Кметът на Несебър е отново на поста си

На 22 февруари той бе отстранен от длъжност заради делото "Дюнигейт"
6 мар 2013 20:32,
50
Кметът на Несебър е отново на поста си
Кметът на Несебър Николай Димитров Снимка: архив, Булфото

Кметът на Несебър Николай Димитров остава на поста си заедно с главния архитект на морската община Валентин Димов. Това реши днес Бургаският апелативен съд.

Николай Димитров и Валентин Димов бяха отстранени от длъжност на 22 февруари след решение на Бургаския окръжен съд. Прокуратурата поиска отстраняването на двамата, за да не пречат на събирането на доказателства и свидетелски показания по разследването на скандала "Дюнигейт". Кметът на Несебър и главният архитект бяха обвинени на 11 февруари за нарушения при продажбата и разрешението за строителство върху защитени територии-дюни.

Още по темата
Те не бяха съгласни с определението на Бургаския окръжен съд от 22 февруари и обжалваха.

Заседанието на магистратите днес бе по повод обжалването на двамата. В мотивите на апелативните магистрати бе посочено, че за кмета Димитров и архитекта Димов няма доказателства за това, че пречат на събирането на писмени документи по случая с издаването на строително разрешително за терен, върху който има пясъчни дюни.

Не са установени и данни за въздействие върху свидетели по делото, които са подчинени на двамата. Освен това разпитите на свидетели, които са служители в общината, вече са приключили. Събрани са и основните документи по делото за терена с пясъчните дюни.

"Предстои събирането на доказателства от други ведомства, но не и от община Несебър", каза съдия Лучия Дерелиева, която е председател на съдебния състав на днешното дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Дюнигейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GOVNAR ,GOVNAR AMA KMET - ( LAF OT MAKEDONSKO )
21
1
 
18
 
! Отговори
lol преди 11 години
защо целата администрация не е изгорена до сега?
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EDNA BLAGODARNOST OT MEN KAM TAI BARZIA I NEZAVISIM I PO4TEN I NAI VELIK I NAI 4ESTEN I HI4 KORUMPIRAN SAD ZA VAZMOJNOSTA DA SI PO4INA 4- 5 MESECA . INA MEN MA OTSTRANIHA OT RABOTA NEPRAVILNO AMA AZ NE SAM KMET VSE PAK NALI I MI SE POLAGA PO GOLQMA PO4IVKA . A KMETA DA RABOTI , DA RABOTI , DA RABOTI , DA GO VARNAT MNOGO DA RABOTI , DA MU SKASAT GAZA OT RABOTA . A AZ 6TE SI LEJA , 6TE SI 4AKAM , 6TE SI 4AKAM , 6TE SI 4AKAM DO VTORO PRI6ESTVIE VSE PAK NE SAM KMET TA DA MA NAKAZVAT TOLKOVA JESTOKO
19
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както се вижда протестите трябва да бъдат насочени към съда и прокуратурата. Хората се заблуждават много. Енергията от протестите се губи в грешна посока. Няма справедливост, всичко е само корупция и всичко се продава и купува. Тези , които са крали най-много последните 20 год., те управляват сега Б-я. Никое правителство не може да се справи без съдействието на честен съд .Докато не се изритат корумпираните от правораздателната система нищо добро не може да стане.
18
1
 
12
 
! Отговори
ганю преди 11 години
делът си парите
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В исторически план държави в упадък започват нов живот и развитие, когато започнат да се спазват законите и да се елиминират престъпниците - имам предвид физически...
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво става в тази държава?
15
1
 
20
 
! Отговори
500 преди 11 години
До Анонимен 16 Съд и за прокурорите и за разследващите полицаи и за *** - дедесари, и за политиците. Но най - вече за съдиите! И за олигарсите - феодали! Но не български съд, а цивилизован и спазващ законите със съдии - чужденци!!!
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sad za sadiite!
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Podigravka!
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Град - държава!Мафия - закрилница!
11
1
 
17
 
! Отговори
ASEN преди 11 години
E TOVA E BALGARSKIA SAD,KOGA SHTE IMA REVOLYCIA V TAZI CHERVENA KORYMPIRANA SISTEMA DETO KADRYVA OT BAI TOSHEVO VREME???
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в тая държава вече няма нищо,не остана нищо- даже надежда!всичко е пари,връзки, кражби, НИКОГА НЯМА да се оправим!!!и виждате- толкова дена протести и какво- плюят ни в очите! съсипаха страната, живота ни !няма надежда и това е...дойде края
9
3
 
11
 
! Отговори
GARANTIRANO OT GERB преди 11 години
GARANTIRANO OT GERB
8
1
 
19
 
! Отговори
hristov преди 11 години
Генерали няма ли в тази държава??!!
7
2
 
35
 
! Отговори
Пижо преди 11 години
То бива тапегьозлък и наглост, ама това съвсем мина всякакви граници!В България няма съд, няма справедливост, няма закони! Има безумна корупция, кражби и гавра с обикновените данъкоплатци!Тоя *** крадлив трябва да влезе в затвора и да гние там до края на дните си, заради всички далавери , кражби и нарушения на законите!Но ако съдът е корумпиран, Бог не е! Тоя мерзавец ще има да плаща, децата и внуците му също!До девето коляно ще ги следват бедите! Амин!
6
2
 
7
 
! Отговори
todor преди 11 години
vdigai se narode,ma kogato mu izte4e mandata.da ne sa go izbirali.horata go izbrali,ma nie shte go svaliame zashtoto ne sme nie.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не-държава!
4
1
 
27
 
! Отговори
Gastarbeiter преди 11 години
Еееей, сичкото престъпник у Бугаристан невинно! Искам и аз работи престъпник тук!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нумбер 3 те всички там крадът за какво да се дигат ?