Майката на Паоло: Не пожелавам и на шофьора такава мъка

Според Красимира Иванова чувството за безнаказаност ражда трагедии като нейната
Обновена: 7 юни 2014 19:58 | 7 юни 2014 19:51, Веселина Йорданова
89
Майката на Паоло: Не пожелавам и на шофьора такава мъка
Красимира Иванова. Снимка: bTV

Всеки психопат може да вземе книжка, може да има оръжие в ръката си. Не е въпросът да се търси само единият виновен, другият, третият. Нещата са много комплексни и ако трябва нещо да се направи, трябва из основи да се направи. Това каза пред bTV Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, който беше прегазен от джип в пешеходна зона в центъра на Стара Загора.

Още по темата
Бизнесменът, управлявал колата-убиец, беше пуснат под домашен арест. По-рано днес граждани излязоха в ред български градове на протест с искане за справедливост в случаите като този.

„Никой не заслужава такова нещо, никой не заслужава да изпита такова нещо. Никой, никой, никой, дори и той. Никой. Това е нечовешка мъка, просто няма нещо, с което да може да се опише”, каза почернената майка. По думите й, докато не се промени манталитетът ни, всяка година стотици хора ще загиват по подобен нелеп начин.

„Голяма част живеят с това чувство за безнаказаност, голяма част от тези, които ще излязат на протеста, също живеят с това чувство. Чувството, че каквото и да се случи, няма правосъдие, няма справедливост, има адвокати...”, допълни Иванова.

Майката разказа, че е започнала да учи Паоло и сестра му на правилно пресичане още от 2-годишна възраст. Когато децата карали велосипедите си, двамата родители им определяли точно къде да се движат.

Красимира Иванова разказа и какво се е случило във фаталния ден: „Баща им беше с Паоло, аз бях от другата страна с дъщеря ми. Тя беше също с колело, а синът ми и другото детенце караха напред. Ако искаш да направиш маневра, отиваш в дясно и правиш маневра. Той (строителният предприемач Георги Сапунджиев, отнел живота на детето й) е в крайно ляво платно и блъска детето ми на тротоара. Ако е искал да направи маневра, няма какво да прави на това място. Абсурдно е твърдението”.

Почернената майка изрази надежда, че шофьорът, прегазил Паоло, ще бъде наказан. Защото „една малка душичка никога няма да познае какво е любовта, никога няма да има първи учебен ден”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
12
 
5
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
До Анонимен 20Не е толкова чудно, човека е изпаднал в шок. Едва ли има нормален хопо сапиенс, който да запази хладнокръвие в подобен момент.
19
4
 
33
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
много много жалко!!!ПРЕМАЗАЛ ГО Е НА АЛЕЯ ДЕТО НЕ ТРЯБВА ДА ИМА КОЛИ ТАКА КАЗА КМЕТА НА ГРАДА И ИМАЛО ДВА ЗНАКА!!
18
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи блъскаш и убиваш дете в забранен за коли участък и съдът те праща вкъщи?! Кога ще започнете да пишете имената на съдиите, както е в нормалните държави? Тези хора трябва да носят отговорност за неадекватните си решения!
17
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИМАЛ Е КЪСМЕТ ТОЗИ САПУНЖИЯ ЧЕ НЕ СЪМ БИЛ В МОМЕНТА ТАМ. ЩЯХ ДА МУ ЗАВРА ГЛАВАТА В ЗА.НИКА.
16
4
 
39
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
До Анонимен 12Още един и.иот. Това подобие на "човек " няма работа с тъпия си джип в ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА.Те и пияните не искат да убият никого, трябва ли да ги съжаляваме и тях.
15
5
 
37
 
! Отговори
Deya Nikolova преди 9 години
До Анонименкато не е искал да убива, да е спазвал правилата на пътя
14
8
 
50
 
! Отговори
123 преди 9 години
Колко ли голяма трябва да бъде ЧОВЕЩИНАТА В ТАЗИ МАЙКА, за да изрече тези думи!
13
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма коли-убийци. Има хора-убийци. Не пишете безсмислици. Колата не може да взема самостоятелни решения.
12
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOVA E BULGARIA DOLEN NAROD NACISTI PURVA KLASA
11
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човека едва ли е искал да убие детето!!Не му е лесно и на него-това ще го преследва цял живот ..Аз също карам МПС и понякога съм потресен как майката е на тротоара и бута количката с детето на шосето ...
10
5
 
29
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
До набюдателТъпа логика, едва ли щеше да ръсиш подобни глупости, ако беше потърпевш.Точно наказанията ще научат подобни ***. Задай си въпроса, защо този *** и убиец, никога не би направил това в Германия да речем. Знаеш ли защо? Защото там се посира от страх именно от наказание, а тук знае, че нищо няма да му се случи.
9
10
 
7
 
! Отговори
боц преди 9 години
Е*БАТИ! ИМА НЯКАКЪВ НЕНОРМАЛНИК, КОЙТО СЛАГА МИНУСИ!И ТИ ****ТЕ КАКВО ОЧАКВАШ?!НАЛИ НЕ СИ МИСЛИШ, ЧЕ НЯМА ДА ТИ СЕ ВЪРНЕ!!!!???
8
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще трябва отмъщение
7
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повече улици затворени само за пешеходци и велосипеди, повече градски транспорт, повече влакове, по-евтини билети.
6
8
 
45
 
! Отговори
boc преди 9 години
Чета, чета и не мога да се съглася!Нищо, НИЩО, НИКОЙ не може и не трябва да оправдава един нарушител на Закон за движение по пътищата!Ама там стават произшествия, ама там не е имало КАТ и още много бла-бла-бла!Нарушил ли е правилата - ДА!Отнел ли е ЧОВЕШКИ живот-ДА!Какви адвокати, какви главоболия, какви алабалистики?!Съдът вече трябваше да се е произнесал - причиняване на смърт на ДЕТЕ!!!Няма оневиняващи обстоятелстяа!Има явни нарушения на Закона!Присъдата може да бъде само ДОЖИВОТЕН!
5
5
 
22
 
! Отговори
Чувството за преди 9 години
безнаказаност не зависи от политиците, те също го имат. Зависи от съда, не от полицията и не от прокуратурата, а от съда! Затова и преди година и половина искахме ВНС, за нова конституция, където да си избираме съдии, а те да ни защитават с присъди и за политици, корумпирани прокурори и полицаи и обикновени граждани. Ама няма!
4
7
 
43
 
! Отговори
ВодачнаМПС преди 9 години
Два дни не бях на себе си като разбрах за това нещастие. Това е БГ ужасяваща реалност. Едва ли този " бизнисмен" ще получи адекватно наказание ...Не знам как е станало това ужасно нещо но тзи кола е с парктроник ... не виждам как няма да види или чуе сигнала ако е карал на заден ход .. Това е държавата която ние създадохме -:(:(:( А помните ли случката в коята " ловец" продстеля момче и то сега е инвалид .. наказаха го 1 година без парво да ловува. БГ съд !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
22
 
7
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
мъката е при всеки изгубил близък човек!!!Наказанието няма да промени ситуацията предвид това че никой не си дава сметка от наказанието като извърши нещо подобно.Само не разбирам от къде идва тази злоба в хората че да искат да отмъщават?Съдбата никой не може да промени и защо при Ставински нищо нямаше а сега се възмущавате?
2
52
 
10
 
! Отговори
ами преди 9 години
тя е от тези, които си живуркат с чувството за безнаказаност ! Сега яж дървото, драга ! Всичко се плаща някой ден !!!
1
5
 
65
 
! Отговори
il_cho преди 9 години
Мисля, че няма разумен човек, който да не е съпричастен с мъката на тези хора! Мъката на тези хора е безкрайна! Браво на всички семейства, които днес излязоха на шествието с децата си и запалиха по една свещ за това детенце! Вие показахте, че все още сме народ! Дано никога повече такова нещо не се случва! Пазете децата, те за разлика от нас са невинни!