Ядем филии с мас, нечовешко е, жалват се работници от ВМЗ

Безлихвен заем от 5 млн. лева ще спаси предприятието, каза кметът на Сопот
Обновена: 15 яну 2013 18:22 | 15 яну 2013 18:21,
97
Ядем филии с мас, нечовешко е, жалват се работници от ВМЗ
Снимка: Архив Dnes.bg

Безлихвен заем от 5 милиона лева ще спаси ВМЗ-Сопот. Това обяви кметът на града Веселин Личев. Той настоя Българската народна банка да отпусне кредита, за да може предприятието да стъпи на крака.

В същото време работниците заплашиха, че ще продължат масовите си протести в столицата. Това се случва ден след като стана ясно, че приватизацията на военния завод се провали.

3200 работници на вазовските машиностроителни заводи стачкуваха днес. Хората не са получавали заплати от 3 месеца и не виждат изход от тази ситуация.

„Ядем филии с мас, това е нечовешко”, заяви една от протестиращите.

Още по темата
„Миналия месец взех 100 лева аванс, 80 дадох за погасяване на кредита, а с другите 20 посрещнах Коледа и Нова година”, твърди друга работничка.

Синдикатите не са съгласни с готвените съкращения. По тази причина и единственият кандидат-купувач на ВМЗ-Сопот – софийската фирма „Емко”, се отказа от приватизацията.

„Приватизация без стратегия ще бъде смъртоносна за завода”, съобщи пред Dnes.bg синдикалният лидер в завода Димитър Атанасов.

Докато оръжейниците стягат масови протести в столицата,  Пловдивският окръжен съд образува търговско дело за откриване на производство по несъстоятелност на „Вазовски машиностроителни заводи ” ЕАД по молба на „Механичен завод – Девин ” АД. Делото ще се гледа при закрити врата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Пицарче развържи си кесията. Тези от Сопот гладни хорица , ще са гробокопачите на герберасите.Мизерници гербераски -мутантите на БСП
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Робии.. Да ***! Страхливци които бачкат и без заплати! Да пукнат от глад, щом не смеят да протестират! Българинът не разбра, че докато навежда глава му се вирва ***! Да мре като е страхлив. Въобще не ми е жал за тия покорни скотове!
45
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Времето настъпи...За политициТЕ у нас, от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС, и още по-лошо в Цяла Европа, и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП! Граждани - Не забравяйте да Пуснете
44
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Господа,управляващите на държавата...отдавна дебаркира от индустрията на България.Цели отрасли са безвъзвратно...унищожени.Затрити са елитни специалисти и работници,които са създавани от десетилетия.Прекъсната е приемственноста между поколенията.Както е казал поета;Взорът нийде,надежда не види.Най...трагичното е това,че който и да...поеме от сегашните претенденти власта,ситуацията няма да се...промени.Големият излъган от криминалният преход е обикновенният трудов човек на България.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прокуратурата има работа тук!Да разследва кой и защо е довел завода до фалит!Стига вече - фалирай и присвоявай за жълти стотинки.
42
1
 
0
 
! Отговори
СТИГА ХЛЕНЧЕНЕ... преди 11 години
ТАТО И СОЦА ---УМРЯХА!!!Вземете ,каквото ви дадат....И СИ ТЪРСЕТЕ ДРУГА РАБОТА И БИЗНЕС!Не слушайте тъпите проф-съюзи които ви залъгват ....защото те просто печелят от вашите протести и пари!ПРОФ-СЪЮЗИТЕ СА ЛЕСНИ ....ТЕ СА НА "ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА"... и на вашия членски внос!НА НИКОГО НЕ СА ИЗМИЛИ ОЧИТЕ И ИЗБЪРСАЛИ СЪЛЗИТЕ --ДО ДЕН-ДНЕШЕН!
41
0
 
0
 
! Отговори
бонжуар! преди 11 години
14 млн.за медиен комфорт-в действие.
40
0
 
1
 
! Отговори
Кирчо М. преди 11 години
Бърнард Шоу- Няма смисъл да се бориш с прасе.Първо,ще се изцапаш и второ- на прасето ще му хареса.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те търпят това унизително положение месеци наред. Протестират от дъжд на вятър. Спират като им бутнат поредното авансче от 200-300 лева. После пак се сетят. Сега като чуха съкращения и - какво стана ?! Ами това стана. Плашенето със самоубийства няма да трогне никого. дори може и да са доволни от такава развръзка. НОооо!! Питам аз къде бяха синдикатите досега, че сега министърът се готви да преговаря с тях за съкращения ?! Ако имаше синдикати на място сега нямаше да има министър, според мен!
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе все едно им е длъжна държавата на тия хора. Да се изплатят парите на хората и после да ги съкращават и да приватизират. Свърши комунизма.
37
0
 
1
 
! Отговори
дядо преди 11 години
като гласувахте за шайката герб не рИвахте,а сега рИвете,мухайте мас и ритайте мач пък може и премиери да станете,като един истинский боко кратуня!!!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От коментарите на някой хора ме е срам да се нарека българин.Докато има такива *** няма как да се оправим.Хора събудете се България затъва със всеки един изминал ден!!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Аз лично си имам много идеи, но ще ги запазя за себе си хайде сега сметни за една година заплатите и осигуровките на 3200 човека.
34
0
 
1
 
! Отговори
Registriran преди 11 години
До Калинчо Тиквите не ги садим те упрвляват, а оръжейни заводи не се полагат на народи предвидени за поробване.
33
0
 
0
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
И аз тъй ям филии с мас маста е във вид на пържоли.
32
0
 
0
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
кодак още не е фалирала, поинтересувай се малко
31
1
 
0
 
! Отговори
nilesev преди 11 години
Какви заработени заплати.Това,че са се явявали на работа не значи ,че са си изработили заплатите.Бате Бойко ли да им въвежда иновации или разработи някакво конкурентно и продаваемо изделие.С военни изделия модел 1938г. пазари не се печелят. Живот са си живеели,вземали са неизработените си заплати,гледали са прасенца в дворовете.Е мандрата затвори.Мажете филии с мас и си търсете друга работа.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На оружие!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
Калинчо преди 11 години
Щото хамериканците трябва да си продават своите оръжия.Зер,криза е ,войната с Иран се бави,печатната машина за доларе се строши.Ние ще садим компири и тихви.
28
0
 
0
 
! Отговори
М...дааа... преди 11 години
Говорим явно на различни езици.ВМЗ не е само за монтаж на изделия от военна продукция! Съществуват и цехове за механична обработка!Т.Е.да се затвори цикъла от заготовка,до готова продукция!Ама няма кой от мързел и некомпетентност да се поразходи и намери пазарна ниша и да се сключат съответните договори.Ай сега ми обяснете,как може частника да намери пазари,а коскоджами ти държава-не?А преди година ВМЗ работеше на ишлеме за ЕМКО,СЕЙДЖ и др! Затова техните икономически резултати са така добри!