Битият хирург от Луковит: Двама ме държаха, един ме удари

Тумба роми искали да останат при болно дете в отделението
14 яну 2014 15:41, Анисия Иванова
95
Битият хирург от Луковит: Двама ме държаха, един ме удари
Архив: Булфото

Лекарят, бит в луковитската болница, ще си търси правата срещу нападателите. Ако все още сме правова държава, ще си търся правата, заяви за БТА завеждащият хирургичното отделение в МБАЛ - Луковит, д-р Данаил Динков.

Той разказа как е нападнат снощи от роднините на дете, което е приемано в отделението. По думите на лекаря, тъй като са били много придружителите на пациента, той ги е помолил да останат долу, а в отделението да се качи само един.

Още по темата
Докато приех детето, направих изследванията, написах листа, мина известен период от време, включих му система. Събраха се пак същата тумба цигани. Искаха да останат при него, но то не е малко дете и им казах, че има заповед за придружители, заяви още д-р Динков.

Той е обяснил, че трябва придружителите да внесат по пет лева на денонощие, ако искат да останат с детето. По думите му те заявили: "Само пари искате по тия болници" и оттук тръгнала кавгата. Аз вдигнах ръка да им покажа заповедта, директорът я е окачил на видно място.

Може да са го изтълкували, че съм посегнал да бия някого. Аз не съм бияч. Бащата ме хвана за ръката и другите налетяха. Двама ме държаха, а един ме удари. След това колко пъти са ме удряли – не знам. Спомням си само първия удар, допълни още потърпевшият.

Според него е удрян няколко пъти, тъй като има наранявания по цялото лице. Той каза още, че след побоя са взели детето и избягали.

Полицията ги е заловила пред "Бърза помощ". Д-р Данаил Динков вече си е извадил медицинско свидетелство за травмите и е пуснал жалба срещу двамата нападатели.

17-годишен младеж и 34-годишен мъж от село Радомирци, община Червен бряг, са задържани за 24 часа в полицията в града за побоя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Луковитпобойлекарроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
възмутена съм от случилото се,това е недопустимо отношение към всеки един като човек,да не говорим за лекар,от когото очакваш да лекува детето ти.Надявам се извършителите да се накажат строго и да е пример за всеки,който си помисли да се държи така
42
2
 
8
 
! Отговори
Съжалявам преди 10 години
Лекувайте ги, плащайте им данъците и тока, а те ще ви бият!Защо трябва да издържам ***! Вчера по btv казаха че ще станат един милион и 800 хиляди! Малеее спасявам се!
41
0
 
8
 
! Отговори
Хабиби преди 10 години
Срамота !Надали има друга държава по света където бият лекарите.
40
0
 
15
 
! Отговори
до 38 преди 10 години
Пиши, но остани на честна позиция и отчитай факта, че над *** имаше политически чадър още при комунизма. Ако не е така, дай пример за работещи, трудолюбиви,уважаващи лекарите *** и къде са били по време на комунизма.Тогава ги защитаваше БКП-то, сега-българския хелзински комитет
39
0
 
13
 
! Отговори
волен пита: преди 10 години
*** ще се откажат ли от имунитета си??
38
0
 
17
 
! Отговори
а МЗ-то спи преди 10 години
Луковитската болница няма ли охрана?Къде са им камерите, паник бутоните?Министърката докога ще развява фусти из софийските улици. Крайно време е да я видим и в провинцията
37
1
 
12
 
! Отговори
евророми,ама друг пъ преди 10 години
Луковитските *** от край време са долни ***. Влизат си в болницата като в хан. Майките си седят на пода във фоайето,независимо ,че има и столове и място по диванчетата.Майките отказваха да останат с болните кърмачета. Навремето биха лекар, който искал да приеме болно бебе - на един месец.Влизат да се лекуват ,а после бягат преди да са изписани. Сега са искали да се настанят на хотел,ама без да си плащат.
36
3
 
22
 
! Отговори
Simona преди 10 години
В конкретният случай лекарят има право, а и действията на *** са възмутителни...Но да съм честна, има много лекари, които си заслужават боя с алчността и некадърността си и аз лично познавам такива....Свестните се броят на пръсти!
35
0
 
9
 
! Отговори
Nikolowa преди 10 години
Iskat zadslzitelno glasuwane.A ne e li wreme da glasuwat samo gramotnite.izwiniawam se 4e pi6a na latinica, no telefona mi niama kirilica.
34
0
 
12
 
! Отговори
BG преди 10 години
DO KOGA GOSPODA "VELIKI " POLITIZI ?????
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди 71 години във вилата Ванзее Хайдрих,Айхман и цвета на немската юридическа и икономическа мисъл взеха съдбоносно решение за премахване на хората с недостатъчни трудови навици.Създадоха фабриките на смърта над които пишеше ТРУДА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН.За да се стигне до тук някои ги провокира .Еф.Щекелгрубер създаде теория.Аихман и компания реализираха.Сега Евреите поставиха *** на незавидното си място коет имаха преди 71 години.Историята се повтаря.Нищо ново под слънцето
32
0
 
66
 
! Отговори
ж преди 10 години
Не стига, че не плащат здравни осигуровки, не стига,че ги лекуват на наш гръб, а на всичкото отгоре и цялата рода да се настанят в отделението. Простотия и наглост. А ние им търпим своеволията, благодарение на "видните" ни политици, които за 25 години ги научиха да мързелуват и да чакат на готово с едничката цел да си осигурят гласоподаватели. Защото ако си отвориш устата или ги дискриминираш, най-много да си отнесеш побой като лекаря, а няма да има и кой да те защити.
31
2
 
62
 
! Отговори
до 32 преди 10 години
Не пиши глупости. Това са гласовете и на ГЕРБ и на БСП и ДПС и на много други. Продажните политици жертват бъдещето на България и българите заради тази смрадлива и престъпна ***,която се лекува и живее на наш гръб, бие лекарите ни и на всичкото отгоре тези мучащи мутанти гласуват и определят бъдещето на децата ни! Политиците са за разстрел!!!
30
24
 
8
 
! Отговори
4249 преди 10 години
Да живее Волен Сидеров и Пеевски страхувайте лекарите.
29
17
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
lekarite v KUBA rabotqt za po 40 dolara,no si izpalnqvat zadaljeniqta ,tam zdraveopazvaneto e bez pari,darjavata go poema,i vapreki vsi4ko imat nai dobroto zdraveopazvane ,tuk sa go prevarnali v biznes ,4ove4koto zdrave ne e biznes gospoda lekari nqma zna4enie kakva rasa e 4oveka i kolko pari ima v djoba ,a za tova 4e *** ne pla6tali zdr osigorovki e vinovna sistemata koqto sazdadoxa u nas zdravnata piramida
28
5
 
67
 
! Отговори
gost преди 10 години
Да ,до кога ще търпим.Всичко читаво бяга,приятели ,роднини.Децата ми да теглят за тези мързели и хрантутници ли?Няма да я бъде.*** по -скоро.ОСТАВКА!!!!!!
27
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като бият докторите, нека докторите да напуснат и да закрият болницата в Луковит - така няма да има кой да бият, но няма да има и кой да ги лекува и естественият подбор ще влезе в действие... а докторите ще си намерят работа в Англия и те така... и скоро в България ще има много малко хора, а малцинствата ще станат мнозинства.
26
3
 
72
 
! Отговори
Оставка! преди 10 години
Това са гласоподавателите на ДПС и БСП. Непрекъснато налитат на бой. Депутатите от ДПС ритаха публично на сцената момчето, което направи за смях ***. Сидеров, и той да не остане назад, налита на бой на когато му падне и ходи въоръжен с пистолет. Незабавна оставка на това агресивно правителство и неговите джуджета, ***, турци и други ***!Народът срещу помията!
25
0
 
92
 
! Отговори
ivan00000 преди 10 години
чувал съм, че Луковит, *** са много долни и гадни, всеки носел нож от мало и голямо. Аз съм ***, но в този случай подкрепям доктора, той е напълно прав, друг път ако стане нещо подобно изопбщо да не се преглежда пациента.
24
0
 
68
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 10 години
До,онзи ... от хелзенския комитет.Какво трябва да направи лекаря сега?