Алекс нарекла децата на Атанаска грозни, тя я убила

Очаква се днес защитата да поиска изпращането й в психиатрия
Обновена: 14 апр 2014 07:11 | 14 апр 2014 07:10, Веселина Йорданова
98
Алекс нарекла децата на Атанаска грозни, тя я убила
Близките погребаха момиченцето вчера. Снимка: БулФото

Думи, казани от Алекс по адрес на синовете на Атанаска, са отключили агресията у 43-годишната жена, казват разследващи, цитирани от „24 часа“.

Когато първокласничката се качила в таванската квартира на Атанаска, жената  показала снимки на двамата си синове. Момчетата в VIII и X клас живеят далече от майка си - в димитровградското с. Ябълчево. За тях се грижи изцяло бащата.

Още по темата
Разглеждайки снимките, Алекс си позволила да нарече момчетата “грозни” и “изроди”, най-вероятно на шега. Това обаче дълбоко засегнало майката, която явно дълбоко страдала от липсата на децата си, смятат психолози.

Едва тогава Атанаска е решила да посегне на момиченцето, убедени са разследващи. Те смятат, че убийството не е било планирано, а е станало инцидентно. Както и че жената не е имала преки съучастници.
“Обвинението е за убийство с 2 квалифициращи обстоятелства - на малолетно дете и извършено по особено мъчителен за жертвата начин”, каза наблюдаващият прокурор Димо Маджаров.

Юристи обясняват, че това са текстове от НК, които увеличават тежестта на обвинението. Днес Маджаров ще внесе в Бургаския окръжен съд искане за постоянен арест на Атанаска Георгиева. В 13 ч изтича 72-часовото  прокурорско задържане. Очаква се до този час делото да бъде насрочено.

През уикенда са извършвани поредица следствени действия, включително и разпити пред съдия, според запознати. Атанаска не отказвала да отговаря на поставените въпроси, разкрила е доста подробности от случилото се. Твърдяла, че Алекс сама се е качила при нея. Била много шумна, непрекъснато говорела и това я дразнело.

Съседката не скрила, че изпитва негативно отношение към семейството, защото чувствала пренебрежително и надменно отношение от тяхна страна. Капката, която преляла чашата, била обидата към децата. Жената обаче твърдяла, че не си спомня момента на убийството.

Когато дошла на себе си след гневния пристъп, видяла детето да лежи на пода с глава, увита в торба и пристегната с тиксо. Атанаска признала също така, че е свалила картата от апарата на детето и от нея е пратила SMS с искане за откуп.

В крайна сметка тялото на детето е намерено, след като тя показала къде е - под леглото в мансардата.
Самопризнанията обаче не са всичко. Разследването е в самото начало, има още много действия, предупреждават юристи. Роднините вече са наели адвокат за защита на заподозряната Георгиева. Поведението  по време на разпитите дава сериозно основание човек да се замисли дали тя има психиатрични проблеми, каза адвокат Благой Потеров, който от събота е поел нейната защита.

Той е ангажиран от мъжа на сестра  Северина - хотелиера Веселин Тошев. Според Потеров извършването на комплексна психиатрична експертиза е задължително. Тя вече била назначена от разследващите. Очаква се днес адвокатът да поиска Георгиева да бъде изпратена в специализираната болница в Ловеч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
10
 
29
 
! Отговори
зуза преди 10 години
Смърт за тази ненормалница.Да се върне смъртното наказание да видим тогава ще убиват ли малки невинни създания.Лека и пръст на малката красавица.
22
1
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Прочетете в 24 регионални там е истината.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
....и какви са "нецензурните" действия (*** израза) дето главния комисар каза, че е имало? ***! Как толкова неграмотен човек може да управлява МВР?
20
10
 
31
 
! Отговори
sudnik преди 10 години
най-голяма вина от всички носи бащата мутра, възпитал синовете си биячи като себе си, а момичето безсрамно и без капка респект към околните, в крайна сметка голямото наказание е за него!
19
0
 
15
 
! Отговори
Бай Вичо преди 10 години
Хем тъй,хем иначе!А каква е истината?Журналисти!Направо я ударихте през ПРОСОТО!
18
1
 
20
 
! Отговори
Много добре казано преди 10 години
stamsпреди 7 минутиУбийство на дете - празник за българската журналистика
17
2
 
28
 
! Отговори
ъмна Индия 2 преди 10 години
В продължение на казаното. На полицията и предстои тежката задача да изчисти името си от нанесените щети от неправилно действуващи полицаи и от лъжеполицаите. В Поморие, след като едно добре обучено куче не е открило труп на детето, нещата стават наистина много съмнителни. В полицията, от страх, дори без репресии, задържания може да си глътне граматиката и да признава, че е написал "Под игото". Не самопризнанието, а доказателствата са важни. Необходимо са сериозни следствени доказателства.
16
1
 
38
 
! Отговори
stams преди 10 години
Убийство на дете - празник за българската журналистика
15
1
 
25
 
! Отговори
Тъмна Индия преди 10 години
Петица, ако това е вярно с кучето, нещата са повече от съмнителни. Снощи, при Кеворкян се разбра, че оръжие първо са употребили нахлулите полицаи в къщата на задържания в Лясковец. Щом е това истината, то всеки, комуто в къщата нахлуват неканени гости, дори полицаи, маже инстиктивно да реагира първосигнално за самозащита. Пък и колко преоблечени в полицейска униформа нападаха хората по пътищата. Да се чуди човек, полицая дали е наистина полицай или е преоблечен бандюга. В кучето е истината.
14
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лека му пръст на детето, жертва на интригите, копиращо поведението на околните, несъзнателно е започнало да се държи, като тях и с това е "бръкнало" в раната на тази жена и на тази крехка възраст е станало жертва.Жалко.Това е само едно дете.
13
2
 
29
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Каквито и да са семейството , не смятам, че едно дете заслужава това! Независимо какво е казала! Най-справедливото наказание в случая ще е, поне 20 години затвор....
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКВА ПСИХИАТРИЯ, СЪД И ЗАТВОР!
11
5
 
20
 
! Отговори
до анонимен преди 10 години
Много е грозно мнението ти,драги.Едно седем годишно дете в никакъв случай не е виновно за поведението на родителите се,а защо да не изкаже мнението си,което по детски е било най-вероятно много искренно.Не търси под вола теле е казал народът,а погледни истината в очите-комплексари,които избиват самочувствието си,като убиват,карат бързо кола и искат много пари без да са ги заслужили,до тук го докарахме след 25 години демокрация.
10
16
 
28
 
! Отговори
Килъра преди 10 години
Еми при липса на възпотание така става, ако са учили детето, че не трябва да обижда другите хора нямаше да го убият.Илиза, че:1.Семействтот се е гаврило с жената.2. Възпитали са дете от новото поколение-без възпотание, морал и т.н.В този ред на мисли могат да се сърдят на себе си. Съжалявам за това, което написах, но е абсолютня истина ;(
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не разбрах - коя е сестра Северина? Монахини ли се намесиха в историята?
8
7
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко за детето. В такова семейство явно е било възпитано, че то е повече от другите и може да си позволява всичко. Бащата трябва да носи най-голяма вина. Тази мутра.
7
6
 
33
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Малката е била финансово красива....но за малко.
6
11
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
брей, къде спят форумните гении, прозиращи и в най-засуканите лъжи на управляващите? как още не са ни обяснили че всичко е нагласено и че всъщност 8 годишното момиченце е замесено в мръсните сделки на бащата а тая атанаска е само прах в очите!
5
2
 
49
 
! Отговори
Х преди 10 години
В 24 часа пише ,че в 13 часа когато сестрите и майка им са в ареста квартирата е претърсена с обучено полицейско куче,труп не е намерен.Признала си,те и за Луканов си признаха но в полицията всеки си признава.От 13 до 19 кой е внесъл трупа?В Лясковец нямаха куче и я оплескаха,сега тези имат и пак я оплескаха-значи работата не ев кучето.Между другото кучето не може да се подкупи.Сега Йовчев ще уволни кучето то предало колегите си.
4
8
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При родители нагли простаци и смятащи се за богопомазани и малката е попила поведението им. Просто е попаднала на по-луд човек! Ако детето имаше нормално възпитани и родители уважаващи освен себе си и околните детето щеше да е живо!