Ексдепутат на ръба на мизерията: Разочарован съм от държавата!

Заради безпаричие Христо Марков дори мисли за самоубийство
Обновена: 7 фев 2014 08:20 | 7 фев 2014 07:23,
131
Ексдепутат на ръба на мизерията: Разочарован съм от държавата!
Снимка: архив, БТА

“Разочарован съм от всичко в държавата. Нямам пари за лекарства и храна. Не мога да си намеря работа. Навсякъде ми затръшват вратата, защото съм си отварял устата.” Тази изповед направи пред “24 часа” бившият депутат от СДС в 7-ото велико и 36-ото народно събрание Христо Марков.

Пловдивчанинът е на ръба на самоубийство заради безпаричие. Страда от диабет и от октомври е на инсулин. Трябват му по 200 лв. месечно за лечение.

“Имам и високо кръвно, но спрях хапчетата, не мога да си ги купя. Разпродадох всичко ценно - картини, злато, имоти. За капак и съпругата ми се обърна срещу мен”, каза той. Семейството има две големи деца, които се издържат сами.

Бившият депутат от години няма постоянно препитание, живее от дребни хонорари от авторски материали в пловдивски медии. “Завършил съм българска филология и куп квалификации, но никой не се интересува от хартии, след като не си политически правилният човек”, смята Христо.

Приятели му предлагат помощ, но той отказва, като казва, че е прекалено горд, за да приема подаяния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
10
 
33
 
! Отговори
iliana преди 10 години
vsicki te.malko bivsi i segasni-provezdat strasen genozid na balgari
68
10
 
32
 
! Отговори
iliana преди 10 години
bravo,bravo-narode moi za vsicki komentarii.nego-gamada ,a i tezi v parlamenta-mnogo skoro narodnata i kolonii i gulag za tjah,nablizava.kakvo napraviha ot naroda nas.genozidbo zija raka ste gi dostigne, kakvo napraviha s naroda s rodinata,gadna smart za vsicki politiceski ***,
67
20
 
34
 
! Отговори
георги преди 10 години
Само злобари.. Няма да станете по-богати от злобеене
66
15
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Дано го изнасилят в дупето докато спи мошеника му с мошеник. Иначе обикаляха света дупетатите,и то все на държавна сметка! Дори костюмите и вратовръзките им са с държавни пари!Яж сега вратовръзките или се обеси!
65
11
 
48
 
! Отговори
ууу преди 10 години
син *** - на агитацията на СДС - след 2г. всеки българин ще почива на КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ край на цитата тоя *** да заминава
64
12
 
55
 
! Отговори
Лора Андонова преди 10 години
Навремето той беше лицето на протестите в гр.Пловдив.Има личен принос в разрушаването на държавата България.Никакво снисхождение към такива,като него.Да грабва въжето и да се окача на първото срещнато дърво.Няма да изгубим нищо.ЕДИН СЕДЕСАРСКИ *** ПО-МАЛКО.
63
9
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Не грабвай бързо онова,което най силно желаеш!На всички милосърдно давай-тогаз и ти ще получаваш!Ръката божия се вдига над хора,твари и пространства,и щом несправедливост вършиш-не се сърди че те наказва!
62
9
 
36
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
За политическата протекция е много прав.
61
10
 
32
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
ami 6to ne krade be 4ovek da ima6 ,tvoite kolegi ne spqt kato teb
60
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
обикновените хора не са на раба , а ???Когато си ял от държавната паница не си ревал,Сега реви , и други ще има като тебе
59
12
 
38
 
! Отговори
kil bill преди 10 години
По глупаво и тъпо същество от българина няма на тая планета.99 процента от драскачите тук също седят си и съчиняват тука -шарани сте всички ...будните действат заспал народ
58
12
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И мен сините *** ме изхвърлиха от държавна работа въпреки че не съм симпатизант на никоя партия но не можаха да ми вземат ръцете и знанията. Забравих те ли / КОЙТО НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН/призива на един *** хайдук. Та на темата кой докара България и хората до това положение каквото сте надробили това ще сърбате негодници.
57
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе трябваше да стане еничарин като Бисеров и Данчо ментата и да влезе в редовете на ДПС и нямаше да е беден сега!
56
10
 
52
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Рано или късно всеки си получава заслуженото.Хеле пък депутатин да е.....!Плюй му в зурлата!Не го жаля...Пфу......
55
10
 
65
 
! Отговори
нимка преди 10 години
Завършил си филология. Защо не станеш учител. Места бол. Ама си свикнал да *** без работа.
54
10
 
79
 
! Отговори
??? преди 10 години
Този е много нагъл. Защо си затваряше очите как живеят хората в България благодарение на него и останалите депутати, когато е бил депутат. Не видя ли тогава на какъв геноцид са подложени българските пенсионери. Да не си мисли, че е единственият без работа, нуждаещ се от скъпи лекарства и с минимални доходи. Че то 80% от българските граждани вече 25 години живеят така благодарение на такива като този ексдепутат.
53
11
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГА ИДЕШЕ КИФТЕТА НЕ РИВЕШЕ ,СЕГА РИВЕШ
52
10
 
46
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Ами поне е имал възможност да промени нещо в тази държава. Не знам дали не трябва на себе си да се сърди.
51
13
 
66
 
! Отговори
men преди 10 години
добре дошъл в българия гусин дипутат, добре дошъл при нашибте баби и дядовци и работещите бедни. да беше мислил когато обрекохте цял народ на глад, мизерия и бавен и мъчителен геноцид и слугувахте на ционистките си господари. сега се обади на другаря костов, евгени бакърджиев, шмеркел, обонго, клинтънови, мадлин олбрайт, ес, нато, мвф и другите престъпнически прокоби които ни натресохте. хак да ти е сега. пожелавам ти дълга и гладна смърт.
50
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ Е КРАЛ ЗАТОВА Е БЕДЕН? ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И МНОГО ОТ СЕГАШНИТЕ ЩЕ ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА ЗА КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ ......БОГ ЗАБАВЯ АЛА НЕ ЗАБРАВЯ