Алекс нарекла децата на Атанаска грозни, тя я убила

Очаква се днес защитата да поиска изпращането й в психиатрия
Обновена: 14 апр 2014 07:11 | 14 апр 2014 07:10, Веселина Йорданова
98
Алекс нарекла децата на Атанаска грозни, тя я убила
Близките погребаха момиченцето вчера. Снимка: БулФото

Думи, казани от Алекс по адрес на синовете на Атанаска, са отключили агресията у 43-годишната жена, казват разследващи, цитирани от „24 часа“.

Когато първокласничката се качила в таванската квартира на Атанаска, жената  показала снимки на двамата си синове. Момчетата в VIII и X клас живеят далече от майка си - в димитровградското с. Ябълчево. За тях се грижи изцяло бащата.

Още по темата
Разглеждайки снимките, Алекс си позволила да нарече момчетата “грозни” и “изроди”, най-вероятно на шега. Това обаче дълбоко засегнало майката, която явно дълбоко страдала от липсата на децата си, смятат психолози.

Едва тогава Атанаска е решила да посегне на момиченцето, убедени са разследващи. Те смятат, че убийството не е било планирано, а е станало инцидентно. Както и че жената не е имала преки съучастници.
“Обвинението е за убийство с 2 квалифициращи обстоятелства - на малолетно дете и извършено по особено мъчителен за жертвата начин”, каза наблюдаващият прокурор Димо Маджаров.

Юристи обясняват, че това са текстове от НК, които увеличават тежестта на обвинението. Днес Маджаров ще внесе в Бургаския окръжен съд искане за постоянен арест на Атанаска Георгиева. В 13 ч изтича 72-часовото  прокурорско задържане. Очаква се до този час делото да бъде насрочено.

През уикенда са извършвани поредица следствени действия, включително и разпити пред съдия, според запознати. Атанаска не отказвала да отговаря на поставените въпроси, разкрила е доста подробности от случилото се. Твърдяла, че Алекс сама се е качила при нея. Била много шумна, непрекъснато говорела и това я дразнело.

Съседката не скрила, че изпитва негативно отношение към семейството, защото чувствала пренебрежително и надменно отношение от тяхна страна. Капката, която преляла чашата, била обидата към децата. Жената обаче твърдяла, че не си спомня момента на убийството.

Когато дошла на себе си след гневния пристъп, видяла детето да лежи на пода с глава, увита в торба и пристегната с тиксо. Атанаска признала също така, че е свалила картата от апарата на детето и от нея е пратила SMS с искане за откуп.

В крайна сметка тялото на детето е намерено, след като тя показала къде е - под леглото в мансардата.
Самопризнанията обаче не са всичко. Разследването е в самото начало, има още много действия, предупреждават юристи. Роднините вече са наели адвокат за защита на заподозряната Георгиева. Поведението  по време на разпитите дава сериозно основание човек да се замисли дали тя има психиатрични проблеми, каза адвокат Благой Потеров, който от събота е поел нейната защита.

Той е ангажиран от мъжа на сестра  Северина - хотелиера Веселин Тошев. Според Потеров извършването на комплексна психиатрична експертиза е задължително. Тя вече била назначена от разследващите. Очаква се днес адвокатът да поиска Георгиева да бъде изпратена в специализираната болница в Ловеч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като сте толкова големи следователи, защо не работите в полицията? ***
62
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А може първоначално да са решили да отвлекат детето за откуп и да спечелят пари, но Атанаска не е могла да се справи с малката, тя се е борила и за да я усмири, наденала й плика на главата. Убила я е от глупост и простотия и другите са я накарали да си признае, но да не казва за отвличането, че да не завлече и тях.
61
4
 
9
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
Аз пък мога да повярвам, че така е станало. Такива са отношенията и реакциите сред ***, където се е родило момичето. Лудостта на извършителката е дотам, че за момент не си е дала сметка за последствията за себе си.
60
1
 
21
 
! Отговори
Анонимна (прод.) преди 10 години
Чувала съм истории за разни големци-престъпници, как убиват някого по свои си мафиотски причини, но преди това са намерили някой, който доброволно да поеме вината, като обещават на този човек примерно да му пазят семейството (финансово и физически) или такива разни неща.. На мен лично всичко ми изглежда твърде фалшиво, какво е правило момиченцето да се е качило там по свое желание, след като са се държали с пренебрежение към жената и защо е пратила СМС за откуп като вече го била убила..
59
2
 
31
 
! Отговори
Анонимна преди 10 години
И на мен ми се струва, че жената някой я е накарал, не знам по какъв начин, да даде "пълни самопризнания" за да отърве нечия друга кожа. Не че не може да се случи на всеки това, но ми се струва, че е твърде голямо съвпадението, че дъщеричката (Бог да го прости детето!) на известен крупен бизнесмен с куп нелегални и легални бизнеси, особено в миналото, който Бог знае колко хора искат мъртъв, е отвлечена и убита, и накрая се оказва, че съседката я е убила по някаква *** причина.
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къщата на ужасите-порно,лихварство и убийства!Гранд Хотел 5звезди и всичките луди жаби!
57
0
 
11
 
! Отговори
Поморие преди 10 години
До Без значениеМного правилно сте разбрали -грозен, беден, злобен и т.н. Но дали сте разбрали, че и пред най-бедния човек има някои възможности. Великолепната седморка бе наета за 20$. Свършвам с Гео Милев: "Нощта ражда из мъртва утроба, вековната злоба на роба".
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук нещо замирисва. Според мен всички са виновни.Бащата -5год. лишаване от свобода за лихварство и насилие.Майката -5год. за съучастничество и прикриване на престъпления,подбуди и даване на терен(хотела)за проституция.Сестрите -до живот в лудницата,заради удошаване на двама мъже и едно дете.Чудя се, полицията до кога ще стои безучастно?всички незаконно придобити имоти от незаконна лихварска дейност и проституция да бъдат отнети в полза на държавата.
55
5
 
6
 
! Отговори
Вили преди 10 години
До поморие по горе,защо хора които успяват и са що годе имащи, са лошите,а които гадно завиждат са добрите,имайте поне малко съвест,затова сме на последните места по доходи и т.н.
54
7
 
2
 
! Отговори
Без значение преди 10 години
До ПомориеОт поста ви разбирам, че сте грозен, беден, завистлив и злобен човек, който никога няма да успее в този живот.
53
3
 
5
 
! Отговори
Вили преди 10 години
На убиеца - смърт,какво значи 30 г.затвор,това подигравка ли е за такова зверство!!!!Смърт и то по най жестокия начин,който съществува....
52
7
 
20
 
! Отговори
Поморие преди 10 години
До опа!!Естествено, че е ясна. Когато наричаш хората грозотии и ***, когато искаш баснословни лихви, когато се обличаш като мутреса, когато се отнасящ с другите като с парцали и изобщо както един човек по-долу написа "газиш наред" може да се очакват малки изненади
51
5
 
18
 
! Отговори
опа!! преди 10 години
Работата ясна:1.Ще изкарат психоболна Атанаска, ще полежи в психо,ще я освободят да се СОЦИАЛИЗИРА! И пак ще убива.2.Изкривени и мНОГО ЩАДЯЩИ са статиите за Атанаска:тя е ИЗБЯГАЛА преди 3 г. от семейството си.Статиите представят,че тя ТЪЖИ.Като тъжи, защо не се върне,а стои в ПОМОРИЕ.ЛЕСНИ ПАРИ? И защо този хотелиер веднага й осигурява адвокат? С какво е ЗАДЪЛЖЕН този хотелиер на СЕВЕРИНА,АТАНАСКА,СВЕТЛАНА? Защо са го НАПИТИЛИ тези жени от нам къде си и защо е заинтересован да издържа всички??
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа за толкова ли *** го имат за да повярват на измислените лъжи Женат е невинна ,кого ще заблуждавате вие престъпници
49
2
 
11
 
! Отговори
Balgarin преди 10 години
То верно Аман от такива баровци-тежкари и *** като родителите на Алекс,които за съжаление са направили и детето като тях,ама тая Атанаска пък да убие баш детето чак! Но големия тежкарлък и надменност също си имат своята висока цена!
48
0
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Много грях се натрупа покрай бързането за забогатяване и все някъде избива!Парите като най-голяма ценност изместиха всичко.Всеки позабогатял почва да се мисли за безсмъртен и гази наред(докато срещне по-голям)-виждаме го всеки ден.Естествено,това предизвиква и обратната реакция на омраза.Накрая невръстни деца стават жертва.Както е казано в Библията:"Бащите ядоха кисело грозде,децата получиха скомина"
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква държава живеем ,обвиняват някого без доказателства,а истинския убиец на свобода някой с много власт и пари
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Селото в което живеят децата се казва Ябълково. Коригирайте си текста.
45
1
 
20
 
! Отговори
До баце преди 10 години
Еми Баце тази майка където уби детето си на таксиметровия жената ако не помниш беше се оказала луда и помниш ли как я хванаха? След като иззеха записите от охранителните камери на банка пред тях а после и от камерите на останалите улици проследиха целия път на майката от дома и на излизане, като носеше на гърба си черен чувал в който е било детето, до един казан където го хвърля, куките отиват да проверят в казана какво е хвърлено а в чувала детето.
44
7
 
8
 
! Отговори
Баце преди 10 години
Защо ми се струва че написаното е чиста манипулация ? Преди години обвиниха една майка че си удошила детето !По-възрастните помним бащата бе таксиметров шофиор