Загиналите младежи край Бачково се връщали от 8 декември

Съдебни медици разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар
Обновена: 10 дек 2013 19:50 | 10 дек 2013 19:44,
125

Снимка: Булфото

Четиримата загинали младежи при тежката катастрофа на пътя Бачково – Асеновград са били студенти, които са се прибирали от празнуване на 8 декември. Фаталният инцидент е станал след последния тунел в посока Асеновград.

"Колата буквално прелетя над мантинелата, такова нещо не съм виждал", разказа пред репортер на Dnes.bg един от очевидците на трагедията край Бачково.

Още по темата

Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост и хлъзгавата настилка в района заради обилния снеговалеж. На мястото на инцидента няколко часа имаше аварийно-спасителен екип на „Гражданска защита”, полиция и пожарна. Неофициално източници от разследването твърдят, че липсва спирачен път.

Автомобилът е минал през дърветата и се е преобърнал по таван в река Чая. Младежите са загинали на място. Съдебните медици ще разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар.

Водачът на автомобила е 23-годишен младеж от Пловдив, а второто момче не е пловдивчанин, твърдят от полицията. Двете загинали момичета са на 22 години.

Преобърнатата кола е с пловдивска регистрация. Инцидентът е станал около 13,30 часа около Бачково, а районът беше отцепен повече от 4 часа.

Това е вторият тежък инцидент в района за последната седмица. На 4 декември на пътя между Пловдив и Пазарджик загинала три момчета на 23-годишна възраст.  Инцидентът до разклона за село Цалапица беше заради лоша видимост и висока скорост.

Заради снеговалежа в Пловдив днес за периода от 8 до 16 часа в КАТ са регистрирани 28 катастрофи с материални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
14
 
! Отговори
Maria преди 10 години
Много жалко за младежите и за родителите им. Млади здрави хора...вместо да имат деца, тази ужасна трагедия. НО нека сега връстниците им хубаво да прочетат новината и да си опичат акълите. Животът е кратък. Не го пропилявайте!
60
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 67 от 64:Повярвай ми, изобщо не желая да имам поводи да съм циничен. Но в случая шофьорът е виновен, той е де факто убиец. А родителите му са виновни, защото не са го възпитали подобаващо, освен това са му позволили да има(вероятно дори те са я купили) твърде мощна кола имайки твърде малко опит зад волана. За съжаление има невинни жертви.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До от Чепеларе...Съгласен съм с коментара, малко подробност, бил е на 2- ра предавка с почти 100 км/ч, за да е могъл, да ги изпревари като ''ластик'', безотговорно поведение с фатален край,
58
0
 
15
 
! Отговори
62 от Чепеларе преди 10 години
Поста 62 от Чепеларе, най-точно и ясно описва какво е станало. И много правилно е подчертал с главни букви или сложил в кавички ключовите думи. Ето това е за жалост е мисленето на адски много шофьори на пътя.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе не е по темата ама да си кажа. Някой спомена надолу.Така ли никой до сега не видя.Ами то законите ни са в конфликтЦитирам ЗДП: "теглене на аварирали МПС" Чл.86 По време на движение теглещото моторно превозно средство трябва да бъде с включени къси светлини ... и т.н.Цял ден гледам според закона теглене на аварирали МПС - тана къси светлини според една безумицаИ как да знам аджеба насреща дали се теглят или си карат на късиМоля някой да ми обясни.
56
2
 
17
 
! Отговори
чакай чакай преди 10 години
БОГ ДА ГИ ПРОСТИ...Жал ми е за родителите на момичетата как с какъв акъл се качват на некъв незнам тука го определят абтомобила ама той автомобила не УБИВА УБИВА ТОЯ ДЕТО ГО КАРА....Примерно некъв *** с на баща си парите купил кола и ви казва я се качете ...e то всеки си ВЪЗПИТАВА ДЕЦАТА ..ТЕ СА КОПИЕ НА РОДИТЕЛИТЕ...особенно ако си с 500 коня направо си селски гащник в БГ незнам ама що не сте гащници в ЧУБИНА А ТАМ СТЕ МИШИК МИШКИ ...в бг ЧУСТВОТО НА ПРЕВЪЗХОДСТВОТО Е УБИЙСТВЕНО ВИСОКО
55
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На родителите на шофьора да дадат награда Дарвин за това, че е изчистил човешкия генотип от вредни гени.
54
2
 
67
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Какво ви става бе, младежи... Някога от 25 човека група имахме 3ма с компютри и 4ма с коли. Че пиехме - пиехме, сбивали сме се в дискотеки, правили сме всякакви простотии - но сме още живи, че "сеехме разврат" - да и това правихме. И (казвам го със съжаление) - в сравнение с сега завършващите (понеже редовно вземаме стажанти на работа) - бяхме доста по добре подготвени инженери, поне на теория. Та какво ви става бе, момчета и момичета - защо сте станали студенти?
53
1
 
117
 
! Отговори
от Чепеларе... преди 10 години
Бърза и мощна кола със ЗАДНО предаване, пътува посока Асеновград, когато вали сняг, духа вятър и е около 0 градуса. Колоната, кара с 45-60 км/ч и се търси възможност за ИЗПРЕВАРВАНЕ! На 50-метра преди тунела се "вкарва 3-та наказателна зъбчатка" и мотора се вкарва в ''ОБОРОТИ"... Вътре в тунела не вали и е сигурно, че "наказваш" всичките останали "ОХЛЮВИ" отпред!!! Оооообаче... На изхода на тунела излизаш В ЗАВОЙ, с топли гуми, на сняг, със 100КМ/, на 3-та със ЗАДНО и мотор около 5500 об/мин!!!
52
6
 
10
 
! Отговори
oko преди 10 години
Пловдивска епархия дава много жертви, дедото дава лош пример със скъпи часовници и коли, да се маха антихриста.
51
2
 
4
 
! Отговори
1111 преди 10 години
ujasno......niamam dumi,ne gi poznavam,no mi potichat salzi.....strashna tragedia
50
1
 
29
 
! Отговори
до 49 ММ преди 10 години
И аз като теб,гледам даже в люлин откъдето съм какви джипове и лимузини.Какво да се прави,много се краде в родината ни.Започваме с кражбите от местното павилионче за семки,в магазина,при работодателя като не ти плаща осигуровки и крие данъци,стигаме до източване на ддс и пране на пари и ето откъде са скъпите возила.
49
3
 
36
 
! Отговори
Марияна преди 10 години
Бог да прости децата и нас грешните, че не ги пазим
48
0
 
21
 
! Отговори
БОГ ГИ ПРОСТИ преди 10 години
Децата АМА ТОЯ ДЕТО ГИ Е УБИЛ ....ДУМИ НЯМАМ. та даваха по НОВА ТВ преди време в плевен едно момиче сутрин било лято и среща някви от СЪСЕДНИЯТклас щели да ходят на морето и и викат качвай се да те возим на моретоЛи така катастрофа момичето до кръста инвалид те ами свободни и повече от 1 година не са я виждали а тя ами тя на инвалиден стол а момчета били пили цяла вечер на сутринта я били видели и давай за морето. Та какво БМВ 504 коня или 1000 КОНЯ бе ТУКА Е *** НЯМА МОРАЛ НА РОДИТЕЛИТЕ ОБИКН
47
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие прочетохте ли какво е написал 25 номер, щял да направи някой от нас (звезди) защото карал постоянно напушен а на него не му пукало дали ще пукне. Евеее как не те знам кой си да те направя еднолично тебе звезда.... Ще те заколя като пиле да те отърва от мъките ти.
46
2
 
15
 
! Отговори
ами преди 10 години
Просто изчезваме българите с всеки изминал ден,дали на терминал 2 или в небитието.....изчезваме!
45
15
 
18
 
! Отговори
До мм преди 10 години
Това са пълни глупости. Аз съм живяла в Германия като тинейджър и мога да ти кажа, че всеки който познавах караше или БМВ или Мерцедес. Доста познати загинаха заради бързата скорост.
44
0
 
6
 
! Отговори
Пази Боже ! преди 10 години
Понякога старанието ти да се покажеш те скрива за винаги. Алкохол имало ли е ? Бог да прости момчетата.
43
3
 
1
 
! Отговори
Mихаил преди 10 години
до 40:ти да не си душевноболен? с малоумното си писане само доказваш думите ми.
42
0
 
39
 
! Отговори
maznislav преди 10 години
Участъкът там е едно от малкото места на който може да се изпреварва - права дълга около 250 м... по средата и има мост над реката. Предполагам , че гъзето ( сега на небето) е натискало някой за да го изпревари и направата е дало газ обаче като се е прибирал с повече от 90 задното е поднесло и е станало мазало.... Доста често се случва да точно там да се разминаваме на боя с разни мухльовци или да натискам спирачки щото отсрещната кола не е виновна..