Закриват Пернишкия университет

Преглед на печата за днес, 11 май
Обновена: 11 май 2014 09:59 | 11 май 2014 09:48, Анисия Иванова
73
Закриват Пернишкия университет
Снимка, архив Булфото

Закриват Пернишкия университет, анонсира на първа страница днес вестник "Преса" . Това е решило вчера правителството на изнесеното си заседание в Ловеч. Причината - получената много ниска акредитационна оценка. От друга страна, управляващите са решили  да се увеличи приемът на студенти по медицина и такива, които желаят да станат инженери. За първи път у нас ще се обучават асистент-лекари и парамедици.

Общините ни ще взимат солидни бонуси, за да приемат бежанци, коментира на първа страница "Стандарт". България преговаря с ЕК за сумата от 6000 евро на човек. Толкова даде Eвропа по програмата за релокация на бежанци от Малта в други страни от ЕС. Срещу тази субсидия кметовете трябва да осигурят курсове по български и професионална квалификация, здравно осигуряване, училище за децата, да платят годишния наем на чужденците.

"Южен поток" е проект, по който работим, в голяма степен наваксахме изоставането, което заварихме в средата на миналата година". Това обяви премиерът Пламен Орешарски след правителственото заседание в Ловеч вчера, пише "Стандарт".  "Всичко, което зависи от нас, сме го направили и продължаваме преговори за постигане на добри, а не каквито и да е условия за българската страна, във всички случаи не такива, каквито заварихме, когато поехме мандатa", подчерта премиерът. "Ако опозицията си бе свършила работата през тези три години и половина, може би отдавна трябваше да бъде построен", обясни и ресорният министър Драгомир Стойнев.

Премиерът коментира и вота на недоверие в сектор "Енергетика", който ще бъде внесен от ГЕРБ. "Енергетиката действително е сектор с много рискове. Това е резултат от последните няколко години - години с доста небалансирани решения", обоснова се министър-председателят. Според него обаче в момента позитивните тенденции са налице и въпреки че секторът бил далеч от състояние на балансирана политика, в програмата на правителството е заложено именно ребалансиране на цялата система.

Интернет бавно налага по света третия пол, без да чака директиви, закони или решения на Световната здравна организация. Потребителите на гугъл, фейсбук и туитър вече са приканени да се самоопределят като "Мъж", "Жена" или "Друг", съобщава "Труд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: печатпреглед
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
!!! преди 10 години
До АнонименНе, според актьорчето Рачков е такова името, но истинското е това дето аз съм го написал.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е ли "Пернишки университет по телекомуникации, компютри и архитектура"?
49
1
 
3
 
! Отговори
!!! преди 10 години
До АнонименЕвропейски политехнически университет
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как се казваше пернишкия университет?
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До десет години в България всеки втори *** ще бъде висшист. И не защото ще поумнеят.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми след като го закриват,да пренасочат учащите се към Харманлийския Университет по Йога!
45
0
 
6
 
! Отговори
Предлагам преди 10 години
След като ще се плаща годишният наем на чужденците, нека те да се настаняват в обезлюдени села или в такива с минимален брой жители, които до един са над 70 год. Така хем собствениците на къщи ще получат доход, хем ще има кой да се занимава със земеделие и животновъдство. Ние на този етап можем да им предложим такава работа. Изключение - само за онези, които са такива видове висококвалифицирани специалисти, каквито у нас не достигат.Да не се забравя, че "европейските пари" са от нашите вноски.
44
7
 
9
 
! Отговори
помнещ преди 10 години
Това не беше ли проект на банкянския *** с екзотичното име П.У.Т.К.А. ??? После някой се усети, че абревиатурата не е много лицеприятна, та му смениха името. Не се учудвам изобщо, че му е отнета акредитацията, но учещите там заслужават да бъдат пренасочени в клонове на ТУ София.
43
1
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 10 години
Закривайте всички университети в село България!Без това наблягате на чалга,алкохол и прахообразни вещества.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е да открият Дупнишкия университет Автоморга. Хем ще имаме квалифицирани кадри в транспорта, хем в моргите.
41
3
 
2
 
! Отговори
bel преди 10 години
До АнонименАбсолютно подкрепям, УМНИКО !!! Но и желая да бъдат признати дипломите на учещите до момента там, като твърдя, че не са толкова ниско колкото ги смятате. Дори смятам, че има доста по зле подготвени студенти от други "елитни" университети. Затова и беше цялата ми разправия. Лек ден
40
2
 
3
 
! Отговори
bel преди 10 години
До 35 belПоследно и спирам до тук. 1-Информирай се какви специалности се учат там. 2-не съм казал че познавам инженери, казах приятели (имах предвид учещи информатика, които те информирах че не са инженери). 3-не знам дали Йорданов е почтен човек (ти го казваш) а просто човек с име, който не би го заложил в някоя пирамида. 4-не ми изопачавай думите. Приятен ден ви пожелавам и ви съветвам да спрете със злобата, нищо добро няма да ви донесе. Така се хващат много болести, медика ще го потвърди !
39
2
 
7
 
! Отговори
Смешки преди 10 години
Закриваме Пернишкия (П.У.Т.К.А.), но откриваме Врачански Университет (В.Р.Ъ.Т.К.А.). България - нация техническа. Лозунг от комсомолското време на елита.
38
2
 
4
 
! Отговори
35 bel преди 10 години
До belСъвсем ги оплеска нещата. Първо били много добри инженери, ама не излизали инженери. Второ- не си инженер, но смело оценяваш нивото им. Трето - нямали инженерни лаборатории, но затова пък какви архитектурни ателиета имали (досега за архитекти не ставаше въпрос). Четвърто - Александър Йорданов бил почтен човек, дето щял да учи студентите на европейски ценности? В едно обаче си прав - не трябва да се спира дотук - около 1/3 до половината от т.н. "университети" трябва да се закрият.
37
2
 
3
 
! Отговори
bel преди 10 години
До АнонименМа говориш пълни глупости. Не съм адвокат на Тошко, а защитавам университета. Винаги, ама винаги когато съм ходил там (доста пъти) климатиците са бачкали на 6 и не е било студено. Защо говорите по навик не знам. И по долу споменах за студентите, заради политиката те ще го изядат. Дано поне заварилите акредитацията им бъдат признати дипломите.
36
2
 
4
 
! Отговори
ined преди 10 години
Ужаст, ами сега какво ще правим без Пернишкия Университет за Телевизия Комуникации и Архитектура съкратено (П**КА)?
35
1
 
2
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
До програмистНе наричам офис планктон специално "на програмистите", а изобщо офис планктона. Всичко в света зависи от всички. А как ще наречеш мен, това нищо няма да промени.
34
4
 
3
 
! Отговори
bel преди 10 години
До до belИ не повярвай ми, не съм човек на Кръстев. Просто се дразня на нападките ви, след като не се информирани. Има къде, къде по-закъсали университети, но понеже този и покровителстван от миналото правителство, дай да го затворим. Жалка работа
33
4
 
2
 
! Отговори
bel преди 10 години
До до 35Само ще ти кажа, че училите информатика не излизат инженери, просто те информирам. Аз тях имам предвид. не си виждал и ателието по архитектура, предполагам. Изобщо знаеш ли какво учат там ? Александър Йорданов - тъй като университета е европейски, студентите трябва да учат един семестър европейски ценности. Това преподава човека. Давам ти го за пример, защото не мисля че подобни имена ще се забъркат в някоя пирамида, подронваща репутацията им.
32
1
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 10 години
До belСъжалявам, но ти не можеш да бъдеш инженер по простата причнина, че понятие си нямаш какво трябва да учат и какви лаборатории им трябват. Компютърни зали са едно те се правят лесно и са евтини. Лаборатории по физика, химия (при това по няколко), технологични лаборатории и работилници в зависимост от профила - те се организрат трудно и аз не знам частно училище да ги има. А щом не си инженер няма как да оцениш колко знаят там и разказваш празни приказки. Александър Йорданов - инженер?