Майката на Паоло: Не пожелавам и на шофьора такава мъка

Според Красимира Иванова чувството за безнаказаност ражда трагедии като нейната
Обновена: 7 юни 2014 19:58 | 7 юни 2014 19:51, Веселина Йорданова
89
Майката на Паоло: Не пожелавам и на шофьора такава мъка
Красимира Иванова. Снимка: bTV

Всеки психопат може да вземе книжка, може да има оръжие в ръката си. Не е въпросът да се търси само единият виновен, другият, третият. Нещата са много комплексни и ако трябва нещо да се направи, трябва из основи да се направи. Това каза пред bTV Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, който беше прегазен от джип в пешеходна зона в центъра на Стара Загора.

Още по темата
Бизнесменът, управлявал колата-убиец, беше пуснат под домашен арест. По-рано днес граждани излязоха в ред български градове на протест с искане за справедливост в случаите като този.

„Никой не заслужава такова нещо, никой не заслужава да изпита такова нещо. Никой, никой, никой, дори и той. Никой. Това е нечовешка мъка, просто няма нещо, с което да може да се опише”, каза почернената майка. По думите й, докато не се промени манталитетът ни, всяка година стотици хора ще загиват по подобен нелеп начин.

„Голяма част живеят с това чувство за безнаказаност, голяма част от тези, които ще излязат на протеста, също живеят с това чувство. Чувството, че каквото и да се случи, няма правосъдие, няма справедливост, има адвокати...”, допълни Иванова.

Майката разказа, че е започнала да учи Паоло и сестра му на правилно пресичане още от 2-годишна възраст. Когато децата карали велосипедите си, двамата родители им определяли точно къде да се движат.

Красимира Иванова разказа и какво се е случило във фаталния ден: „Баща им беше с Паоло, аз бях от другата страна с дъщеря ми. Тя беше също с колело, а синът ми и другото детенце караха напред. Ако искаш да направиш маневра, отиваш в дясно и правиш маневра. Той (строителният предприемач Георги Сапунджиев, отнел живота на детето й) е в крайно ляво платно и блъска детето ми на тротоара. Ако е искал да направи маневра, няма какво да прави на това място. Абсурдно е твърдението”.

Почернената майка изрази надежда, че шофьорът, прегазил Паоло, ще бъде наказан. Защото „една малка душичка никога няма да познае какво е любовта, никога няма да има първи учебен ден”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Трудно е да си го помисля но наистина си прав. Доколкото я познавам е един изключително алчен човек, способен на презрение към всички от които няма финансов интерес. Жалко за детето, то не е виновно за това.
59
8
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
И какъв би бил избора на едно не кръстено дете?
58
2
 
14
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
Господ да накаже ли?Ами Той никого (собствено) не наказва,защото не за наказание нито за скърби е създал човека,но избора ни прави синове или врагове на Бога!
57
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не беше дете на бизнесмен , а *** никой нямаше да го пожалиЛицемериПреди 4години *** хвърляха децата си под колите,за да изкарат по някой лев от обезщенениеС тия ,,крути мерки,,дето се предлагат лесно ще се злоупотребява в тия ,,мътни времена,,Законите ни до един са претърпяли по 100 промени,но не се спазват,а в Англия не са пипани от 100 години,хората ги научили и ги спазватПлеме сме,а не държава
56
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не е безгрешен , но този със сигурност не е обичал да спазва правилата.
55
8
 
9
 
! Отговори
До 50 преди 9 години
И какво ако детето не е кръстено?Сигурно господ е толкова зъл и самовлюбен, че ще го накаже с вечни мъки за подобна липса на внимание....
54
9
 
13
 
! Отговори
кой е безгрешен преди 9 години
Е стига де,не го е искалНаистина не пожелавам на никого да е на мястото на тоя нещастен шофьорДа не сме по-големи светци от папатаГоспод е казал,,Който е безгрешен,нека първи хвърли камък,,
53
5
 
23
 
! Отговори
мишо преди 9 години
Този шофьор е бил досега потенциален убиец а ето, че сега се е превърнал във физически убиец защото е "бизнесмен", който не спазва правилата и е наясно,че в България винаги можеш да минеш метър когато си тарикат с пари.
52
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 44Колите не са много,простаците са в повече!
51
3
 
8
 
! Отговори
Чибука преди 9 години
До gostТи вземи да предприемеш, научаването на правописа.
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ujas toq kak1v doma6en arest ako ima s1vest da otiva sam dase metne ot nqkade toi znae li kakvo e rodovo proklqtie kletvi kletvi i vnucite 6te teglqt golqm grqh da se otneme 4ove6ki jivot ujas
49
10
 
6
 
! Отговори
гост преди 9 години
Не правите ли разлика между физическа и духовна смърт!?Голяма част българите макар и да отчитат колосалния подвиг на Св.Братя и техните ученици,както и ползата от църквата във времето но турското робство сега имат нужда от ново катехизиране,но това драги няма как да се случи докато тук си почесвате езиците и остроумничите!
48
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До гостЧе какво значение има дали е кръстено или не е!?
47
35
 
6
 
! Отговори
гост преди 9 години
Жалко,дано детето да е било кръстено!Колко деца си отиват некръстени още в утробата на майка си,без това да наскърбява родителите им ,лекарите които ги подтикват към аборт и обществото,което одобрява детеубийството!
46
5
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Много неща трябва да се променят.. Постоянно виждам тук в София разни некадърници да карат такива джипове.. Оня ден гледам една *** п.тка, качила се на AMG.. Ми тя горката едва взе завоя от Гурко към Раковска.. не може да кара, едва се вижда от волана, обаче се покачила на джип.. И тук пак опираме до чувството за безнаказаност. Такива хора просто живеят с усещането, че са над правилата. При следващ случай като този в Стара Загора просто ще се стигне до публичен линч. Явно друг начин няма..
45
9
 
31
 
! Отговори
Жалко!! преди 9 години
Четейки озлобелите ви коментари останах с впечатленеито, че нито един не разбра какво имаше впредвид очернената майка...Всеки един от нас минавал на червено,шофиращ в алея, не спиращ от мързел и дебилство на пеш.пътека или просто почерпил някой полицаи с 20-30 лева...Е Убиец на това момченце...Просто някой не са били на неправилното място в неправилния момент.И до като имаме това талибанско мислене,че правилата са за слабите ще мрем и ще се надяваме нашето дете или ние самите да не сме следващи!
44
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крути мерки, крути като при хан Крум. Търпението вече преля границата на поносимостта.,
43
3
 
17
 
! Отговори
АзСъдникът преди 9 години
Хей хора писна ми казвам ви писна ми.....до кога бе ....тука трябват крайни мерки иначе загиваме и по скоро душите ни не ги чака нищо добро щом се примиряваме, щом клякаме щом падаме.Помислете трябва да сме крайни няма начин вече ножа опря......Мутри мачкат деца, политици крадат и лъжат.Няма закони няма нищо.Остана ние да си кажем думата просто не виждам друг вариант.
42
2
 
19
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ДА ВЗЕМЕ ЧОВЕК ЕДНА СОПА И ДА ВА ЗАПУКА ВСИЧКИТЕ УБИТАТЕЛИ НА ТЕРИТОРИЯТА БГ,МЪКААААА,ГОЛЯМА МЪКА,РОЖБА НЕ СЕ ПРЕЖАЛВАААА,ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИИ СЪС ТОЛЕРАСТИЯТА КЪМ ГЛУПОСТИЪТЕ,САМО ВЪВ ДЕГРАДИРАЛО ОБЩЕСТВО ЗАГИВАТ ХОРА НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ,ЕЖЕДНЕВНО НАРУШАВАТЕ ЗАКОНИТЕ,ТАКА ВА УЧАТ КОРУМ ПИРАНИТЕ ВИ ПОЛИТИЦИ,ГЛАСУВАТЕ ЗА ПАРИ А НЕ ЗА БЛАГОТО НА БЪЛГАРИЯ,ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ТРАГЕДИИИТЕ,АЗ МОЕТО ДЕТЕ ГО ИЗНЕСОХ ОТ БГ,СТРАХ МЕ Е ОТ ВАС ДЕГРАДИРАЛОТО ОБЩЕСТВО
41
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много коли станаха и трябва да се направи нещо да се спре и забрани вноса им. Също и да се конфискуват и бракуват колите паркирани по улиците, по тротоарите и в парковете. Който има кола само в гараж, иначе плаща наем като наем на жилище. Централните улици трябва да бъдат забранени за коли, само за градския транспорт, пешеходци и за майки с колички.