Ядем филии с мас, нечовешко е, жалват се работници от ВМЗ

Безлихвен заем от 5 млн. лева ще спаси предприятието, каза кметът на Сопот
Обновена: 15 яну 2013 18:22 | 15 яну 2013 18:21,
97
Ядем филии с мас, нечовешко е, жалват се работници от ВМЗ
Снимка: Архив Dnes.bg

Безлихвен заем от 5 милиона лева ще спаси ВМЗ-Сопот. Това обяви кметът на града Веселин Личев. Той настоя Българската народна банка да отпусне кредита, за да може предприятието да стъпи на крака.

В същото време работниците заплашиха, че ще продължат масовите си протести в столицата. Това се случва ден след като стана ясно, че приватизацията на военния завод се провали.

3200 работници на вазовските машиностроителни заводи стачкуваха днес. Хората не са получавали заплати от 3 месеца и не виждат изход от тази ситуация.

„Ядем филии с мас, това е нечовешко”, заяви една от протестиращите.

Още по темата
„Миналия месец взех 100 лева аванс, 80 дадох за погасяване на кредита, а с другите 20 посрещнах Коледа и Нова година”, твърди друга работничка.

Синдикатите не са съгласни с готвените съкращения. По тази причина и единственият кандидат-купувач на ВМЗ-Сопот – софийската фирма „Емко”, се отказа от приватизацията.

„Приватизация без стратегия ще бъде смъртоносна за завода”, съобщи пред Dnes.bg синдикалният лидер в завода Димитър Атанасов.

Докато оръжейниците стягат масови протести в столицата,  Пловдивският окръжен съд образува търговско дело за откриване на производство по несъстоятелност на „Вазовски машиностроителни заводи ” ЕАД по молба на „Механичен завод – Девин ” АД. Делото ще се гледа при закрити врата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква е минималната заплата в завода?
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E, сега няма ли да се появи някой "специалист" работодател или икономист да обясни как на работноците от ВМЗ производителността е "ниска" по тяхна "вина"! Това да докараш почти до фалит предприятие, даващо хляб на 3 000 души, плюс семействата им - към 10 000, а с обслужващите фирми - на поне още 10 000 хил. е безотговорност. Принуждаваш хората да обезлюдят региона на гр. Сопот, за да си търсят препитание, защото е въпрос на оцеляване! Всякакви други лакърдии са безсмислени в случая!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вместо на *** дайте помощи на ВМЗ Сопот ало държавата..........
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами вода газите гладни ходите. Оръжието е при вас само предявете претенциите си. Много ще ви подкрепят.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
толкова време началствата са взимали големите заплати. работниците малки. никой нищо не прави минава си надника(щом няма поръчки - аз така го разбирам.) минаха колко ли години и сега фалит. Да плаща началника дето го е довел до фалит. Некадърник. Държавата от него да си търси парите.
62
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
"Кошмарният сценарий, който си представям, е, че в група от поне пет европейски страни - Австрия, Унгария, Румъния, България и Гърция, ще бъдем свидетели на възраждането на форма на авторитарно управление, подобна на наблюдаваната през 30-те години на миналия век, която аз наричам австро-клерикален фашизъм". Това заявява в интервю за италианското издание "Мулино" професор Клаус Оффе - преподавател по политическа социология в Hertie School of Government в Берлин.
61
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
"Призовавам ви да предприемете адекватни мерки, за да гарантирате на българските граждани, че ще могат да се възползват от разнообразната и плуралистична медийна среда, която заслужават", казва Крус в писмото си.България е в опасност основна ценност като свободата на медиите, смята тя.По време на посещението си в България през септември еврокомисарят определи насилието на журналисти като неприемливо, а автоцензурата като притеснителна.У нас има ли представителни политици? Защо Крус , трябва да каже това? Представителните политици не забелязаха ли това?Защо бездействат представителните политици
60
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Правото на "Свобода на Словото" е над Всичко! Политическата партия ГЕРБ ще съществува и управлява - Докато Спазва, Защитава и Осигурява, Винаги това Основно Право - "Свобода на Словото" - това е Началото! Искаш ли да стигнеш до някъде, но няма път - Прокарай го.Докогато това е истина,това ще е Истината! Най-добрата Позиция - да не си в опозиция, най-добрата Поза - въпрос на поезия или проза.
59
0
 
2
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
.....имено заради това ГРОБ трябва да бъдат свалени с цената на всичко, изверергът бойкоборисов и цялата му *** пасмина да бъдат изправени пред специален трибунал и съдени за геноцид, апартейд и противодържавна дейност. Не ни интересува мораториумът, измишльотина на мекотелото желев - ние искаме смърт за убийците на България !!! А след като бъдат обезглавени, туловищата им да бъдат хвърлени в морето, за да не сквернят Българската земя !!!
58
0
 
1
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
У Нас има ли Демокрация? Какво Означава Демокрация? Каква е разликата между Демокрация, Манипулация и Мутрокрация? Защо у Нас няма Резултат, вече 23г. за Гражданите, а се твърди от представителниТЕ политици, че у Нас има Демокрация? ПредставителниТЕ политици, кого представляват, Гражданите или някой друг? Защо? Какво Означава Гражданско Общество и защо го Няма у Нас? Каква е връзката между Демокрация и Гражданско Общество? Възможно ли е да Има Демокрация без Гражданско Общество? Какво Означава Пряка Демокрация? Какво Означава представителна Демокрация? Защо? Лошо живеят тези, които Смятат, че
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама недейте така!Тия горе лапат само филе,значи средно статистически българинът яде свинско филе,пържено с мас и допълнително хляОт какво се оплаквате.Тия горе взимат по 2000 лв,вие вземате 0,значи средно по 1000 лв.Сега,като им скочи заплатата на 8000 и вашата средна ще стане 4000лв.
56
0
 
0
 
! Отговори
NO ME GUSTA преди 11 години
A SEGA DA VI POPITAM, KADE VI BE 4OVE6TINATA NA IZBORITE. KOI NI NATRESE BOKO COKO I KOMPANIA??? VIJTE SI REZULTATITE OT MINALITE IZBORI. KVATO STE E NAMAZALI TAKAVA 6A RU4ATE. UM CARUVA, UM ROBUVA,UM PATKI PASE
55
0
 
0
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Видяхме и вчера по телевизията тези измъчени РАБОТЕЩИ хора. Видяхме, няколко минути по късно как отказващите да работят, учат и спазват законите ***, празнуват маймунския си празник край отрупани трапези. За заплати на работещите Българи ГРОБ пари няма. За пожизнени помощи на *** ***, ГРОБ хвърля милиарди.Тези два репортажа показаха категорически, че ГРОБ е антибългарска хунта, целяща изтребването на Българския народ, за да се освободи място за *** гето на Европа.
54
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Не РБългария(Гражданите) продаде активите, а представителните политици у нас, а накратко казано, Активите продаде представителната демокрация, накратко - наречена от гражданите Мутрокрация!В РБългария представителната демокрация не работи и Никога няма да заработи.23г. е Достатъчно доказателство.Единственият Изход за Гражданите, ако Нямат желание да се повтори всичко Отново и Отново е Пряката Демокрация.Пряка Демокрация или Мутрокрация(представителната демокрация), това е Следващият Избор!Граждани направете Своят Избор Сега! В противен случай, Знаете какво Ви Чака!
53
0
 
0
 
! Отговори
53 преди 11 години
За мен отговорът на Жан Виденов беше предвидим... Но все пак го попитах защо им отказва, без да му съобщавам, че са идвали и при мен. Виденов ми каза: Петьо, те не са интересуват от заводите с цел да ги оправят. Те искат да ги вземат почти без пари, за да ги продадат после на външен инвеститор и да вземат истинските пари! Освен това парите, с които ще платят, са от откраднатия валутен резерв , който изнесоха в офшорните зони по света...По-късно Костов им даде и трите завода, а те се подиграха с него пред мен: Абе, той се задоволи само с 5 милиона долара! Инатът на Жан Виденов спес
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Бойко е ял филии с мас, докато е ритал футбол като малък. :)) Като са били едни страхливи *** досега, да се благодарят, че още ядат.
51
0
 
0
 
! Отговори
малък спомен /copi/ преди 11 години
Фармацевтичните заводите в Дупница, Разград и Троян са били определени още през 1989-1990 година да бъдат дадени на двата рода на Георги Атанасов и Петър Дюлгеров. Аз познавам лично зетя на Георги Атанасов Петър Терзиев. По времето на Жан Виденов той поиска контакт с мен, защото знаеха, че имам достъп до Жан Виденов и съм близък с Благовест Сендов... Терзиев ми съобщи, че са осигурили закупуването на тези заводи... Казват ми - Хонорарът ще бъде 10 млн. долара за тези, които реализират приватизацията!.. Но Виденов се бил запънал като магаре на мост , казвал, че няма да им даде заводите и
50
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Да Гласуваме за Този, който въведе Пряка Демокрация. Гражданите Трябва да имат Възможност да гласуват за всеки по-важен въпрос,защото от това зависи Тяхното Бъдеще( както е в Швейцария). Референдуми му е майката, но за Всичко, а не само за Белене. Тогава избори ще има Всеки месец, и политиците ще са Принудени да ни обясняват подробно, и да ни ухажват постоянно, а не както е сега, 4-5г. лапане, пък после "Потоп", но за Гражданите, a не за Тях(представителните Политици)!Да видим дали после ще има изказвания, че бил лош мат'ряла... !
49
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
ЕС и особено Холандия носи Отговорност за РБългария, защото Вие ни приехте в ЕС, а не Ние Вас. Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Правото на "Свобода на Словото" е над Всичко - защото това е Началото и след това идва Действието, а след него Резултатът.Гражданите Управляват чрез своите политици, а не Обратно! Следователно за да е Вярно това твърдение, трябва да има Постоянна Обратна Връзка и Проверка - Задължително над политициТЕ трябва да има Пълен, Постоянен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите - в противен случай, Демокрацията е
48
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Времето настъпи...За политициТЕ у нас, от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС, и още по-лошо в Цяла Европа, и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП! Граждани - Не забравяйте да Пуснете