исляма - не знам кой кого е пощадил в Йерусалим, но тук, в България, кланетата са били ежедневие. Насилието е било за забавление на турците.Щом искат да не му викаме РОБСТВО - може, но ако пуснат българите само 5 години да присъстват в Турция, в турските семейства и то ТАКА, както и те са си позволявали да присъстват ТУК. Това, че са били тук, не означава, че трябва да се връщат, а това, че трябва да си платят за "присъствието", на първо време - за 500 години като на хотел.
434
3
 
4
 
! Отговори
Дедо Николай, преди 11 години
Вярвам в Господа, но не и във вас - тези, които се пишете, че работите в негово име. Причината е проста - който наистина вярва, прави го безкористно. Не се вози в скъпи возила, не носи златни ланци, не участва с парите на вярващите във фирми, чиято дейност касае и сурогатното майчинство, и други такива неща, а от олтаря да се обявява против същите.Та, как да ви вярвам? Вие просто се пробвате да лъжете хората. Точно Николайчо защитаваше паричките на дебелите попове... я си спомнете...