Загиналите младежи край Бачково се връщали от 8 декември

Съдебни медици разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар
Обновена: 10 дек 2013 19:50 | 10 дек 2013 19:44,
125

Снимка: Булфото

Четиримата загинали младежи при тежката катастрофа на пътя Бачково – Асеновград са били студенти, които са се прибирали от празнуване на 8 декември. Фаталният инцидент е станал след последния тунел в посока Асеновград.

"Колата буквално прелетя над мантинелата, такова нещо не съм виждал", разказа пред репортер на Dnes.bg един от очевидците на трагедията край Бачково.

Още по темата

Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост и хлъзгавата настилка в района заради обилния снеговалеж. На мястото на инцидента няколко часа имаше аварийно-спасителен екип на „Гражданска защита”, полиция и пожарна. Неофициално източници от разследването твърдят, че липсва спирачен път.

Автомобилът е минал през дърветата и се е преобърнал по таван в река Чая. Младежите са загинали на място. Съдебните медици ще разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар.

Водачът на автомобила е 23-годишен младеж от Пловдив, а второто момче не е пловдивчанин, твърдят от полицията. Двете загинали момичета са на 22 години.

Преобърнатата кола е с пловдивска регистрация. Инцидентът е станал около 13,30 часа около Бачково, а районът беше отцепен повече от 4 часа.

Това е вторият тежък инцидент в района за последната седмица. На 4 декември на пътя между Пловдив и Пазарджик загинала три момчета на 23-годишна възраст.  Инцидентът до разклона за село Цалапица беше заради лоша видимост и висока скорост.

Заради снеговалежа в Пловдив днес за периода от 8 до 16 часа в КАТ са регистрирани 28 катастрофи с материални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За това ми се струва, че трябва да се върне казармата, ей така преди влизането в живота някой да те посмачка, да си налегнеш парцалите, току виж ти дойде акълът в главата. Ясно е, че може да се случи на всеки човек, но малко самочувствието трябва да се намаля от време на време за сериозните действия.
80
5
 
16
 
! Отговори
ъъъъъ..... преди 10 години
Втори дубъл НЯМА.....***!!!!!
79
2
 
49
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Заради Гъзето с Бмв-ето си отидоха три невинни човешки живота точно преди светлите празници. На такива пишлеменца не трябва да им се позволява да карат такива коли при положение ,че още нямат стаж зад волана и веднага се метнали на мощна кола! Ама нали са на мама и на тати синчето дай да му купим яка кола да се гъзари пред момичета. На такива им трябва кола с двигател 1.1 като за начинаещи .
78
3
 
32
 
! Отговори
bobipal преди 10 години
Съболезнования на семействата на загиналите ! Във връзка с катастрофата смята, че автопарка в България е със средна възраст около 10 години, а техническите прегледи са под всякакво ниво. В западна Европа студентите ходят със градски транспорт в университета, а колата е един скъп луск, като не говорим за коли от висок клас. Всеки от нас е написал причината, несъобразена скорост при кофти условия, това показва неоптност на шофьора в комбинация с мощна кола.
77
3
 
21
 
! Отговори
до neni4a преди 10 години
А какво тогава ще кажеш на останалите три семейства, на тези, чиито деца само са се возили... слушай човеко, бъди човек и не поругавай душите на вече мъртвите, ти самият не си застрохаван, утре ти може да си ПЪТНИКА... нали ме разбра сега...
76
0
 
11
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 88 Еми,хайде да си мълчим а? Викаш нека подобни да продължават да вършеят? Няма как да съм милостив към такива,дето се правят на господ,а после отиват при него. Бил е пълнолетен,с глава на раменете. Ама е нямал и малка отговорност за другите. Нали именно тези зад волана трябва да бъдат още по внимателни. Ама "Пей ли си Пенке ле,кой те слуша",ще продължават да карат по тоя начин. Както бях писал,оня горе си знае работата
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това беше за neni4a или квото е там
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не те е срам... ти още не си разбрал моето послание... продължаваш да си...
73
10
 
8
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Много пъти съм писал , че при падане във вода и при запалване на превозното средство , ако си с колан 80 % си загинал !
72
1
 
21
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 85 Викаш *** сме,ама ако тия бяха помели примерно пълен автобус и имаше десетки убити,тогава какво бе баце? Какво сме виновни ние,че човека се е пробвал на някоя маневра от "Бързи и яростни-Токио дрифт" ? Да сме го накарали да кара така а? .Всички си мислят,че като на филм,ще излязат от смачканата кола и само ще се изтупат. Е да ама не ,оня отгоре си знае работата
71
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тази вечер има четири семейства, които скърбят... който не го е преживял, той не знае...
70
0
 
11
 
! Отговори
z преди 10 години
M5 не прощава ;)
69
1
 
24
 
! Отговори
Seifi преди 10 години
Do 81 Mihail Защо да съм Балък защото не карам БМВ или Мерцедес ли , аз и не искам да карам такава защото в Австрия и Германия 6-7 годишни БМВ а и Мерцедеси карат Турци, Сърби ,Араби и нашите хайвани. За мен БМВ или Мерцедес са колите на някогашните Мутри , прекрасни коли са имал съм служебно бмв 525Д 160 коня, но не ме влече да си купя БМВ. Кола като кола , ако смениш за ден 5 различни коли ти е все едно какво караш освен ако не трябва да минеш повече от 400км за ден.
68
4
 
2
 
! Отговори
Mihail преди 10 години
До Kretiti si balak priqtelche!
67
2
 
5
 
! Отговори
NoName преди 10 години
do питащия анонимен за светлините:...теглещият автомобил трябва да е с включени къси светлини. Да,така е. И се визират случаите когато автомобили оборудвани с дневни светлини теглят друго превозно средство...Относно другите автомобили,които нямат дневни светлини - те си карат на къси и двата случая.Сега попитай как водачите на автомобили с десен волан трябва да сигнализират с ръка при извършване на маневри при неработеща светлинна сигнализация на автомобила...Искаш ли още идеи?
66
1
 
25
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
БМВ 530d in 6,1 Sekunden auf 100 km/h 245 PS Някога като студент карах трабант , а на тоя шемет са му дали БМВ с 245 коня , подкрепям да се прожектират кадри от катастрофи преди полочаване на книжка и да баде същотото ако ти вземат книжката за опресняване на памета.Проблемите са в полицията , защотото за избрани няма глоби щото е чоовек на някой . Да не мислите че Австрици , Германци и Швейцарци са по добри от нас. При тях няма бягане при глоба. Швейцария 2 промила 3000э и 6 месеца условно
65
9
 
10
 
! Отговори
демократ преди 10 години
"Четирима ранобудни по-малко" ...Тези не са били от ранобудните, а най-вероятно не са и лягали и са пили до сутринта...всеки си плаща сметката за неразумно поведение, кой по-малко, кой повече, кой за последен път...
64
17
 
4
 
! Отговори
Курти преди 10 години
Приятелю, ако колата ти тръгне да поднася, по-добре да си със ЗАДНО предаване - въртиш в посока на поднасянето и си продължаваш по пътя!
63
14
 
11
 
! Отговори
Не съм АЛОВ преди 10 години
Може да звучи грубо ама момите са виновни.Ако им бяха бутнали, нямаше да има нужда да ги впечатляват .Жалко за младежите.Отишли са си от глупост.И най- вече ефелък.
62
7
 
32
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Жалко за пичоците , само на 22 колко секс е имало още в тях не е истина.С това мислене да купим БМВ на унуката или синчето да сваля мадамите. БМВ и Мерцедес са зле на сняг и лед освен ако не са 4х4 , кола със задно на лед и висока скорост и 4 почернини семейства.Бил съм млад карал съм бързо , чак на 33 разбрах защо баща ми не ми даде да искарам книжка до 21г . Жалко че някой няма да разберат това никога.