Алекс нарекла децата на Атанаска грозни, тя я убила

Очаква се днес защитата да поиска изпращането й в психиатрия
Обновена: 14 апр 2014 07:11 | 14 апр 2014 07:10, Веселина Йорданова
98
Алекс нарекла децата на Атанаска грозни, тя я убила
Близките погребаха момиченцето вчера. Снимка: БулФото

Думи, казани от Алекс по адрес на синовете на Атанаска, са отключили агресията у 43-годишната жена, казват разследващи, цитирани от „24 часа“.

Когато първокласничката се качила в таванската квартира на Атанаска, жената  показала снимки на двамата си синове. Момчетата в VIII и X клас живеят далече от майка си - в димитровградското с. Ябълчево. За тях се грижи изцяло бащата.

Още по темата
Разглеждайки снимките, Алекс си позволила да нарече момчетата “грозни” и “изроди”, най-вероятно на шега. Това обаче дълбоко засегнало майката, която явно дълбоко страдала от липсата на децата си, смятат психолози.

Едва тогава Атанаска е решила да посегне на момиченцето, убедени са разследващи. Те смятат, че убийството не е било планирано, а е станало инцидентно. Както и че жената не е имала преки съучастници.
“Обвинението е за убийство с 2 квалифициращи обстоятелства - на малолетно дете и извършено по особено мъчителен за жертвата начин”, каза наблюдаващият прокурор Димо Маджаров.

Юристи обясняват, че това са текстове от НК, които увеличават тежестта на обвинението. Днес Маджаров ще внесе в Бургаския окръжен съд искане за постоянен арест на Атанаска Георгиева. В 13 ч изтича 72-часовото  прокурорско задържане. Очаква се до този час делото да бъде насрочено.

През уикенда са извършвани поредица следствени действия, включително и разпити пред съдия, според запознати. Атанаска не отказвала да отговаря на поставените въпроси, разкрила е доста подробности от случилото се. Твърдяла, че Алекс сама се е качила при нея. Била много шумна, непрекъснато говорела и това я дразнело.

Съседката не скрила, че изпитва негативно отношение към семейството, защото чувствала пренебрежително и надменно отношение от тяхна страна. Капката, която преляла чашата, била обидата към децата. Жената обаче твърдяла, че не си спомня момента на убийството.

Когато дошла на себе си след гневния пристъп, видяла детето да лежи на пода с глава, увита в торба и пристегната с тиксо. Атанаска признала също така, че е свалила картата от апарата на детето и от нея е пратила SMS с искане за откуп.

В крайна сметка тялото на детето е намерено, след като тя показала къде е - под леглото в мансардата.
Самопризнанията обаче не са всичко. Разследването е в самото начало, има още много действия, предупреждават юристи. Роднините вече са наели адвокат за защита на заподозряната Георгиева. Поведението  по време на разпитите дава сериозно основание човек да се замисли дали тя има психиатрични проблеми, каза адвокат Благой Потеров, който от събота е поел нейната защита.

Той е ангажиран от мъжа на сестра  Северина - хотелиера Веселин Тошев. Според Потеров извършването на комплексна психиатрична експертиза е задължително. Тя вече била назначена от разследващите. Очаква се днес адвокатът да поиска Георгиева да бъде изпратена в специализираната болница в Ловеч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
15
 
! Отговори
666 преди 10 години
Хората я търсят и се надяват, а тя лежи мъртва на метри от дома си, завхърлена под кревата! Ужас! На това е способен само изверг! Не човек, а изверг!
42
6
 
10
 
! Отговори
БАБА преди 10 години
Тая трябва да я убият с камъни публично. Това е ***, това не е човек!!!
41
6
 
5
 
! Отговори
простак преди 10 години
Напълно подкрепям 43 и се възмущавам от злобните коментари за близките на момиченцето и се ужасявам от тяхното количество.Също-да жестоката истина е,че жена със собствени деца понякога е способна на такова зверство.Човек се плаши,като си помисли сред какви хора живее и отглежда деца и внуци.Навсякъде ги има,но относителното им количество у нас-за плашене си е!
40
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забелязвате ли колко убийства в последно време се извършват от полудели хора? Ние сме една болна нация и никой не взима мерки, а децата ни са жертви на това наше безхаберие.
39
0
 
22
 
! Отговори
Глупак преди 10 години
Децата на тази възраст нямат изградено критшчно и асоциятивно мислена за да си правят подобни шеги. Жалко за детето. Но едва ли някой който е нормален би убил ... камо ли дете.
38
14
 
18
 
! Отговори
мустафа ибрахим преди 10 години
Явно мутренския *** така е бил възпитан, да се държи арогантно и неуважително още от ранна възраст. Освен това мутрата лихвар е разплакал не едно дете и майка, а и цяло семейство бил сгазил пиян навремето. Кармата е , както казват новите ни "братя".
37
10
 
21
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Изчетох коментарите - и тук, и в други сайтове - и съм ПОТРЕСЕНА от злобата на 80% от "колегите" към съсипаното семейство. Че убийците на детенцето (за мен сестрата и майката също са участвали) са с черни души е ясно, но че толкова много българи злорадстват при такава потресаваща трагедия е знак, че също биха убили - стига да е някой богат, стига да не бъдат разкрити. Заради такива като вас, България се превърна в преизподня.
36
1
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 10 години
Е как няма самопризнанията да са доказателства, още повече когато призналата си деянието е закарала полицаите в квартирата си и им показала къде е скрила трупа. То от това по-голямо доказателство, здраве му кажи.
35
2
 
22
 
! Отговори
чочо преди 10 години
До до анонименАми неговото отношение е огледало на отношението на възрастните около него. Те са оформили отношението му към тази жена. Не е отговорна само Атанаска, а и родителите. Мутренският стил на живот на много хора в Поморие ги кара да се самозабравят, а сметката ще я плащат децата им.
34
2
 
4
 
! Отговори
Scar преди 10 години
*** ***!
33
8
 
37
 
! Отговори
човек преди 10 години
Вярно, че жената е виновна - болен мозък, който води битки с едно недорасло дете. Но всеки разумен човек ще си даде сметка, че това дете е възпитавано от родителите си като безогледно към чувствата на другите, в арогантност и безхаберие. Те също носят отговорност.
32
5
 
17
 
! Отговори
Никой преди 10 години
Много грешно е да кажеш на дете, че е грозно, но до такава степен ли стигнахме, че за нещо подобно да убиеш? Толква ли малко струва човешкият живот днес?
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да превърнеш самопризнанието в доказателствен материал означава ,че нещо в разследването куца.Факти са необходими.Със самопризнание и баба знае.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рускиня?! И какво ако е рускиня?!
29
9
 
11
 
! Отговори
надълбоко преди 10 години
Само смъртна присъда за убийцата, а не психиатрия, където ще убие и други или като излезе!1.Да се проследи от журналисти РУСКИНЯ ли е майката Светлана.2.Има някаква "солидарност": рускиня ли е съпругата на хотелиера В.Тошев?ЗАЩО дори и след убийството на детето му, ТОЙ,ПОТЪРШЕВШИЯ,наема адвокат за Атанаска???И плаща???3.Страхува ли се от нещо??Как така ИЗДЪРЖА ВСИЧКИ тези жени- тъща, сестрите на жената, с която живее??4.Пишета за живота на Атанаска, майката Светлана, смъртта на двамат й съпр
28
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво цъкате минуси, бащата е не по-малък *** от тая Атанаска...Всеки лихвар - на бесилото!
27
5
 
26
 
! Отговори
Статистик преди 10 години
Електрически стол за Атанаска, електрически стол и за бащата - лихвар, загробил стотици човешки съдби! Така е честно!
26
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези оправдания на тази са толкова плоски, че няма на къде повече. Значи момиченцето се качило при нея, уж се мразили уж тънела в мизерия в таванския етаж, пък детето разбираш ли умирало да и отиде на гости. Не било планирано убийство?!? Е като няма план, как детето е закарано горе, удошено а после изпратен SMS за откуп с цел да се заблудят родителите? Това е един обмислен план а не убийство в момент на афект. Главата увита в торба и омотана със скоч, Хайде бе, кой ходи с торба и скоч в джоба?
25
2
 
42
 
! Отговори
Сократис преди 10 години
"Атанаска е убила детето,Атанаска може да не е убила детето,Алекс нарекла децата на Атанаска грозни, тя я убила"-все заглавия от последните два дена а какво предстои още да прочетат хората и защо постоянно се публикува противоречива информация?!Това ли е българската журналистика-евтина квартална клюкарница която системно и безнаказано дезинформира обществото с оправданието,че "хората трябва да са информирани" Благодарим за такава "информация",но тя не ни е нужна-или пишете истината или изчезнете
24
3
 
19
 
! Отговори
Крив макарон преди 10 години
Пристъпа на Атанаска е бил с цел сплашване , но злобата и етключила омразата към цялото семейство и е довело до фаталния край. Жалко за невръсния живот