Ядем филии с мас, нечовешко е, жалват се работници от ВМЗ

Безлихвен заем от 5 млн. лева ще спаси предприятието, каза кметът на Сопот
Обновена: 15 яну 2013 18:22 | 15 яну 2013 18:21,
97
Ядем филии с мас, нечовешко е, жалват се работници от ВМЗ
Снимка: Архив Dnes.bg

Безлихвен заем от 5 милиона лева ще спаси ВМЗ-Сопот. Това обяви кметът на града Веселин Личев. Той настоя Българската народна банка да отпусне кредита, за да може предприятието да стъпи на крака.

В същото време работниците заплашиха, че ще продължат масовите си протести в столицата. Това се случва ден след като стана ясно, че приватизацията на военния завод се провали.

3200 работници на вазовските машиностроителни заводи стачкуваха днес. Хората не са получавали заплати от 3 месеца и не виждат изход от тази ситуация.

„Ядем филии с мас, това е нечовешко”, заяви една от протестиращите.

Още по темата
„Миналия месец взех 100 лева аванс, 80 дадох за погасяване на кредита, а с другите 20 посрещнах Коледа и Нова година”, твърди друга работничка.

Синдикатите не са съгласни с готвените съкращения. По тази причина и единственият кандидат-купувач на ВМЗ-Сопот – софийската фирма „Емко”, се отказа от приватизацията.

„Приватизация без стратегия ще бъде смъртоносна за завода”, съобщи пред Dnes.bg синдикалният лидер в завода Димитър Атанасов.

Докато оръжейниците стягат масови протести в столицата,  Пловдивският окръжен съд образува търговско дело за откриване на производство по несъстоятелност на „Вазовски машиностроителни заводи ” ЕАД по молба на „Механичен завод – Девин ” АД. Делото ще се гледа при закрити врата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Уйков преди 11 години
Ядяли хляб с мас . . .а били гладни - не стига че има какво да ядат, ами отгоре на това блажат . . .
86
1
 
0
 
! Отговори
зина преди 11 години
Мръсните КОМУНИЗИ пак са плъзнали из сайта . . Да прокажени КОМУНИСТИ, пак ще гласуваме за БОРИСОВ, защото не искаме крадливи КОМУНЕЗИ на власт.какво направиха през мандата си, докато имаха уж толкова много пари - нищо. Вие се радвайте, че е Бойко щото иначе ако бяха на властта интригантите от БСП никой нямаше да има работа.
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако ви харесва този живот , пак гласувайте за Борисов . Всеки сам решава съдбата си !
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** не се оплаквайте бе, уважаеми съграждани- то така се почва; първо филии с мас, после- министри и милиардери. Айде, по-жизнерадостно да гледаме на нещата. Вижте при нас колко се стори, какво искате сега, да ви върна пак Станишев и Доган и да ни спрат пак парите от Европа ли? Я вижте се всичките, всички апартаменти имате, а за пари ревете??
83
0
 
1
 
! Отговори
Ванеса преди 11 години
Роптаете, че били взимали ГОЛЕМИТЕ заплати преди време! Алооо, какво за вас означава 'голяма заплата"? А знаете ли как тези работници изкарват големите си заплати??? Баба ми си отиде млада, защото 20 години е работила при отровите...На 60 години изглеждаше на 100! Спрете с тази злоба! Затова държавата ни е на този хал. Защото се хапем като вълци! Вместо да сме единни. И да не гледаме в чуждото канче!
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета коментарите тук и очите ми се отварят все по-широко от изумление!!! Номер 80, 79, 78, какво ви става, бе хора? Каква е тази злоба към сънародниците ви? Бас държа, че ако утре вашите шефове се юрнат да ви гонят или не ви плащат, ще ревете по-силно и от сирените за деня на Ботев!Обвинявате работниците във ВМЗ, че са взели кредити... А вие не сте ли взимали? Или сте от от онези със синята кръв, дето не си знаят парите??? Съмнявам се. Онези с парите нямат време да се ровят в новинарски сайтове
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувайте още..пък после друг ви е виновен..от този народ,нищо не става...жалко за предците ни,които ляха кръвта си за нас.
80
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Ама и сегашният премиер като по-малък е ял филии с мас и сега вижте какви постове заема: шеф на ГЕРБ и началник на сума ти хора с образование много по-котируемо от неговото. Така че вземайте пример от него и може на някой от вас да му се усмихне късметът. И не четете много книги: премиерът на млади години е чел Винету и сетне Овчарчето Калитко. Ама сега отиването в Брюксел или в Берлин е все едно като да отиде на гости на сестра си. Ссетра му е лекар и взема 600-700 лв, а Бойко е пожарникар и получава над 6 хил.лв. Познайте кой за какво и защо е учил!
79
0
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Това е любимата храна на премиера!
78
1
 
0
 
! Отговори
помните ли че преди 11 години
преди години месечно вземахте от три до пет учителски заплати.Но учителите никога не вземат кредити-няма с какво да ги плащат.Колко други ги съкратиха, но хванаха пътя за навън,прав ви път.
77
0
 
1
 
! Отговори
експерт преди 11 години
Като пускахте бележки за Тикви сега кво ривете бе.Тази съдба имаха всички заводи без изкл.Смяхте се като затваряха другите заводи и взимахте хубави пари нали,но като ви опряха надупени до стената не ви харесва.Пак глсуваите друго право нямате и пак за тикви.
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че аз израснах с филията мас, поръсена със сол или захар, и то по времето на Тато,който се грижеше за народа си, и съм жив и здрав. Защо обаче всички вие си затваряхте очите 10 г. по-рано,когато виждахте как ви ограбват завода, но мълчахте, защото получавахте заплати. Рано или късно това щеше да се случи, но тогава не стачкувахте, синдикатите мълчаха и всичко беше наред. Питайте комунистите, царистите и депесарите защо ви доведоха до този хал.
75
0
 
0
 
! Отговори
защо сте вземали преди 11 години
кредити като сте видели че няма да получавате пари.Защо синдикатите ви не протестираха като ограбваха завода.
74
0
 
0
 
! Отговори
osa преди 11 години
VMZ e zavod -ubiets Da se preobrazuva v drug vid predpriatie! A g-ja Daniela Genkova da si spomni i poslednite godini na sotsializma i godinite sled 89-90 g kogato polu4avahme 10 olara, a magazinite biaha s prazni raftove.Po 5 ditsina i az si prodadoh nasled se redehme za hliab s karton, Togava detsata mi u4ega meitsina. Prodadoh si nasledstvena grivna-unikat, za da kupia 3 br. Meditsinski atlasi. Sled kato zavar6i sa6tite Atlasi toi gi podari na student ot ob6tejitieto,
73
0
 
1
 
! Отговори
Металург преди 11 години
Мъчно ми е за хорицата от ВМЗ. Преди 10-12 години в Пернишко приватизираха големите машиностроителни и металургични предприятия и съкратиха много ама много народ но поне до последно си им изплащаха заплатите и ги изпратиха с по 10-15 заплати (10-15 хиляди лева) да се съвземат докато си намерят друга работа и пак беше трудно. А сега като гледам Сопотчани само с дългове ще ги изритат на улицата :-( Накъде сме тръгнали ?
72
1
 
0
 
! Отговори
ЕК преди 11 години
ТИЯ ХОРА ЯДАТ И СЕ ОПЛАКВАТ,ПОЖЕЛАВАМ ВИ СЪКРАЩЕНИЕ
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъвто е министър-председателят, такъв е и обяда на народа!
70
1
 
0
 
! Отговори
Martin преди 11 години
Когато не си взел заплата няколко месеца, виждаш, че там където работиш има проблем, напускаш и отиваш на борсата! Всичко друго е от мързел и нагаждачество. И къде са синдикатите, да сезират Инспекцията по труда, да дадат съвет как се прекратява договор по вина на работодател..... ето затова ще умират от глад, защото не мислят с главите си, а с партийните книжки.... п.с. ако средната заплата е 1000лв., 9 месеца ще взимат по около 870 лв/900лв. обезщетение, ще си търсят и заплатите....
69
0
 
2
 
! Отговори
shrek преди 11 години
Дреме му на Дянков лявото мъдо, какво ядат във ВМЗ. Накрая ще му лапат к..а! Държавата е напълно унищожена и такава има засега само проформа!
68
1
 
0
 
! Отговори
Герберастите преди 11 години
отдавна са казали, че филията с мас е европейско ядене. Кво се оплакват - да не са гласували за Тиквата