30 акта за 30 дни на мястото, където сгазиха Паоло

Граждани: Нужни са промени в законодателството
Обновена: 4 юни 2014 10:04 | 4 юни 2014 10:03,
99
30 акта за 30 дни на мястото, където сгазиха Паоло
Снимка: БТА

Само за 30 дни на мястото в Стара Загора, където беше сгазен 4-годишният Паоло, са съставени 30 акта за навлизане в пешеходната зона. Това каза кметът на града Живко Тодоров в ефира на БНТ.

На 2 юни към 19 ч. 44-годишният Георги Сапунджиев блъсна детето, каращо колело в пешеходната зона в центъра на града. Инцидентът се случи на метри от СОУ „Васил Левски“. На Сапунджиев е повдигнато обвинение.

Още по темата
Кметът на града обясни, че инцидентът е в резултат на престъпното нехайство от страна на шофьора.

Той посочи, че има два знака, указващи наличието на пешеходна зона и забраняващи влизането на автомобили в нея. Тодоров заяви, че от общината са предприели мерки за заграждането на подобни места в града.

„Трябва да имаме ограничения вътре в себе си, за да спазваме законите“, каза още Тодоров. Той заяви, че няма как над всеки шофьор да бди полицай, който да следи дали законите се нарушават.

Лина Борисова, директор на СОУ „Васил Левски“, намиращо се в близост до мястото на инцидента, коментира, че такива нарушения са ежедневие. По нейни думи законът се погазвал и от родители. „Нарушителите не смятат, че на тях може да им се случи нещо такова и всеки бърза занякъде“, коментира още Борисова.

Живка Александрова, една от организаторите на вчерашния протест в града, заяви, че са нужни промени в законодателството. “Трябва да има страх у гражданина, склонен да наруши закона“, каза още тя.

Според нея предвидените между 3 и 10 години затвор за извършителя са твърде малко. „Трябва няколко души да бъдат осъдени на много години, с огромни парични санкции, за да може следващите да се замислят“, заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
16
 
! Отговори
Анти преди 9 години
В някои страни за такива трагедии министри подават оставки,а тук градските управници во главе с кмета се надпреварват да обвиняват всички други ,но не и себе си.Оставки!?Градът се управлява много лошо!Това се очакваше още при избора на това момче,което няма опит и се е обградило с агенти от ДС и некадърници-зоотехници!Оставки!
44
2
 
25
 
! Отговори
АЗ ПИТАМ преди 9 години
Защо българина като шофира в чужбина спазва всички ограничения и внимава да не направи нарушение? Защото там полицая не го пита "Кво ш праим ся?" ами направо си му съобщава колко ще му струва това нарушение, което започва от 50 евро. На българина докато не му бръкнеш в джоба ще продължава да си мисли че ще му се размине.
43
5
 
15
 
! Отговори
дамн преди 9 години
Трябва да имаме ограничения вътре в себе си, за да спазваме законитекмете, кметееее, ограниченията се налагат, те не възникват от самосебе си.Да беше поставил пътни ограничения, а не да ми философстваш чак сега. Чиста проба си съучастник.
42
2
 
30
 
! Отговори
Не старозагорец преди 9 години
В Стара Загора, ако спреш на пешеходна пътека, съществува реален риск за здравето ти. Аз като спра на някоя изненадана от спирането ми на пътека бедна душица в този град, обикновено му подвиквам- Спокойно, мини, не съм от Стара Загора!
41
9
 
10
 
! Отговори
предлагащ преди 9 години
Направете всички глоби % от дохода за година! Примерно за еди какво си нарушение - 1 %, който е на заплата 500 лева - 60 лева акт, който е декларирал 500000 - 5000 лева акт. Сега ако за това нарушение глобата е примерно 200 лева - онзи със 500000 хич няма да му се отрази и няма да има никакъв ефект за него, т.е. ще продължи да си прави нарушенията!
40
1
 
19
 
! Отговори
Наско преди 9 години
Сигурен съм, че всеки от вас всеки ден вижда поне по 10 тарикати да си правят каквото искат - я паркират на тротоара, я влизат на непозволени места и т.н. Защо? Защото може! Колко от вас са докладвали за такива нарушения ? Истината е, че на никой не му пука за това, още повече на ония с джиповете. Не че няма закони, просто никой не ги спазва и не му пука! Жалко за детенцето, съболезнования за родителите, но за съжаление единствения начин да се промени нещо е след някоя трагедия.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От снимките и гугъл работата изглежда, че има допусната административна грешка - Загиват малки деца а няма обезопасяване на мястото - легнали полицаи и колове или мрежа. Може да се направи.Но отново трябва да се случи най-лошото и тогава да се сетят отговорните, че пак са объркали и забравили да си свършат работата инак актовете са написани- констатирали са, че има често повтарящи се нарушения.
38
1
 
30
 
! Отговори
заралия преди 9 години
Вчера беше фрашкано с полиция там и какво?На една пресечка от там една женица си беше спряла колата, запушвайки една пресечка, за да си гука по телефона.От години влизат едни мерцедеси и баварци точно от мястото, където загина детето и спират до обменното бюро. Нито са инкасо, нито зареждат магазини. Вечер, през деня, все едно.Полицията е на една пресечка.Тюфлеци заспали са ни полицаите, чакат само да им падне леф, нищо друго. Бог да го прости детето :(
37
1
 
8
 
! Отговори
??? преди 9 години
До ИлиянАми ела в Европа.Като ти набутат няколко акта за 400-500 евро бабаитлъка ще ти се изпари.А ако се правиш на интересен ще си ползваш градски транспорт 3г.
36
1
 
11
 
! Отговори
мак преди 9 години
Манталитета на *** зад волана няма да се промени. Трябва да има жестоки наказания с ефективни присъди и други екстри, като отнемане на книжка например. И постоянен контрол, а не "акции" от типа "утре еди къде си ще дебнем".
35
2
 
14
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Вчера снимах една ***, която караше и си говореше по телефона, ей така да се усети, че е в нарушение. Вместо да и стане гузно, спря и дойде да се разправя как си позволявам и че всъщност аз съм престъпника... Трябва да направят онлайн система в КАТ и всеки да може да изпраща снимки на нарушители, които да служат като доказателство за налагане на глоби, така е на запад и е нормално
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 16Мдааааа в Бг е така.В Англия само като се спреш до пешеходната пътека всички коли намаляват.
33
1
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
При теб се е случило преди 17 години,но то се случва и СЕГА. Изкарах шофьорските курсове миналата година октомври месец . През цялото време на кормуване инструктора все това повтаряше-щом не е стъпил на пешеходната не го чакай!
32
0
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПУКА МУ НА НЯКОЙ, ЧЕ Е ПЕШЕХОДНА ЗОНА ТЕ ТАМ СИ ПАРКИРАТ И СИ КАРАТ ПАК!
31
1
 
18
 
! Отговори
1 преди 9 години
Само за 30 дни - 30 акта , ако полисите застанат само за 3 часа ще има 30 акта а ако спират и "големците" 100 акта , да не се правят на интересни .Тези данни ги подават за да покажат на обществото ,че по въпроса се работи от месец.Лицемери
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуснете го от болницата без охрана и кажете в колко часа. Само за 2 минути ми трябва. После ако ще съда да го изкара невинен. Счупен гръбнак и отсякъни ръце. Инвалид до края на живота му. Навлиза последователно срещу 2 знака забранено и на пешеходна зона кара като на рали. Трябваше присъстащите да са го убили с камъни докато дойде полицията.
29
2
 
20
 
! Отговори
Вис-1 преди 9 години
Нужни са промяна в манталитета и самосъзнанието на скапания българин
28
5
 
7
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
Да - и на мен ми е писнало от *** знаци по междуградските пътища. Дълъг прав участък ония ми слагат ограничение 50... Еми опитвам се да спазвам правилата, но е малко трудно, като всички останали те задминават и ти се подсмихват под мустак.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е примитивна страна без закони и подкупно правосъдие
26
1
 
8
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
ВСЯКО ЧУДО ЗА 3 ДНИ , НО В СЕМЕЙСТВОТО ТАЗИ ТРАГЕДИЯ ЩЕ ОСТАНЕ ЗА ВИНАГИ!ИМА НАЧИНИ ВСЕКИ КМЕТ ДА СИ ПРЕДПАЗВА ПЕШЕХОДНИТЕ ЗОНИ А МИЛИЗИОНЕРИТЕ ДА ПАЗЯТ СИГУРНОСТТА БА ПЕШЕХОДЦИТЕ А НЕ САМО ДА СЕ КРИЯТ И ДА ДЕБНАТ В ЗАСАДА!