Десет души са загинали при пороя във Варна

Достъпът до квартал "Аспарухово" е затруднен заради свлачище
Обновена: 20 юни 2014 00:21 | 19 юни 2014 22:53, Елка Василева
471

Снимка: Impact Press Group

10 души са загинали при пороя във Варна, издирват се още хора. Това потвърдиха от полицията, съобщи БНТ.

По-рано беше съобщено, че след обилните валежи тази вечер във Варна е потвърдена смъртта на мъж, жена и дете в квартал "Аспарухово". Първоначалната информация беше, че се издирват четирима души.

Достъпът на линейки и специализирани автомобили до квартала е  затруднен заради свлачище по пътя в началото на квартала, предаде БТА.

Както съобщихме по-рано, четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град. От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Още по темата

От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър тази вечер, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър. Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на  НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

От Военна болница в града съобщиха, че в момента се отводняват ниските нива на здравното заведение.
От електроразпределителното дружество "Енерго Про" съобщиха, че без ток са селата Константиново и Звездица. По молба на "Гражданска защита" и полицията е преустановено захранването и в бедстващия район "Аспарухово".

Утре сутринта министърът на вътрешните работи ще инспектира района на бедствието.

 

Снимка: Булфото


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: Варнапорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vanko84а ти имаш ли кола анонимния-------нямам, и не ми и трябва. не знам що всеки в бг-то мисли че трябва да има кола.то цялата държава пеш се минава...
355
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** герберастиМного бързо забравихте наводненоето в село Бисер по време на управлението на герб, загинаха 12 души, разрушени бяха десетки къщи.А ЦЦ построи нови къщи само на подкрепящите герб.Замълчете гадни герберасти
354
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора това е Кемтрейлс и Хаарп !!!За това по поръчковите медии няма да ви кажат.Но все пак вина има и Герб и Бсп.Точка.Да отиват в затвора
353
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е, че вчера съобщиха, че държавата има ресурс, за да посрещне поне 4000 нови бежанци от Ирак. Българите сами да се оправят.
352
3
 
13
 
! Отговори
кмет преди 9 години
Това не е от вчера. Всичко е занемарено. Кмете, кмете, къде са парите???????????? Това ли е морската столица на България? хСъд и линч за крадците като теб!
351
15
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
За това са виновни комунистите те не могат да организират нещата. Защо нямаше порой и дъждове при г-н Борисов а? Защото г-н Борисов държеше всичко с желязна ръка и контролираше всячески. Тия от БСП нищо не става от тях. Ако г-н Борисов беше премиер сега нямаше да има такива бедствия.
350
3
 
0
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
а ти имаш ли кола анонимния
349
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИз 24 часа от 13.12.2013г. за предсказанията на Ванга за 2014г.: "Порои ще ни давят през късната пролет, ще има река от трупове", гласи първото предсказание на ясновидката за идващата година."------ванга за кога предсказа че българия и русия ще се оправят ?
348
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бог да прости загиналите
347
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vanko84има да ,а аз как и не само аз а и цяла България да се сдобие с такъв автомобил,с 300 лв заплата да чуя как ще стане-----а кой те задължава да имаш автомобил, не можеш ли с градския транспорт да пътуваш ?
346
5
 
5
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Не е майтап. От толкова вода боба ще загние. Ужассс. Онзи ден набивах колове ,а сутрина гледам по тях се даржат пенсионери.
345
0
 
8
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Cleoв затвора костовбич за него,и всички продажници на България
344
1
 
10
 
! Отговори
Cleo преди 9 години
Костов е виновен !!!
343
1
 
3
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Анонименима да ,а аз как и не само аз а и цяла България да се сдобие с такъв автомобил,с 300 лв заплата да чуя как ще стане
342
5
 
4
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Защо не са повикали -НЕВОЛЯТА?
341
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гЛЕДАМ ПО ТВ. ПОРТНИХ ИЗДОКАРАН С КОСТюМ И ВРАТОВРЪЗКА...СРАМОТА, ВСЕ ЕДНО чЕ щЕ ХОДИ НА СВАТБА....хА СЕГА ДА ГО ВИДИМ КОЛКО СТАВА ЗА КМЕТ
340
1
 
9
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Ей, простите, научете се, че за да не стават такива трагедии някой трябва да носи отговорност !А, пряка отговорност за всяко едно населено място носи неговия КМЕТ !В цяла България валят поройни дъждове, но само във Варна стана тази трагедия.Варненското кметче-конте не е взело никакви мерки да предотврати трагедията.Този е направо за затвора !
339
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Из 24 часа от 13.12.2013г. за предсказанията на Ванга за 2014г.: "Порои ще ни давят през късната пролет, ще има река от трупове", гласи първото предсказание на ясновидката за идващата година."
338
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако загиналите са *** не е проблем! :)
337
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vanko84добре де дай да има само хибридни коли да забраним другите,можеш ли да се опреш на петролните страни питам аз-----че как има хибридни коли в белия свят, че и автобусите вече са