Лекар от "Бърза помощ" във Варна слага инжекции с 1,7 промила в кръвта

Докторът е задържан, а онкоболният пациент починал
Обновена: 7 дек 2012 15:26 | 7 дек 2012 14:41,
184
Лекар от "Бърза помощ" във Варна слага инжекции с 1,7 промила в кръвта
Снимка: архив, Reuters

53-годишен доктор от варненската "Бърза помощ" е в ареста за 24 часа, след като снощи е бил задържан пиян минути след като бил повикан да помогне на пациент.

Дрегер е отчел 1,7 промила алкохол в кръвта на медика, съобщи окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

Образувано е предварително производство за професионална небрежност, но дали се касае за такава, ще стане ясно след аутопсията на починалия.

По думите на роднините, които подали сигнал до компетентните органи, спешният медик пристигнал на повикването видимо пиян и поставил две инжекции на пациента, който бил онкоболен, а преди дни получил и масиран инфаркт.

Минути след инжекциите обаче човекът починал. Резултатите от аутопсията ще покажат дали лекарят е ускорил смъртта на пациента, който е бил в тежко състояние, обясни Чавдаров.

По непотвърдена информация починалият пациент е на 55 години. Лекарят не е от Варна и отскоро работи в спешната помощ в града. Името му е Любомир Ризов.

По случая на разпит в Трето Районно на варненската полиция са ръководството и служители на "Спешна помощ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: лекарбърза помощВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
12
 
1
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Пумиярите с бели престилки са като клан от мафията.
118
2
 
8
 
! Отговори
Дянков преди 11 години
Добра е политиката Разделяй и владей Сега ще си гушна резерва на НЗОК и болниците ще фалират една след друга Хората ще *** по къщите и ще набеждават Спешната помощНародът е *** и държавата е слаба, ама аз -Дянков само чакам да ми свърши мандата и да замина с милионите, направени в България на някое тихо местенце
117
2
 
5
 
! Отговори
До DEVIL-JIN преди 11 години
Така и трябва. Пъхаш си главата в дупето, стоиш си там на тъмно и не отговаряш. И без това пишеш само глупости.
116
4
 
0
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Do-133 -Жалка твар си и нямам намерение повече да ти отговарям ***.
115
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ФАСЕ онко болен с инфаркт от няколко дни, който не е бил заведен в болница , защото близките са отказали , лесно ще умре с или без допълнителна намеса Обаче, те като са подписали, че отказват болнично лечение , когато е имало шанс човекът да оживее, след това с гузната си съвест лесно прехвърлили вината на пияния лекар. В спешните чанти няма лекарства , с които да те уморят за няколко минути.
114
3
 
2
 
! Отговори
До DEVIL-JIN преди 11 години
Какво пък те обиждат? След като си от вампирско семейство....
113
9
 
1
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
До - 126 - Не ги защитавай ти или си от лекарската гилдия или си гъст с тях,много добре знаеш че съм прав.Само ги виж какви са арогантни в един обикновен форум,и обиждат семейството ми.
112
0
 
0
 
! Отговори
До ФАС преди 11 години
Ми щом никой досега не е фръкнал, явно си има причина за смъртта.
111
0
 
2
 
! Отговори
До-127 преди 11 години
Не знам дали причината са Калинките но мисля че много станаха ЗЛАТКИТЕ
110
5
 
0
 
! Отговори
ФАС преди 11 години
Много ми е интересно ако тази случка беше следната:Този човек ако беше лекарски родител как ли щяха да реагират те тогава ? Щяха ли да си мълчат ? А и не знам дали има СМЪРТ БЕЗ ПРИЧИНА ?
109
9
 
2
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Да си лекар това е свещенна професия,а ви я превърнахте в бизнес с живота на хората,трябва да се борите и радвате като сте спасили човешки живот,а не да се пазарите за живота му.Това че се покривате колегиално за бруталиите си не си мислете че ще ви се размине.Съдбата не прощава такива зверства от ваша страна.
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много Калинки има в пресцентровете на МВРКакви са тия лични данни, които се разнасят по необосновани обвинения срещу цивилни хораЗа всяка мутра-сводник се говори с прякори и с инициали, а за докторите -с име и фамилияЗатова ни съдят в Страсбург
107
1
 
8
 
! Отговори
цар Соломон преди 11 години
До DEVIL-JINВсеки е невинен до доказване на противнотоТова че някой е задържан, не означава автоматично, че е виновенИма разлика между обвинение и реална вина
106
0
 
2
 
! Отговори
Костов преди 11 години
До 105: От коментара ти се разбира само едно - че си голяма "ОВ4А"! Пълен ***!
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е трудно да се попречи на човек да живее с медицинска помощДве инжекции не стигатТук е имало инфаркт преди дни, но за инфаркт се лежи по един месец в болница. Защо този човек е в къщи.Какво е било "спешното" състояние и дали не е била агонията на човека причина за повикванетоВъпроси, трудни за разбиране от журналистите на днес.Сигурно и на другите им колегиВсе пак това са платени статииПишат се винаги, когато трябва да се прибере в бюджета резерва на здравната каса
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За съжаление лекарите не съдят, а просто си гледат работата. Страшно съжалявам, че горнооряховските лекари не осъдиха републиканския гинеколог, който ги набеди пред НС, че са давили бебе в кофа.
103
1
 
7
 
! Отговори
лични данни!! преди 11 години
името на лекаря се казва , а на престъпниците се дават инициалиСега вече тоя доктор ще осъди в Страсбург за уронване на престиж, а и случая не е изяснен
102
7
 
1
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
До - 119 - До Лекарите - Колко брутални и нагли сте дори по форумите,вие сте адски изчадия,*** не говори против семейството ми.
101
2
 
3
 
! Отговори
До DEVIL-JIN преди 11 години
Кой знае какви вампири са дядо ти и баба ти, щом са още живи след няколко объркани лекарства.
100
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На всяко спешно повикване има по една специална група хора/сеирджии/ , които кибичат и се дърлят с докторчетата от спешната помощ Изпитват голям кеф , защото спешните са заети и не могат да им отговарят на тъпите въпроси.Тия кибици никога не се отзовават , ако се наложи да се помогне с нещо на спешния екип, дори ако се отнася до това да се попречи на някоя кола да прегази болния и лекаря, ако лежат на пътя. Просто седят и търсят кусури. Не всички хора са такива. Много повече са отзивчивите