30 акта за 30 дни на мястото, където сгазиха Паоло

Граждани: Нужни са промени в законодателството
Обновена: 4 юни 2014 10:04 | 4 юни 2014 10:03,
99
30 акта за 30 дни на мястото, където сгазиха Паоло
Снимка: БТА

Само за 30 дни на мястото в Стара Загора, където беше сгазен 4-годишният Паоло, са съставени 30 акта за навлизане в пешеходната зона. Това каза кметът на града Живко Тодоров в ефира на БНТ.

На 2 юни към 19 ч. 44-годишният Георги Сапунджиев блъсна детето, каращо колело в пешеходната зона в центъра на града. Инцидентът се случи на метри от СОУ „Васил Левски“. На Сапунджиев е повдигнато обвинение.

Още по темата
Кметът на града обясни, че инцидентът е в резултат на престъпното нехайство от страна на шофьора.

Той посочи, че има два знака, указващи наличието на пешеходна зона и забраняващи влизането на автомобили в нея. Тодоров заяви, че от общината са предприели мерки за заграждането на подобни места в града.

„Трябва да имаме ограничения вътре в себе си, за да спазваме законите“, каза още Тодоров. Той заяви, че няма как над всеки шофьор да бди полицай, който да следи дали законите се нарушават.

Лина Борисова, директор на СОУ „Васил Левски“, намиращо се в близост до мястото на инцидента, коментира, че такива нарушения са ежедневие. По нейни думи законът се погазвал и от родители. „Нарушителите не смятат, че на тях може да им се случи нещо такова и всеки бърза занякъде“, коментира още Борисова.

Живка Александрова, една от организаторите на вчерашния протест в града, заяви, че са нужни промени в законодателството. “Трябва да има страх у гражданина, склонен да наруши закона“, каза още тя.

Според нея предвидените между 3 и 10 години затвор за извършителя са твърде малко. „Трябва няколко души да бъдат осъдени на много години, с огромни парични санкции, за да може следващите да се замислят“, заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
13
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
Трябва наистина да има зверски наказания за такива потенциално опасни нарушения , направо колите да им взимат и да го обявят публично.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКакво са виновни родителите на детето,ти имаш ли дете?Всеки разхождащ се в пешеходната зона си пуска детето и го следи само с поглед и гледа да е наблизо до него,никой не го държи за ръчичка.Все пак това е място за разходка и никой не очаква там да има автомобили.
23
1
 
9
 
! Отговори
Стрелата преди 9 години
Този безотговорен и самозабравил се тип Георги Сапунджиев трябва да си получи своето най- сурово наказание. Случая е плот на примитивно поведение-затова в панделата според строгостта на закона.
22
1
 
5
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 9 години
Отговора на всичко го дава 15.Браво много точно.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** народ , заслужаващ съдбата си.
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има поне 4 случая, при които според правилата за движение по пътищата, там може да се движи превозно средство. Това означава, че родителите на дете в тази зона трябва да са плътно до него и да го предпазят ако трябва. Все пак не стана ясно защо шофьора не е видял детето? Нещо не е наред при тази трагедия.
19
3
 
17
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 9 години
Така е когато 95% от населението на един град е преселено от околните села-нафукани бизнесмени с джипове,с основно образование,но с купени дипломи и книжки,селски бекове всеки със здрави връзки зад себе си,самочувствие до звездите,а полуграмотни-ето го резултата-жалко,жалко за детето и семейството му.След 2-3 години в съда ще видите резултата-УСЛОВНА присъда-така е в Корумпестан.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там има лоша организация на движението, която кара шофьорите да извършват това нарушение. Но наказан катаджия или кмет за лоша организация на движението няма и няма да има.
17
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виновни има много, но ще осъдят само шофьора. Другите виновни - кмета и общинарите и родителите на детето, ще бъдат подминати.
16
15
 
10
 
! Отговори
30 акта за 30 дни!!! преди 9 години
30 акта за 30 дни!!! А къде спи кмета и не е взел мерки да се прекрати това нарушение? Да не би кмета да е поредната Калинка на ГЕРБ? За мен много по-виновен е кмета на Стара Загора, отколкото шофьора. Кметът с действията и бездействията си е създал условия да се извършва масово това нарушение и нищо не е направил това нарушение да спре.
15
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 17 години като карах с инструктура няма да забравя как той ми се скара, че съм спирал на пешеходна пътека с аргумента: "Не го ливиждаш, че се чуди дали да пресече още. Няма какво да го чакаш". ?!?!?! Обществото ни е прогнило. Манталитетът е селски и просташки. Манталитетът на едно общество се променя със строги закони и най-вече тяхното прилагане!Аз винаги спирам на пешеходна пътека, ама живея в Германия. В България ми светят, надуват клаксуните и ме ПСУВАТ като го направя!
14
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Той заяви, че няма как над всеки шофьор да бди полицай, който да следи дали законите се нарушават."Не е неободимо. Друснете му глоба от 200 хиляди лева за отнемането на живот. Вкарайте го 40 години в затвор и няма да е необходимо никой да бди над никого. Нарича се адекватно законодателство, което поражда чувство за отговорност и наказуемост в едно общество. Ама какво говоря. В този посткомунистически *** за закони никой не е чувал!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V tzeha na TOZI UROD kadeto si vurti businessa e umrial OSHTE EDIN CHOVEK A NA TOZI ISVERG NE MU PUKA...ZATVOR DO JIVOTZATVOR DO JIVOT
12
2
 
19
 
! Отговори
Бо преди 9 години
Браво, написахте му името на Георги Сапунджиев. Така трябва и това е част от наказанието - да го чуе и види цяла България.
11
3
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ami trabva da sprat tazi moda vseki da vzema deteto si ot u4ili6te s kolata ,bax tiq koli samo do toaletnata deto ne xodqt s tqx ,bil sam svidetel xora se ka4vat v kolite si za 20 metra
10
1
 
39
 
! Отговори
Шести преди 9 години
Ами това е резултат от груповата безотговорност. Всеки знае че като има пешеходна се спира. Всеки знае че на инвалидно място не се паркира. И въпреки това маса шофьори летят на пешеходните и спират на инвалидните места, щото са "за малко".Докато едните погазват правилата, останалите вдигат рамене и се правят че не виждат ще има такива инциденти. А ако се осмелиш да направиш забележка на такъв или те гледа като полезно изкопаемо, или може и на бой да ти налети... Думи нямам за тая държава.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ !Помните ли?Мръсният болшевишки агент ПОР написа това на челна страница в парцала си ТРУП 2001 година!Къде са сега такива заглавия,мръсни доносници?Не управлява ОДС и Костов и ги няма нали?Изверзи!
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DiscoveryНе само по селата е изтрита маркировката, в големите градове също. Даже по булеварди в столицата се вижда на места, че някога е имало маркировка...
7
1
 
26
 
! Отговори
Промяна преди 9 години
Сега веднага, полицията ще каже, писахме му акт. Какво означава този Акт, погледнете и вижте че хиляди хора карат с по 20 акта, и трепят по улиците. Очевидно Акта не помага, трябва друго наказание, като например, конфискуване на кола, отнемане на книжка, години наред работа в мината, и т.н. Но в никакъв случай не затвор. Хората очевидно вече не ги е страх от глоба и затвор. Хората трябва да имат респект от закона, а не да мислят как ще минат с наш човек
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убиваш детенце на 4 год, получаваш затвор до 6 години!Обиждаш милиционер, който те изнудва за пари, пак получаваш затвор до 6 години!