Майката на Паоло: Не пожелавам и на шофьора такава мъка

Според Красимира Иванова чувството за безнаказаност ражда трагедии като нейната
Обновена: 7 юни 2014 19:58 | 7 юни 2014 19:51, Веселина Йорданова
89
Майката на Паоло: Не пожелавам и на шофьора такава мъка
Красимира Иванова. Снимка: bTV

Всеки психопат може да вземе книжка, може да има оръжие в ръката си. Не е въпросът да се търси само единият виновен, другият, третият. Нещата са много комплексни и ако трябва нещо да се направи, трябва из основи да се направи. Това каза пред bTV Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, който беше прегазен от джип в пешеходна зона в центъра на Стара Загора.

Още по темата
Бизнесменът, управлявал колата-убиец, беше пуснат под домашен арест. По-рано днес граждани излязоха в ред български градове на протест с искане за справедливост в случаите като този.

„Никой не заслужава такова нещо, никой не заслужава да изпита такова нещо. Никой, никой, никой, дори и той. Никой. Това е нечовешка мъка, просто няма нещо, с което да може да се опише”, каза почернената майка. По думите й, докато не се промени манталитетът ни, всяка година стотици хора ще загиват по подобен нелеп начин.

„Голяма част живеят с това чувство за безнаказаност, голяма част от тези, които ще излязат на протеста, също живеят с това чувство. Чувството, че каквото и да се случи, няма правосъдие, няма справедливост, има адвокати...”, допълни Иванова.

Майката разказа, че е започнала да учи Паоло и сестра му на правилно пресичане още от 2-годишна възраст. Когато децата карали велосипедите си, двамата родители им определяли точно къде да се движат.

Красимира Иванова разказа и какво се е случило във фаталния ден: „Баща им беше с Паоло, аз бях от другата страна с дъщеря ми. Тя беше също с колело, а синът ми и другото детенце караха напред. Ако искаш да направиш маневра, отиваш в дясно и правиш маневра. Той (строителният предприемач Георги Сапунджиев, отнел живота на детето й) е в крайно ляво платно и блъска детето ми на тротоара. Ако е искал да направи маневра, няма какво да прави на това място. Абсурдно е твърдението”.

Почернената майка изрази надежда, че шофьорът, прегазил Паоло, ще бъде наказан. Защото „една малка душичка никога няма да познае какво е любовта, никога няма да има първи учебен ден”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
2
 
! Отговори
gost преди 9 години
интересно мие тоя министар на транспорта какво предприе и не с обади в слу4ая 4удно мие освен глупости да мисли за6то не земе да измисли не6то твьрде смислено а не да се 4уди каква глупост да свар6 през седмицата 6тото така няма да се оправим и дори и сто простотии да измислим или да направи така да има ред а не само безконтролно мислене и само се 4уди какво да си добави даже да се ма4ат да уни6тожат и това което е саздадено
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избирайте коли или деца!
38
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И по време на комунизма имаше богати и бедни, но не е известен случай някой богаташ да е прегазвал с джипа си 4 годишно дете и да го пуснат под домашен арест.
37
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Линч, линч и линч!!! Държава няма!
36
4
 
13
 
! Отговори
kalin72 преди 9 години
Защо чакаме някой да ни разреши да носим оръжие? Отново робска психика, не виждате ли, че полиция, съд, армия, никой, никой не защитава народа, ами са се сврели в хралупата да си натискат задниците, защото ги е страх да не опатят от "бизнесмените"...Време е да вземем нещата в свои ръце- народно опъ;чение, това е изхода от кризата.
35
4
 
24
 
! Отговори
читател преди 9 години
Ако оръжието беше свободно, случаят отдавна да е приключил. И няма тия с джиповете да надигат толкова тъпите си мутри. Нито ще се считат за недосегаеми.Сега този ще боледува постоянно 3-4 г., докато го забравим, а ако го осъдят (не дай си боже!) още по-тежко ще се разболее, и накрая ще го амнистират...
34
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бах ти скапаната държава,дето не може да защити децата си!
33
3
 
5
 
! Отговори
SPRAVEDLIV преди 9 години
NAKRAQ SHTE STANE TAKA CHE V TAQ ABORIGENSKA DYRJAVA NARODA SHTE VZEME PRAVOSYDIETO V SVOI RYCE I SHTE IMA NARODEN SYD.....TAKIVA SHTE GI BESQT PO STYLBOVETE ZA NAZIDANIE KAKTO V ARABSKIQT SVQT!!! TOVA NE E DYRJAVA A EDNA KOCHINA BALKANSKA S PODIVELI UGOENI NEREZE PRAVESHTI SI KAKVOTO ISKAT.....I EDNA KAMARA NAKLANI HRANTUTNICI NARICHESHTA SEBE SI SYD I PROKURATURA....A DE FACTO SA EDNA SBIRSHTINA LAINOVOZI NA DYRJAVNO KURITO!!!
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тоя ***,който не може да си напише името без грешка,възприемащ себе си,като бизнсмен,притежаваше реална самооценка или знаеше колко е ***,това нещастие никога нямаше да се случи!Кой създаде подобни типове и недоразумениь,кои им позволи да се имат за нещо,което всъщност не са?Защо ги търпим?Какво е създал или направил тоя бизнесмен? На колко хора хляб дава и какви данъци плаща или прелива едни пари от пусто в празно?
31
3
 
18
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
До 222Така е, обаче много малко от нас карат по пешеходни зони и още по-малко са газили деца!
30
2
 
11
 
! Отговори
SAMO REJIM преди 9 години
TRQBVA V TAQ PROKYLNATA DYRJAVA!!! VOENEN REJIM SAMO I ZDRAV BOI ZA TAKIVA.... SAMO OT PERDAH I SOPA RAZBIRA BALKANSKIQT *** - BAI GANQ!!!
29
25
 
11
 
! Отговори
222 преди 9 години
Нека, някой от вас да пише дали всяккога е бил изряден като шофьор и пешеходец и тогава да хвърля кал. Защото всички българи правим нарушения и сме ги правили.
28
3
 
7
 
! Отговори
ISTINATA преди 9 години
DOBRE DOSHLI V ABSURDISTAN - DYRJAVATA NA ABSURDITE OT LATINO AMERIKANSKI TIP!!! TUK VSICHKO E SBYRKANO I SE DVIJI PO INVERTIRANA LOGIKA.....S IZRODENO CHUVSTVO ZA SPRAVEDLIVOST I IZMISLENI 'BIZNESMENI' S DVA LEVA V DJOBA PARADIRASHTI S PARI TEGLENI OT BANKITE I OT DRANE NA KOJITE NA POKORNI RAI!!! OBRECHENO PLEME SME DA SE ZATRIEM PONEJE I GOSPOD NE MOJE DA NI TYRPI!!!
27
5
 
34
 
! Отговори
111 преди 9 години
Трагедия е и то голяма, че е починало такова малко дете. Но нашето общество се пробужда само в такива моменти. Жалко, че не сме будни всеки момент, защото нашите политици не спират да ни крадат и да ни предават, а ние си траем. Защото, колкото е лошо да убиеш директно човек, в пъти по- голямо престъпление е да водиш геноцид срещу цял народ и да го убиваш бавно, садистично и мъчително.
26
3
 
23
 
! Отговори
Манолски преди 9 години
Това е все едно аз да тръгна с едно МТЛБ в насрещното по магистралата и да кажа: "Ми не знам бе, кво правят тези хора там, що не се оглеждат....." срамота и безумие трябва да му бъдат избити зъбите и да лежи в панделата поне 15 години, тоз преди имаше компютърна зала и скубеше яко и уиндоусите му бяха пиратски
25
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само заради факта, че е бил с автомобила си в пешеходна зона, станалото трябва да се третира като умишлено убийство! Колко *** и колко арогантен трябва да си, за да влезеш с колата си в място, където е забранено за автомобили и да газиш хората, щото видиш ли, там ти скимнало да правиш маневри! Явно "маневрата" не е била с малка скорост, за да не успее да види детето и да спре.
24
5
 
45
 
! Отговори
boc преди 9 години
Някои казват: но той не е искал да убие детето!Аз пък казвам: ИСКАЛ Е!Той е нарушил правилата за движение умишлено, следователно умишлено е убил!В такива и подобни случаи трябва да се разсъждава само по този начин!Щом има предумиошлено нарушаване на закона, всичко последвало е предумишлено!!!
23
5
 
6
 
! Отговори
Казвам ви Чесно!!! преди 9 години
*** ГЛАВИ(долни)!!! Поне тука не цапайте с Вашата смрадлива политика и скапано политиканство.... Ако бяхте толкова знаещи и умни.... Ехе България щеше да е Рай... Ама сте дървени празноглавци....
22
5
 
25
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
В една разхлабена държава само строги закони и справедлив съд решават проблема. Затворите празни. Лежат само кокошкари - дребни дилърчета, хванати с две цигарки марихуана. А тези убийци се разхождат по улицата като че нищо не са направили. Какво стана с убиеца на онези 6 деца на тротоара? Какво стана с госпожата, убила Валя в Бургас? Какво стана със случая в Русе? Трябва закон - за убийство на пътя да се лежи както за предумишлено, а ако стане на пешеходна зона - при строг режим. Да видим после.
21
21
 
13
 
! Отговори
но мърси преди 9 години
Здравейте, роби? Как е? Плащате ли още двоен кръвен данък на ЕС и на мутрите?