Ранени полицаи и роми в ареста след размириците в Стара Загора

Жандармерист и двама полицаи са пострадали в сблъсъците
21 юли 2014 13:38,
168
Ранени полицаи и роми в ареста след размириците в Стара Загора
Снимка: БТА

Жандармерист и двама полицаи са ранени при сблъсъците между роми и униформени в Стара Загора. Това съобщиха от МВР.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, ромите в кв. „Лозенец“ в града въстанаха срещу акцията по събаряне на незаконните постройки. Рано сутринта те посрещнаха с жива верига и барикади багерите и се наложи жандармеристи да ги изтласкват с щитове.

Ромите пък отвърнаха с тухли и керемиди, които хвърляха по багеристите и представители на общината, които бяха на мястото. Униформените сложиха белезници на някои от тях, за да успокоят напрежението.

От полицията съобщиха, че двама от жителите на квартала са задържани за 24 часа. Те са замервали с твърди предмети полицаите и срещу тях е образувано бързо производство. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Кордон от полицаи раздели ромите и представителите на общината и разпъна полицейски ленти, за да предотврати по-сериозни сблъсъци.

По-рано от общината съобщиха, че за три часа от началото на акцията по събарянето в 7 часа до 10 часа сутринта са били разрушени 18 незаконни къщи. За тях има издадени заповеди з апремахване.

Издадените заповеди за разрушаване са общо 55, а незаконните постройки са повече от 350.

Акцията по разрушаването трябва да продължи до 16.00 ч. днес и да бъде подновена отново утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа, имаш право за търпението, но всеки опит за недоволство срещу тия *** среща държавната защина и международните антибългарски фондации и фондациики, в този смисъл сме в менгемето на ЕС, а за другото какво да го коментираме - *** сме.
46
3
 
22
 
! Отговори
ДаПопитамде преди 9 години
Това нещо на покрива кокосов орех ли държи?
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И е крайно време да има осъдени политици/кметове/държани служители за това, че 25 години са допускали незаконно стройтество и че 25 години са прибирали рушвети под масата!
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оня председател на ХК с грозното лице и толкова грозната душа, да го попитам - това с керемидата не е ли опит за предумишлено убийство
43
3
 
1
 
! Отговори
martin преди 9 години
До Анонименti samiqt si bit v toq jivot nqma6 pokrtie i prizrah za sveta v koito jivee6 ti si nikoi nqma kak da go razbere6 za6toto ima6 problem v zelenata ti tikva
42
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Виновен е точно тоя картонен ЕС"Сами сме си виновни, не са ни виновни нито Русия, нито Щатите, нито Франция. Кой нормален човек би позволил 25 години да го грабят, да го лъжат и да го крадат, а той да стои безучастен отстрани и единственото, което се осмелява да направи, е да си псува под мустак и да бие жена си? Кой нормален човек би се съгласил 30% от заплата му да отиват за помощи на неграмотни и мързеливи роми. Кой? И пак ли ще твърдиш, че ЕС е виновен за това?
41
3
 
2
 
! Отговори
MARTIN преди 9 години
v koi svqt jivee6 be oligovren
40
1
 
30
 
! Отговори
Избирател преди 9 години
Господа политици,направете си сметка ако спазвате законите колко *** гласа ще загубите, НО И КОЛКО ЩЕ СПЕЧЕЛИТЕ ОТ НЕГЛАСУВАЛИ ДО СЕГА БЪЛГАРИ!
39
2
 
25
 
! Отговори
Правдев преди 9 години
Няма ли някой Хелзинкски умник да отиде да посрещне някоя керемида челно и после да обяснява за правата на тоя който го е уцелил.
38
2
 
40
 
! Отговори
Нормален преди 9 години
Индивида замерящ полицията с керемиди, щеше да е труп с много дупки по него, ако действието се развиваше в нормална държава.
37
3
 
0
 
! Отговори
martin преди 9 години
До Анонименstupe stupe stupe 10000000000000000 E TOLKOVA
36
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен37 Не, братко, не сме си виновни ние. Виновен е точно тоя картонен ЕС с неговите задължителни закони и демагогски толерантности. Не мисл, че такова нещо имаше преди 20 години, нито това незаконно строителство, нито тази популяция, нито тази наглост. Насадиха българския народ да мъти чужди яйца. Като тия например.
35
4
 
0
 
! Отговори
martin преди 9 години
До до 37mnogo se filmira6
34
3
 
1
 
! Отговори
martin преди 9 години
До Анонименm-16 za tep stupe
33
2
 
37
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
Прав си колега, в Щатите тоя с керемидата отдавна щеше да бъде отстрелян !
32
2
 
29
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
3 кг. керемида запокитена от 30 метра... Звучи ми по-опасно и от изстрел с Макаров...
31
2
 
49
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Задължителни трудови лагери !
30
2
 
41
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен 25,Кое е простотия,пич?Я да си минат по реда-да си купят парцелчето,проекти,плащане на архитект,строител,узаконено всичко!Канализация има ли,в регулация ли са тези места или сме си харесали като в дивия запад и ще си строят където и каквото им падне?Кой им е вързал тока или са като тролейни жици отгоре над покривите,вода имат ли и кой я плаща?25 г.не една и две жалостиви организации се грижеха да си знаят само правата,но не и задълженията,че сега пак да им строим?!Да си ПЛАЩАТ вече
29
1
 
32
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Крайно време е сганта да се научи на ред. За 25 години стана ясно, че с добро не става. Затова всички незаконни катуни трябва да се изринат, всички *** да тръгват на училище задължително, а ако не искат да им се спират детските и помощите, на който му се предложи работа и я откаже, да се въведе трудова повинност и да работи където бъде закаран принудително. Редът и законът трябва да са за всички, а не българите да са постоянно дискриминирани.
28
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, хайде да се стегнем малко! Вместо да плюем по ***, по-добре да вземем да поработим малко повече, че да съберем пари и да им построим нови къщи на хората. Не бива по такъв груб начин да се нарушават гражданските права на малцинствата!