30 акта за 30 дни на мястото, където сгазиха Паоло

Граждани: Нужни са промени в законодателството
Обновена: 4 юни 2014 10:04 | 4 юни 2014 10:03,
99
30 акта за 30 дни на мястото, където сгазиха Паоло
Снимка: БТА

Само за 30 дни на мястото в Стара Загора, където беше сгазен 4-годишният Паоло, са съставени 30 акта за навлизане в пешеходната зона. Това каза кметът на града Живко Тодоров в ефира на БНТ.

На 2 юни към 19 ч. 44-годишният Георги Сапунджиев блъсна детето, каращо колело в пешеходната зона в центъра на града. Инцидентът се случи на метри от СОУ „Васил Левски“. На Сапунджиев е повдигнато обвинение.

Още по темата
Кметът на града обясни, че инцидентът е в резултат на престъпното нехайство от страна на шофьора.

Той посочи, че има два знака, указващи наличието на пешеходна зона и забраняващи влизането на автомобили в нея. Тодоров заяви, че от общината са предприели мерки за заграждането на подобни места в града.

„Трябва да имаме ограничения вътре в себе си, за да спазваме законите“, каза още Тодоров. Той заяви, че няма как над всеки шофьор да бди полицай, който да следи дали законите се нарушават.

Лина Борисова, директор на СОУ „Васил Левски“, намиращо се в близост до мястото на инцидента, коментира, че такива нарушения са ежедневие. По нейни думи законът се погазвал и от родители. „Нарушителите не смятат, че на тях може да им се случи нещо такова и всеки бърза занякъде“, коментира още Борисова.

Живка Александрова, една от организаторите на вчерашния протест в града, заяви, че са нужни промени в законодателството. “Трябва да има страх у гражданина, склонен да наруши закона“, каза още тя.

Според нея предвидените между 3 и 10 години затвор за извършителя са твърде малко. „Трябва няколко души да бъдат осъдени на много години, с огромни парични санкции, за да може следващите да се замислят“, заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
38
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Знаете ли какво видях днес на същото това място. Само на метри от там, където е станала трагедията на същата пешеходна заона бяха паркирани няколко огромни буса на репортерите от телевизията, които се скъсват да ни обясняват кой и за какво бил виновен. След като си свършиха работата тези същите репортери се качиха в бусовете, направиха същия обратен завой , както е направил и бюджипа убиец и се изнесоха по същата тази пешеходна зона.
64
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Защо българите в чужбина спазват правилата? Защото "почвата" е друга, знаеш, че за всяо действие има противодействие. Когато държавата в лицето на институциите си е на мястото, тогава и отговорността и гражданското общество ще се събуди.Редовно когато видя нередност сигнализирам, е има ефект понякога, но не е като да сигнализираш в Германия нали?Факт, че малко хора го правят и апелирам към повече хора да сигнализират за нередности, за можем поне малко да променим БГ действителността.
63
0
 
19
 
! Отговори
Мей-мей преди 9 години
Предлагам вместо част от Еврофондовете,да командироват достатъчно количество германски полицаи за една година и да ги разпръснат из градовете,сигурно ще има ефект.
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българи и сънародници,като толкова често са ставали нарушения на това място,ВИЕ СЪГРАЖДАНИ,защо Не сте докладвали???Има телефони за подобни нарушения и се плаща на хора за това да им се обадите.Много сме лесни да обвиняваме другите.И колко от вас обвиняващите НЕ сте "згазвали лука"?А за нарушителя-убиец наказнието да е сурово и без право на обжалване.БЪЛГАРИ,ЦЕНАТА,КОЯТО ПЛАЩАМЕ ЗА ОТКАЗА НИ ДА СЕ ПРОМЕНЯМЕ КЪМ ПО-ДОБРО,А СЪЩО И БЕЗРАЛИЧИЕТО НИ,Е ТВЪРДЕ ВИСОКА?ДО КОГА ЩЕ Е ТАКА?
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пешеходната Витошка на колко места е пресечена от улици и улички, по които се движат автомобили? Случаят в Стара Загора е същия. Стъргалото от години е пешеходно, но има пресечни улци, по които минават коли. Не са заградени с кашпи, огради и т.н. Може би у нас подобни места трябва да се бетонират, за да не може и пиле да прехвръкне. По друг начин не става.
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България всичко е наопаки, а защо ние стоим със скръстени ръце, незнам. Време е да се събудим.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко места има в БГ, където са "решили" проблема, с табели, че в участъка се случват често ПТП. Не мога да се сетя, как точно беше формулирано. И какво от това, ето и на това място 30 акта, значи има нещо, щом в БГ има 30 акта и какво, както във всичко никакви адекватни действия, трагични последствия. Като има камери, глоби, санкционирани, отнети книжки и и при необходимост и по-драстични мерки нещата ще си дойдат на място.
58
0
 
28
 
! Отговори
до 51 преди 9 години
Примерът с Англия, приятелю, не е съвсем на място. За 11 години там НИТО ВЕДНЪЖ не са ме спирали за 'рутинна' проверка нито катаджии, нито редови полицаи, защото се смята, че ти губят времето и ти нарушават човешките права! Веднъж наистина просрочих час за паркиране и ме глобиха, в интерес на истината не си носех застраховката в себе си. Вместо скандали и актове, ми казаха: в 10 дневен срок, в НАЙ-УДОБНОТО ЗА ВАС полицейско управление, просто донесете копие, за да видим, че сте застрахован!
57
0
 
18
 
! Отговори
Не,не преди 9 години
Не трябва да има страх у гражданина. Преди всичко трябва да има съвест. Съвест, която липсва на много подобни хора.Те нямат съвест, имат наглост.Една част парадарит с богатство , големи коли и наглост. Други от простотия и наглост. Някой убива друг, някой себе си и войната продължава.Необявена война, която сами си я обявяваме и се избиваме.Жалко за този народ, Все повече намалява, А най= много ми е жал за мъничките невинни същества, които гинат в този объркан свят.Да почива в мир детенцето.
56
1
 
18
 
! Отговори
Парадокс преди 9 години
Истински случай: Полицията спира неправоспособен шофьор с 1.70 промила - по закон му пишат АКТ и евентуално ще има дело, че е неправоспособен - със споразумение - глоба 800лв. Да ама същия "хубавец" след 2 часа пак кара и прави ПТП - за щастие няма убити и алкохола вече е 2.82 и чак тогава е задържан. Просто живеем не в България, а в Абсурдистан!!!!
55
0
 
19
 
! Отговори
Leo преди 9 години
30 акта за 30 дни..това май прави по един акт на ден, а свидетелите твърдят, че имало десетки такива нарушения всеки ден.Очевидно ченгетата са отбивали номера с по някой акт, а останалото са прибирали или пък са санкционирали избирателно, за да не "пострада" някой техен познат.Кой ще им потърси отговорност за престъпно нехайство и неизпълнение на служебните задължения?Това ми напомня на случая със Ставийски-спрели го за проверка пиян на мотика, предупредили го да шофира внимателно и го пуснали.
54
0
 
21
 
! Отговори
Кло преди 9 години
Това е причината, да не е обезопасен района до момента! Това място си е било хранилка за полицията! 30 акта за 30 дена и кой знае колко парички в джобовете на полицаите!
53
1
 
18
 
! Отговори
Един преди 9 години
В нормална държава това не може да се случи! Да навлезе в забранена улица и да маневрира в пешеходната зона! И да прегази ДЕТЕ! Просто абсурд! Ще лежи поне 30-40 зад решетките! Абе защо ще лежи и ще го храним, ще му осигуряваме охрана...всичко от нашите данъци... Направо на електрическия стол... ***... или вързан на стадиона и замерван с камъни до като диша.Трябва да променят закона, ония *** в НС, няма оправия в тая държава. Зъб за зъб, око за око.
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
законът за движение по пътищата у нас е категорично най-потъпкваният закон, по простата причина, че униформените, назначени да го съблюдават и спазват, са първите, които го нарушават. не само паркират където си искат, влизат в забранени улици, а и всеки редови квартален, СОТ, даже и все още учещ в полицейско училище може да спре когото си поиска и да попита: 'Какво работим и какво ще правим сега?'. Рибата се вмирисва откъм главата.
51
1
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Навсякъде по света, в нормалните държави, съществуват жестоки глоби за нарушаване на закона за движение по пътищата. Никой не разчита на съзнание. Все няма пари в хазната, пък не си събират глобите - това какво е ?!
50
1
 
17
 
! Отговори
me преди 9 години
В Англия например няма как да не спрат на пешеходна пътека и не за друго а защото последствията са големи и няма измъкване. Когато знаеш че веднъж не спреш ли на пешеходна пътека, ще ти отнемат книжката ще спираш всеки един път и ще внимаваш, но при нас първо че няма толкова големи наказания и второ също толкова важно - не се спазват. Тези две неща ако се въведат сигурно ефекта ще бъде поразителен, но не разбирам защо да не може това да се приложи и в България.
49
2
 
12
 
! Отговори
BG_dreamer преди 9 години
А защо изобщо полицаите са го вардили този хубостник Сапунджиев?!?Не видяха ли те бягащите джебчий към Алана да хукнат тях да преследват, а мамин Жорко да го оставят да ги изчака при тълпата......Щеше да буде хем полезно, хем здравословно, хем назидателно....Пък после ако окряка- да го съдят......
48
2
 
12
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Все си мисля, че тоя камък ще се окаже юмрукът на някой униформен, мои познати и за дребни провинения са яли бой в ареста...но пред медиите това няма да се каже...
47
1
 
16
 
! Отговори
Заралия преди 9 години
Проблема е заровен вътре в нас. Факта за безнаказаност и занижената ефективност водят до такива трагедии. Сега е лесно да се сочи с пръст и да се сочат виновни /кмета,полицията и т.н./. Трябват крути мерки и нов закон. Както в белите държави-има дежурни съдии,които до няколко часа се произнасят по случая и веднага се прилага наказанието.А сега....тоя бил с амнезия,спукано тъпанче,ударен с камък,май е бил бит-да го съжалиш милия. И познайте делото колко ще се мотае и край какъв ще е?!
46
0
 
17
 
! Отговори
Leo преди 9 години
До заралияОт доста отдавна съм на мнение, че интересите на полицаите въобще не съвпадат с интересите на обществото. Стоят и гледат как се правят нарушения, но не реагират по никакъв начин. Те са над нещата когато например, трябва да се защити закона, трябва да се помогне на някой гражданин или трябва просто се предотврати опасност. Единствено се впечатляват когато могат да "заработят" нещо от дадената ситуация.