Две верижни катастрофи на "Тракия", двама са загинали

При едната се удрят 8 коли, при другата - 13, петима са ранени
Обновена: 31 мар 2014 14:01 | 31 мар 2014 08:47,
34
Две верижни катастрофи на "Тракия", двама са загинали
Снимка: Dnes.bg

Две тежки верижни катастрофи са станали тази сутрин на 135 км на автомагистрала „Тракия”, съобщиха от МВР. По първоначална информация при двете ПТП-та двама души са загинали, а петима са ранени.

Едната катастрофа е станала в посока Бургас, а другата –  към София около 6.30 часа, в автомелето са участвали общо 21 автомобила.

Осем автомобила, които са пътували към Бургас, са се ударили верижно и според първоначалната информация двама души са загинали, а един е ранен в района на 135-и км на автомагистрала "Тракия", съобщиха от полицията в Пловдив.

По информация на БНР са се сблъскали ТИР-ове, в които после са се ударили движещи се с висока скорост автомобили.

От другата страна, в посока София, е станала катастрофа между 13 автомобила, при която четирима са пострадали.

В района на двете тежки катастрофи е имало гъста мъгла.

На място са изпратени екипи на Спешна помощ и служители от секторите „Пътна полиция” и „Престъпления по пътищата”.

До приключване на огледите на двете местопроизшествия е затруднено движението и в двете посоки на автомагистралата. Пътят към Бургас е проходим, докато в района на Стара Загора автомобилите, пътуващи към София, се отклоняват по стария път за Пловдив.

В района на 137-ми км служители от РУП – Раковски спират трафика и го насочват през околовръстния път.

Призовават се водачите на моторни превозни средства да се движат с ограничена скорост и с повишено внимание, като стриктно изпълняват указанията на полицейските служители. 

Образувано е досъдебно производство, което да установи причините за двата пътни инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато инструктори и изпитващи бълват неграмотни и некадърни самоубйци по пътищата тези сцени ще са доста чести. За съжяление страдат и много невинни!
26
1
 
8
 
! Отговори
шофьор преди 10 години
когато се шофира на магистрала сьс скорост на половината от допустимата,не зависимо дали е ден или нощ се включват аварийните!!!!!!!!!!!!!
25
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зачестилите катастрофи са следствие от поголивните уволнения в КАТ узвършени от мафиитското правитвлство на Станишев. Те отмениха всякакви ограничения и забраниха на катаджиите да спират за превишена скорост.
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия кратери на снимката само в *** минават за магистрала. *** държава.
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ограниченията за тировете трябва да се движат минимум с 3 тира разстояние един от друг, а и нямаше да има толкова тирове ако имаше нормални железници...
22
3
 
4
 
! Отговори
Защо преди 10 години
трябва да прибират пияните шофери в пандиза, това е фактор който може да ограничи злополуките. друго важно катаджиите да не взимат рушвети- да се дава 5 бона награда за заснимане на катаджия да взима рушвет, и 10 бона награда и орден стара планина за ченге снимало как някой му предлага подкуп. Тогава ще е интересно.А катастрофи стават и ще стават тва е положението.
21
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тировете карат нарочно гадно- един след друг без дистанция и при изпреварване я съкращават - не ти дават място между тях, случи ми се лично , а те се смееха, нарочно го правят!
20
5
 
24
 
! Отговори
Кико преди 10 години
Сократис, дали конролните постове ще свършат работа? Аз лично се съмнявам. *** решил ли е да си троши главата, няма спасение.
19
3
 
84
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Лошото е, че млади пичлимета по на 18-20 години, взели колите на бащите си карат с 200 км/ч, засичат коли, неспазват правилника за движение, мислещи се за безсмъртни, после опечалени майки ми се обясняват по телевизията, коооолко скромен бил синът и как му предстял абитюрентски бал, как не пиел не пушел, едва ли не абсолютно хрисим. А какво е правел в 2 вечерта солидно почерпен с 5 човека кьр-кюндил пиян зад волана на някое БМВ, не се знае!
18
11
 
18
 
! Отговори
Balgarin преди 10 години
Знаех си,че ТИР-ове ще имат участие в катастрофата!
17
3
 
11
 
! Отговори
во преди 10 години
вестник Марица пише ,че загиналите са трима...Жалко
16
1
 
28
 
! Отговори
до оа преди 10 години
Високоскоростен път до 130км/ч а не до 300 нали? А за тирове има още ограничения.Сократис за това пише а ти започваш безсмислен спор
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турците да не са неграмотни
14
6
 
41
 
! Отговори
Ястреб © преди 10 години
Така ще е, докато българина не се научи, че има разлика между управление на моторно превозно средство и впрегато превозно средство! Или пък в бантустана аФтономобилите трябва да се забранят изцяло!
13
31
 
20
 
! Отговори
оа преди 10 години
До СократисМагистралата е високоскоростен път!!!като искаш да караш с 50км мини по отходният маршрут!!!Колата е необходимост но не значи че всеки може да управлява МПС!!!
12
9
 
70
 
! Отговори
Сократис преди 10 години
По магистралата контролни постове на всеки 10км и строг контрол за всички а спрямо фучащите комплексари-незабавни действия,актове и извеждане от магистралата .Всичко останало са само приказки и пълнене на форумите с безсмислени спорове а през това време загиват още хора...
11
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За уикенда бройката на загиналите е близо десет,включително и двама еничари. Добър резултат въпреки животоспасяващите фарове.
10
8
 
37
 
! Отговори
ОТ КАТ мат преди 10 години
Имаме ангажимент от другаря ОФЧЕВ и неговата мъжка секретарка в мвр от квотата на бсп според опорните точки да спираме ЕДИНСТВЕНО ПРАТЕСТИРАЩИ ГРАЖДАНИ И ДА И СЪСТАВЯМЕ АКТОВЕ!!!
9
37
 
22
 
! Отговори
Русофил преди 10 години
*** от ГЕРБ са излезли рано-рано да плюят по Орешарски, че той е виновен и за катастрофите, бах мааму
8
32
 
18
 
! Отговори
зорко око преди 10 години
Брей, герберастите от рано рано спамят нета. Събота и неделя - йок, чак обидно му става на човек че няма един коментар против правителството. Понеделник сутрин се разработили,че седмичната заработка изпита и изядена.