Двама от поругалите паметника в Карлово напускат БА

Предстои да се реши дали военните ще бъдат съдени или не
Обновена: 3 яну 2014 14:03 | 3 яну 2014 08:34,
87
Двама от поругалите паметника в Карлово напускат БА
Грозната сцена се разигра пред паметника на братята Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово. Снимка: Facebook

Двама от четиримата военнослужещи, участвали в оскверняването на паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, са напуснали армията, обяви ген. Димитър Шивиков, командира на 61-ва Стрямска бригада.

Пред bTV той обясни, че предстои да се реши да ли да бъдат съдени или не.

Още по темата

"След моята вътрешна проверка трима от тях са наказани", обясни той.

Рафет Сакатов, който след скандалния случай е с предупреждение, пък е бил избран да полага венци в памет на загиналите в Кербала. По този повод Шивиков посочи, че това не е чест, а е изпълняване на нареждане.

"Той е избран да поднесе венец, което не е точно чест, той е войник като всички останали", настоя генералът.

Както Dnes.bg вече писа, трима униформени и един цивилен служител от бригадата бяха обвинени в това, че на 8 декември в извънработно време са обругали и уринирали на паметника на Евлоги и Христо Георгиеви, а след това са нанесли побой на младеж, направил им забележка за действията им.

Тогава, след почерпка в карловска дискотека, четиримата рейнджъри тръгнали към домовете си. Ибрям Камерлов отишъл за такси, а Рафет Сакатов вървял след него, разказаха по-късно самите военни.

Редниците Моско Пънгов и Мустафа Бекташ изостанали, защото им се ходело до тоалетна. Отричат обаче да са уринирали върху паметника.

"Ние не сме уринирвали върху паметника. Аз уринирвах под чешмичката, под храстите, встрани. Не сме уринирвали на паметника, как може да пишат това!", обясни Мустафа Бекташ, като оправда постъпката си с факта, че са пили.

Жертвата на побоя пък разказа, че не е видял точно къде е била случката с препикаването на паметника. Ивайло Пръмов отказа да посочи дали е бил обиждан от войниците и дали е бил наричан "гяур".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази армия са я напълнили с манерки.То затова бай Тошо им разрешаваше само мистрия и маламашка да държат като войници а не автомати. Преценили са че турско-говорещите ни граждани никога няма да приемат България като своя родина и никога няма да умрат за нея.Готови предатели.
37
1
 
38
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Едно време на такива им късахме най-позорно пагоните пред строя,ръцете вързани с коланите им и хайде в дисципа.А там такива неща им се случваха, че не е за разправяне.
36
2
 
24
 
! Отговори
:( преди 10 години
Тези трябва да ги разпънат на кръст, а не да ги наказват с мъмрене :( Трябва да се покаже на тази *** кой командва парада !
35
0
 
11
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 39 И това го има. Еми да кажа тогава,че на хората "водени за ръчичка",не им гледат,нито дали са физическо здрави или пък някакви други критерии. Еми за тях се отнася правилото "куцо,сакато и просто"
34
4
 
14
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Ал А,че те и физическо здрави не гледат. При положение,че по цял ден имитират деиност,то не им трябва кой знае какво физическо здраве. Пък и подготовката сигурно им е на ниво Call of Duty,на най-ниска сложност. Та такива са нашите пазители.Ако стане нещо,то повече трябва да се се притесняваме от тях,отколкото от евентуалния враг. Щото си ги знаем какъв "матрял" са
33
1
 
3
 
! Отговори
Васил преди 10 години
До Анонименпропуснал си дисципа , край Шумен
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4aИзобщо не взимат "куцо кьораво и сакато" ,а много силни връзки и рушвети си падат!!Мен преди време ме спряха с медицинската комисия,а в същото време някои хора ги водеха "за ръка" по кабинетите!!!
31
9
 
11
 
! Отговори
veteran преди 10 години
Като Ви чета коментарите ме хваща страх.Не е проблема че са с турски имена или че са ***. Ако сте служили в армията ще видите че и преди е имало такива. През войните, особено през Първата световна война половината от милионната ни армия са били турци, ***, евреи, арменци и всичко останало, което е живяло тук. И са се сражавали, както трябва. Проблема е, че критериите за приемане са много ниски за една професионална армия. Гледа се само образованието и дали е изкарал изпитите.
30
1
 
31
 
! Отговори
Ал преди 10 години
Интересно по какви критерии приемат кандидатите за кадрови войници в БА ? Трябва ли да имат образователен и интелектуален ценз , или само трябва да са физически здрави ? Дали всеки полуграмотен *** може да стане български войник?
29
3
 
49
 
! Отговори
Кокича преди 10 години
Споменатите редници Моско Пънгов, Рафет Сакатов, Мустафа Бекташ, Ибрям Камерлов в коя армия служат - турската, албанската, египетската или африканската? Едва ли Левски и Ботев докато са се борили срещу поробителя са мислили, че един ден именно турците и *** ще ни управляват и ще ни защитават. Повръща ми се от тази държава.
28
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако тези бяха наборни войници дори преди 10 години, не ми се мисли какво щеше да им се случи в поделението ако се разбере за подобен случай... Щяха да ги откомандироват в най помашкото гранично село да им спукат трътките от наряди, бой и да не казвам още какво без отпуски до уволнение... Сегашните *** не могат да се наричат армия - те си тръгват в 5 часа от поделението като банда чиновници... Няма такава *** в армията, да не дава Господ да се случи нещо, че да ни потрябва..
27
2
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До тамплиер Какви ти критерии бе? Та то всеки по-нормален човек,няма и да иска да се запише в подобна "армия",пък и откакто направиха,така че да отпадне наборната служба,то положението им е отчаиващо.Затова се приема куцо,сакато и просто,само и само да запълни бройката. Междудругото съм благодарен,че махнаха наборната служба,инак трябваше да се червя,че съм служил в подобна "армия",съставена предимно от търтеи и *** поназнайващи малко език
26
4
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Трябва да се възстанови...наборната редовна армия.Там в казармата,с непрекъснат 24-ри часов режим се каляват и възпитават в родолюбие младите хора.Дори и да е 9 месеца в казармата,тинейджърът ще стане мъж и ще се закали.Професионални да останат войнишките длъжности,изискващи по дълъг стаж за подготовка и непрекъснато бойно усъвършенстване,като оператори в ЗРВ,свързочници и шифровчици,специалности в сферата на ремонта и обслужване на въоръжението и АБТ.
25
1
 
18
 
! Отговори
тамплиер преди 10 години
За това ли плащам данъци.Няма ли някакви минимални инталектуални кретерии при приемането.
24
1
 
13
 
! Отговори
трагедия преди 10 години
Моско Пънгов е чудно име.
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пикали, не пикали, всички наричащи се платени войници са една *** от ***, мръсни разпасани ***!
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В затвора влязъл някъкъв очилат тип. Старите пандизчии се събрали около него.- Ти за какво си тук, кражба или убийство?;-За стихотворение, аз съм поет.-Глупости. И кое е стихотворението?- Съчиних го импулсивно. Ето го: Нашата земя мила вече прибра Людмила. Няма да е лошо да прибере и ... абе докато кажа Роналд Рейгън и ето ме при вас.
21
2
 
16
 
! Отговори
иха преди 10 години
Смел е българския "реинджър".Нищо не може да го спре.Спете спокоино.Българската армия е малка,но опасна.А пиине ли малко, да не и излизаш насреща.
20
0
 
41
 
! Отговори
някой преди 10 години
Сега остава да ги пуснем и в спец службите както неистово иска Лютви Местан и там ще свършат някоя "хубава" работа за България, след което ще я изтрием от картата на света.......става си турска провинция !!!!! Нямам нищо против турския етнос, нооооо всяка жаба да си знае гьола и границата на движението !!!!
19
5
 
28
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Направо да я закриват тая армия. Въобще не ни трябва,така или иначе всеки си прави каквото иска. А пък и като виждам какъв "матрял " е вътре,то идеята не е никак лоша.