Стотици хора по улиците на Варна и Пловдив

Над хиляда души излязоха на протест в Морската столица
Обновена: 13 фев 2013 21:49 | 12 фев 2013 21:56,
81
Стотици хора по улиците на Варна и Пловдив
Около 1000 души излязоха на протест във Варна. Снимка: Булфото

Над 1000 души във Варна и повече от 200 души в Пловдив излязоха за пореден път на протест срещу високите сметки за ток, предаде ”Фокус”.

В морския град шествието мина по централните улици и блокира за кратко движението на бул. "Владислав Варненчик” в района на Автогарата в посока бившия офис на електроразпределителното дружество във Варна и бул. ”Мария Луиза”.

Протестиращите размахваха националния флаг и носеха плакати с надписи ”ЕРП-тата държавни” и ”Така ще е до победата”.

Протестът в Морската столица премина при засилено полицейско присъствие.

В Пловдив пък близо 200 души се събраха да протестират срещу високите си сметки за ток. Пловдивчани се събраха пред сградата на енергоснабдителното дружество, за да изразят публично своето недоволство от завишените сметки за консумирана електроенергия. Преди да стигнат до сградата, те преминаха по главната улица на глада.

Това са поредните протести срещу високите цени на електроенергията и високите декемврийски сметки на потребителите. Днес софиянци се събраха пред ДКЕВР, за да изразят недоволството си. Протестиращите се готвят да излязат на улицата и следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
37
 
! Отговори
Браво млади хора преди 11 години
Какви ти хиляда, над 2 хиляди бяха. Не, полиция нямаше, имаше жандармерия. Да се пише истината, а не да се угажда на власта. Срещу младите момчета бе изправена жандармерия, която преграждаше пътя до Катедралата и до Автогарата. Браво на Варненската младеж. Имаше малко възрастни като мене. Изключително млади хора. На този, комуто принадлежи младежта, негово е бъдещето. ГЕРБ изгуби младите, останаха някои забутани пенсионери, дето чакат да падне някакси ей-така, от само себе си.
30
0
 
19
 
! Отговори
аааа преди 11 години
Всички на протестите за да се разбере , че в тази страна има народ на който му е писнало и изнемогва. Както е тръгнало само за тока ще работим . Или да намалят цената на тока или да индексират заплатите и пенсиите .
29
0
 
7
 
! Отговори
W преди 11 години
Големият "удар, електроразпределителните дружества извършват не чрез манипулация на електромерите, а като поддържат умишлено ниско напрежението (волтажа) в мрежата (като манипулират трафовете)!...
28
0
 
8
 
! Отговори
A преди 11 години
Бивш шофьор на РУМЕН НИКОЛОВ - ПАШАТА?!... Същият "РУМЕН - ПАША", който е ортака на "Бойко-Буда" в "онзи" (мутроохранителен и застрахователен) и "този" (препиране на пари от офшорни сметки през магистралното строителство и през т.нар. обществени поръчки) !?... PS: И една сериозна вметка към вниманието на контролните органи (без Митко Каратиста -
27
0
 
11
 
! Отговори
стив преди 11 години
Всички да се обединим за намаляване на цената на тока , а не всяка година дойде ли месец юли увеличение на цената. Стига сме мълчали и търпяли безобразията на ЧЕЗ.
26
3
 
0
 
! Отговори
Биво преди 11 години
Франция има около 60 атомни реактора, не 60 атомни централи и 50 от тях са построени с американско финансиране...
25
1
 
4
 
! Отговори
историк преди 11 години
До всички горди българи не се отчайвайте надежда има вече няма да Вие в дупето от сега нататък ще вие в газо
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Treti den vav Varna izlizat hora,na koito im se jivee v Bulgaria!Tova e reshenieto,ako vski edin bulgarski grad izleze na ulicata pone s 1500 choveka,shte blokirat darzavata i policiqta nqma da nasmogne!Taka shte ni chuqt oniq tikvenici v parlamenta,koito zabraviha kak prez 1997 godina izlizaha kato kuchenca ot nego!Volen,Molen,bolen nqma shans da trupa dividenti ot hora s yasni grajdanski pozicii!Ako reshi da plati smetkite na horata e dobre doshal,a ne da si pravi PR!
23
2
 
8
 
! Отговори
еди кой си преди 11 години
... КАК ДЪРЖАВА КАТО ФРАНЦИЯ С НАСЕЛЕНИЕ ОКОЛО 70 МЛН. ДУШИ ИМА ОКОЛО 60 АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ, А ПЪК ЗА НАШИТЕ 7 МЛН. ЕДНА УСПЯВА ДА НИ СМОГНЕ?
22
7
 
9
 
! Отговори
еди кой си преди 11 години
Браво! На всички тапаци, гласували с НЕ или не гласували на референдума за АЕЦ Белене. Сега псувайте, викайте и духайте...в шепите да не ви замръзнат! А пък аз ще си седя на топло и ще ви гледам сеира по телевизията. ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ПОМИСЛИ, ЧЕ ТОЗИ ПРЕНОС НА ТОК ВЪВ ФАКТУРИТЕ Е ТОЛКОВА СКЪП, ЗАЩОТО ИДВА ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ. НО ТОВА НЯМА ДА ВИ ГО КАЖАТ, ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ ИЗЛЯЗАТ СЪС СТАНОВИЩЕТО, ЧЕ СЕ ПЛАЩАТ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ ИНВЕСТИЦИЙ И ВСЕКИ ЩЕ ПОВЯРВА.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До плевнелиевМлък, ве, мишка!
20
6
 
8
 
! Отговори
плевнелиев преди 11 години
ха ха ха 500 г издържахте ще издържите още един мандат ако не Ви харесва излезте и протестирайте като Гърците ако имате смелост а не само да плюете пред компютъра
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХРАНЕТЕ ПО ДОБРЕ МИЛИЦИОНЕРЧЕТАТА ДА ИМАТ СИЛА ДА ВИ МАЧКАТ. НЕ СЛУЧАЙНО СА 60 000 МИЛИЦИОНЕРА. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ХРАНИМЕ И ЖАНДАРИ КАКТО ПО ФАШИСТКО ВРЕМЕ ТОГАВА Е ИМАЛО ЖАНДАРМЕРИСТИ. Е КАЖЕТЕ МИ В МОМЕНТА НЯМАЛИ ФАШИЗЪМ? ЗАТОВА НАРОДА КОГАТО ОТИВА НА ТАКИВА МИЛИЦИОНЕРСКИ МЕРОПРИЯТИЯ ДА ВЗИМА ЗАЩИТНИ МЕРКИ ЗА ДА НЕ БЪДЕ СМАЧКАН И ПРЕБИТ КАТО МРЪСНО КОТЕ. НА УДАРА СЪС УДАР. ТОВАЕ ДЕВИЗА НА ОБИКНОВЕНИЯТ ЧОВЕК. ИНАЧЕ СМЕ ИЗГУБЕНИ ПО ТРАСЕТО. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С какво пренасят ЕРПтата - с електропроводите останали от социализма. Като се случи авария, чакат да съмне. Инвестиции никакви - всичко крадат и изнасят със съдействието на ДКЕВР и управляващите.Няма такава държава.
17
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Споменах ли някъде, че протестиращите са ***?
16
3
 
9
 
! Отговори
историк преди 11 години
До всички горди българи не се отчайвайте надежда има България ще се оправи когато пръдне яребица във вряла вода
15
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това как си го представяте ЕРП-то да плаща за преноса на ВАШИЯ ток до ВАС? :)))Може ли да искаш магазинера да ти достави продуктите пред вратата за НЕГОВА СМЕТКА?Кажете ми, вие *** ли сте или ДА?
14
0
 
14
 
! Отговори
Буря в чаша преди 11 години
Докато коментарите в нета с аповече от демонстрантите нищо няма да се промени.....
13
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Протестиращите са ***.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пълен контрол на обществото върху управлението на страната с всички права за пряк контрол във всички власти! ------------------Сега като имаш право да контролираш контролираш ли нещо?