Правят експертиза на запалилия се автобус

Децата са стояли на магистралата около 15 минути
Обновена: 1 ное 2012 08:55 | 1 ное 2012 08:12, Петя Славова
14
Правят експертиза на запалилия се автобус
Снимка: Булфото

Причините защо се е запалил в движение автобуса, превозващ 38 деца от София, ще се установяват с техническа експертиза, съобщи БНТ.

Превозното средство се запали вчера на автомагистрала "Хемус". Като по чудо няма пострадали. Децата са се разминали с уплаха. Огънят е бил потушен, но след половин час отново е пламнал и изпепелил напълно автобуса.

Инцидентът се е случил между Ботевград и София малко преди автобусът да влезе в тунела "Витиня". Още снощи децата бяха превозени в столицата с друг автобус, който полицията е спряла на магистралата.

Още по темата

Пътуващите са били ученици от 5-ти и 6-ти клас в 17 СОУ "Дамян Груев" . Директорът на училището Тодорина Атанасова е била уведомена за случващото се непосредствено след инцдента. Тя разказва, че първоначално се е появил пушек в превозното средство, след което се е усетила и неприятна миризма. Тогава автобусът е спрял и представител на туристическата агенция е помогнал да се изнесат багажите на децата. Учениците са стояли около 10-15 минути на пътя, докато дойде дежурен екип на МВР.

Екскурзоводът  също разказа, че всички са реагирали много бързо и адекватно, без да се създава паника.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
драйвер преди 11 години
Умнико, автобуса е от 2004 г - по българските мерки е почти нов! Но е турски ***! Как не разбрахте, че няма нови и стари МПС-та, а има изправни и неизправни! Една 10 годишна "Сетра" или "Неоплан" са на светлинни години от чисто нова турска "Кобра" ! И вероятно наредбите се пишат от ей такива неуки *** като теб! Ако можеш , при сегашните цени на билетите, и цените на горивата и данъците, за 10 години да избиеш 180-200 000 евро/колкото струва един свестен автобус/ - заповядай и покажи !!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
Всеки гледа да върти далавера.Аз нямам против да пътувам с частен превозвач, но цената да отговаря на качеството на услугата!Уж затегнаха прегледите, а пак в бракми се возим!Да сложат ограничение на годините като с такситата!Автобус над 10 години да няма право да извършва дейност и да се бракува!За 10 години могат и автобуса да избият и за нов да съберат и да са отгоре с парите!
10
0
 
0
 
! Отговори
шафер преди 11 години
Започвайте експертизи. Или всичко ще се потули , защото може само да натискате такива като многодетния , невинен собственик на автобуса от магистрала Тракия. Сега добре , че Господ се е смилил над дечицата. Търсат под вола теле и някой да опере пишкира
9
0
 
2
 
! Отговори
Name преди 11 години
До bolkaОсвен, че не се посочва фирмата, не се посочва и марката на автобуса, а това е важно, защото се събраха много инциденти с автобуси турско производство, а точно такива са училищните автобуси.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тази държава България всичко ненормално и недопустимо е нормално! Така ни се пада, защото мълчим и свеждаме глава... Само си коментираме и това е! "Кучето си лае, кервана си върви"
7
0
 
1
 
! Отговори
perekly преди 11 години
До 6 -ти Ако беше държавна, нямаше да се запали , да се взриви.
6
1
 
12
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Защото фирмата е малка ,само с два автобуса и то вече няма и да има фирма. До тук беше.до 6Какво значи частна фирма? Има ли още държавни за превози? Разбира се ,че всеки иска да спечели. Има големи и богати фирми ,които си имат техни ремонтни работилници и си поддържат автобусите. Има и хитреци ,които купуват на старо и гледат да си избият парите колкото могат без ремонт.Затова трябва да има контрол и той ни куца. Всяко нещо се оправя с пари и така може да ни коства живота в подобни случаи.
5
3
 
17
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Автобуса се е запалил защото е на частна фирма и не е поддържан, а не е поддържан, защото частните фирми НЕ поддържат нищо. Те искат само да взимат. Да взимат по много и от всичко. За тях думи като разходи за поддръжка и инвестиции са мръсни думи.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-важното е, че няма пострадали! Ама с тия чести злополуки...после се чудят защо не пускаме децата си на екскурзии!!! Много зачестиха нещо!
3
1
 
27
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Това е втора статия за запалилия се автобус с деца! Но защо не се посочва името на фирмата - собственик на автобуса? Защо не трябва хората да бъдат информирани коя е фирмата?Защо ли питам - у нас всичко се прикрива умишлено. Затова и няма да се оправим.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо хубаво не може да стане при пожар в тунел.
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добре, че всички бързо са реагирали, ако бяха влезли в тунела кой знае какво щеше да стане