30 акта за 30 дни на мястото, където сгазиха Паоло

Граждани: Нужни са промени в законодателството
Обновена: 4 юни 2014 10:04 | 4 юни 2014 10:03,
99
30 акта за 30 дни на мястото, където сгазиха Паоло
Снимка: БТА

Само за 30 дни на мястото в Стара Загора, където беше сгазен 4-годишният Паоло, са съставени 30 акта за навлизане в пешеходната зона. Това каза кметът на града Живко Тодоров в ефира на БНТ.

На 2 юни към 19 ч. 44-годишният Георги Сапунджиев блъсна детето, каращо колело в пешеходната зона в центъра на града. Инцидентът се случи на метри от СОУ „Васил Левски“. На Сапунджиев е повдигнато обвинение.

Още по темата
Кметът на града обясни, че инцидентът е в резултат на престъпното нехайство от страна на шофьора.

Той посочи, че има два знака, указващи наличието на пешеходна зона и забраняващи влизането на автомобили в нея. Тодоров заяви, че от общината са предприели мерки за заграждането на подобни места в града.

„Трябва да имаме ограничения вътре в себе си, за да спазваме законите“, каза още Тодоров. Той заяви, че няма как над всеки шофьор да бди полицай, който да следи дали законите се нарушават.

Лина Борисова, директор на СОУ „Васил Левски“, намиращо се в близост до мястото на инцидента, коментира, че такива нарушения са ежедневие. По нейни думи законът се погазвал и от родители. „Нарушителите не смятат, че на тях може да им се случи нещо такова и всеки бърза занякъде“, коментира още Борисова.

Живка Александрова, една от организаторите на вчерашния протест в града, заяви, че са нужни промени в законодателството. “Трябва да има страх у гражданина, склонен да наруши закона“, каза още тя.

Според нея предвидените между 3 и 10 години затвор за извършителя са твърде малко. „Трябва няколко души да бъдат осъдени на много години, с огромни парични санкции, за да може следващите да се замислят“, заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
azBG преди 9 години
уважаеми коментатори, държавата е функция от мисленото на народа. Човек *** или умен, скромен или нахален, образован или не, бесепар или *** от нищо друго не разбира в своя консуматоски живот освен от това да му вземеш парите и богатството (в случая голяма кола у нас се смята, че си много богат) от друго не разбира. Няма какво тук да ми се обяснява какво е в САЩ, Канада, Франция и прочие страни спазвали закона. Там спазват щото знаят, че се плаща глоба или затвор. Така се гради гражд.съзнан
84
0
 
4
 
! Отговори
канадеца преди 9 години
В БГ децата са кът.И без това вече не се раждат,че ги и избивате.Ужасяваща тратегедия!Поведението на водача прегазил детето е отчавайщо идиотско.Да блъснеш дете и вместо да слезеш да му помогнеш да тръгнеш да блъскаш баща му обвинявайки го,че не е опазил детето си е...нямам думи.Не,че тук в Канада няма *** по пътищата,напротив и тук не са рядкост,но хората имат респект към полицията,а самите полицаи не се церемонят кой какъв е и каква кола кара.Хванат ли те в нарушение гориш здраво.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъжната истина е, че ние сме един стапящ се народ от полу-човеци, нищо повече...
82
0
 
8
 
! Отговори
55-500 преди 9 години
Основната задължение на МВР е да извършва ,,превантивна дейност,,Т.е. да предотвратява ,нарушения ,престъпленя чрез законови мерки . Да сте виждали КАТ да извършва нещо подобно ? Е чат , пат!Хилади летящи и страната МПС-та , АТВ-та ,нерегистрирани, без номера ,без тех. преглед,в окаяно положение ,да не говорим за нарушаването на Правилника , пътните знаци, скорост ит. н. И всичко това под багосклонният поглед на Държавата и МВР,което само регистрира извършените нарушения и престъпления!
81
0
 
17
 
! Отговори
край преди 9 години
А да не забравяме и друго. Държавата връща ДДС за подобни джипове. Нашата държава събира ДДС върху лекарствата но джипове като този ги освобождава защото са "товарни". В Турция за подобни автомобили и джипове има АКЦИЗ. Купиш ли си такава луксозна кола даваш на държавата 30 % акциз и плащаш ежегоден висок данък. В България годишният данък за "товарен" тоарег е 20 лв. а за практична семеина кола е 100-200 лв. Народе що го търпиш това.
80
0
 
0
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Zagrajdeniq i globi! Sled kato ne stava po drug na4in... :-(
79
0
 
11
 
! Отговори
край преди 9 години
Българите се прпекланят пред силните и не уважават слабите. България е лошо място за деца, пенсионери и инвалиди. България е несигурно място за тях техните права не се зачитат и държавата не прави нищо срещу това. За българите колите са по-важни от хората. Няма друга държава по света в която да се паркира по тротоарите по детски площадки по градинки с идиотския аргумент "защото няма къде". Държава просто няма.
78
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 9 години
При Бай Тошо имаше "съобразяване на глобата с материалното състояние на нарушителя" сега вече е демокрация и го няма. То обаче действаше добре защото не е все едно дали глобяваш собственик на джип за сто бона- 20 лева или някой отруден пенсионер с голф двойка. Първия ще ти ги дава с кеф и ще си нарушава докато убие някой. Вечеобаче е капитализъм и демокрация. Дебелия с бронирания джип и многото еарбегове ти лети в насрещното защото на него няма да му стане нищо при удара с твоята фиеста.
77
1
 
0
 
! Отговори
st преди 9 години
Вие бт-те сте прочетена книга не ставате за нищо.
76
0
 
32
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Писна ми от двойни стандарти, честно! Журналистите ви говорят от екрана какво престъпление е да караш по пешеходната зона, показват подписки и т.н. а ако си пуснете рапортажа на BTV от тази сутрин ще видите във видеото, че на същата тая пешеходна зона има паркирани 5-6 буса(мнооого по-големи от Ленд Роувър Дискавъри) от телевизиите. След като си свъригха работата обърнаха на 10 метра под лобното място на детето(пак на пешеходната зона) и си отидоха. Ей това е да учиш хората на морал от екрана!
75
0
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 9 години
Убийство по непредпазливост - 1 човек, една година.Това е тарифата на българските съдии.А по-добрите дават и условно.
74
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В София дълго време се паркираше по тротоарите на уличките в центъра. Никакви "актове" не помагаха, нито скоби, нито паяци. Накрая набиха метални колове през един метър по края на тротоара и настъпи ред - хората по пешеходния тротоар, колите по асфалтираната улица. Така е в България - актове, заплахи, глоби, затвори, паяци, скоби - няма ефект. Само когато физически си възпрепятсван да минеш от някъде - само тогава се спазва непреминаването.
73
1
 
16
 
! Отговори
Благодарен преди 9 години
Някой по надолу със коментара си бе написал че този човек сапунджиев е разплакал цял град!Напротив разплака цала България! Дано хората вземат поука за съзаление че трябваше така да стане и да внимават по пътищата! Дори и да сте със предимство видите ли дете намалявайте спрете !Живея във Младост 4 ,бях във кино Арена със четиригодишното ми дете, миг разсейване и то се озова на околовръстното, за щастие шофьор на камион го видя на време дори блокира движението за да може да приведе детето във безо
72
0
 
15
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Да бе, днес в новините по ТВ имаше изказване на д-р Стефан Шишков от МБАЛ Стара Загора, че УБИЕЦА вследствие на удара с камък по главата не си спомнял нищо. Имаше един БГ филм как един се прави на инвалид в кръчмата, но като дойде клиент, дето го познава, и като го лепна с тоягата да видиш как бързо проходи на футата... Или народната песен за болна Трена как е излекувана !
71
0
 
14
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Преди всичко трябва да се уважаваме, а това го няма и все по лошо стават взаимоотношенията между хората. Проблема е в нормативните актове и правораздавателните институции. В Швеция децата и възрастните са на почит. Казват така ,,възрастните са работили за нас децата са ни бъдещето". При нас как е. Кой трябва да се промени.
70
1
 
14
 
! Отговори
ne4o преди 9 години
трябва тази даржава да се рестартира...вси4ко е наопаки ...целия ни живот...рестарт и вси4ко наново
69
1
 
10
 
! Отговори
someone преди 9 години
Освен това... участвам в движението като пешеходец, шофьор, моторист и велосипедист. Всяка група вика за другите, че са калпави. Мотористите обиждат шофьорите и обратното, пешеходците обиждат велосипедистите. И въпреки, че има и много свестни хора, плявата разваля всичко.
68
1
 
22
 
! Отговори
someone преди 9 години
Шофьорът не пада от Марс, той е просто... случаен БГ шофьор. Сигурен съм, че много хора (вкл. коментиращите за смърт, обесване, камъни и т.н. по-долу) правят такива простотии, но късмета засега е с тях. Милиционерът пък, събира рушветчета и затова няма усещане за наказуемост. Чак когато стане нещо фатално се сещаме. БГ шофьорът - той дава рушветчета, после *** из форумите колко е примерен. Шефът на милиционера взема своята лепта и предава нагоре. Това сме ние като цяло.Цялата риба е вмерисана.
67
0
 
26
 
! Отговори
Луда работа преди 9 години
И мене ме изпраска един кълъф на заден ход днес! Не стига че даваше рязко назад да паркира, ами и не гледа в огледалата! На всичко отгоре толкова е изтрещял че и тромбите му пуснах и това за мое съжаление не се оказа достатъчно! Спира и тръгва назад от ряз...! Което пък беше още по уникално излезе и започна да вика по мен! "Не ме ли виждаш" вика! От дясно пък му излезе един урунгел и тя започна да ми се кара! Чак ми идваше и двамата да ги нашамаря но се овладях! Дойде КАТ и ги сложи в ред! Акт!
66
0
 
6
 
! Отговори
Питагор преди 9 години
Ясно е че шофьора не е спазил знаците за пешеходна зона и забраняващия В2 , ама чудно ми е как така при маневрата обратен завой не е видял детето! Или то вече е било в мъртвата зона или се е загледал по някоя мацка и трагичния момент е настъпил! Нямам друго обяснение, като правиш каквато и да е било маневра трябва да се убедиш че няма да застрашиш другите участници в движението, а там са основно пешеходци и малчугани на колела! По някога обаче са минавали покрай мен и велосипедисти на скорост!