Затварят аварийна лента на АМ "Тракия" в посока към София

Трафикът ще е пренасочван по обходен маршрут
5 окт 2013 11:38, Петя Славова
2
Затварят аварийна лента на АМ "Тракия" в посока към София
Снимка: Булфото

За възстановителни работи в област Пазарджик се затваря аварийната лента на лявото платно на автомагистрала "Тракия" в посока към София. Това съобщават от Съюза на българските автомобилисти /СБА/.

При км "67,027" във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда временно ограничение на движението на два етапа. В лявото платно в посока към София движението на тежкотоварни автомобил с тегло над 12 тона /включително с ремаркета и полуремаркета/ се пренасочва по маршрута: Пловдив при пътен възел "Север", при км "126,200" - по второкласен път "64" - околовръстен път "Карлово - път "I-6" към София.

В обхвата на виадукта при км "67,027" движението на превозни средства се пренасочва двупосочно в платното "Бургас-София". Затваря се платното "София-Бургас", пише БТА.

При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока към София ще бъде пренасочван по обходен маршрут през пътния възел "Церово" по третокласен път към с. Церово. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари, бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Алтернативен маршрут в посока "София-Пловдив" на автомагистрала "Тракия" е осигурен при пътен възел "Мирово" - поглавен път "I-8" София-Пловдив, през Момин проход, Костенец, Белово до Септември; от Септември по третокласен път Септември-Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел "Церово" и включване в автомагистрала "Тракия".

Алтернативният маршрут в посока "Пловдив-София" е: автомагистрала "Тракия" при пътен възел "Церово" по третокласен път Септември-Виноградец, през с. Виноградец, с. Злокучене до Септември; от Септември по главен път "I-8" София-Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътния възел "Мирово" и включване в автомагистрала "Тракия".

Временно е и въведено ограничение на движението в изпреварващата лента при км "118" на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Движението се осъществява в активната и в аварийната лента. Ограничението се налага поради ремонтни дейности на предпазна ограда.

Водачите на превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост призовават от АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Невежият преди 10 години
И като падне сняг ще е затворена "аварийната лента в лявото платно" посока София до лятото на 2014 година.
1
0
 
4
 
! Отговори
Жо преди 10 години
ЦИТАТ: " ...затваря аварийната лента на лявото платно на автомагистрала "Тракия" в посока към София."Каква е тази аварийна лента в лявото платно посока София???МАГИСТРАЛАТА ИМА две платна за движение- едно към София и едно към Бургас.ПЪТНОТО ПЛАТНО в посока София е само едно и има две ленти за движение плюс една аварийна лента вдясно.Явно много хора не правят разлика между платно за движение и лента за движение.