Перник тегли кредит за заплати в болницата за рехабилитация

Работещите там от април взимат само аванти
1
Перник тегли кредит за заплати в болницата за рехабилитация
Снимка: Булфото, архив

Община Перник да изтегли кредит в размер на 150 000 лв. в полза на Специализираната болница за долекуване и рехабилитация, реши Общинският съвет, предаде БТА.

Средствата ще се използват за изплащане на заплати на персонала. Здравното заведение има 950 000 лв. дългове, от април миналата година работещите в него не са получавали заплати. Взимат само частични аванси, уточни директорът на болницата д-р Йорданка Александрова.

Сега там работят 40 души, от тях петима са лекари. Персоналът е съкратен наполовина спрямо същия период на миналата година. Здравното заведение, което е бивш миньорски профилакториум, разполага с 60 легла.

Кредитът е обезпечен с общинска сграда в центъра на Перник. Той трябва да бъде погасен от общината до 25 декември 2014 година.

Общинският съвет даде съгласие да бъде регистрирано дъщерно дружество за извършване на специализирана медицинска дейност в извънболничната помощ. Така ще бъде обособен медицински център в болницата, който ще създаде нови работни места и ще облекчи хората от района, посочи д-р Александрова. По думите й вече е започнала процедура по сертифициране на лабораторията в здравното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари