Ранени полицаи и роми в ареста след размириците в Стара Загора

Жандармерист и двама полицаи са пострадали в сблъсъците
21 юли 2014 13:38,
168
Ранени полицаи и роми в ареста след размириците в Стара Загора
Снимка: БТА

Жандармерист и двама полицаи са ранени при сблъсъците между роми и униформени в Стара Загора. Това съобщиха от МВР.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, ромите в кв. „Лозенец“ в града въстанаха срещу акцията по събаряне на незаконните постройки. Рано сутринта те посрещнаха с жива верига и барикади багерите и се наложи жандармеристи да ги изтласкват с щитове.

Ромите пък отвърнаха с тухли и керемиди, които хвърляха по багеристите и представители на общината, които бяха на мястото. Униформените сложиха белезници на някои от тях, за да успокоят напрежението.

От полицията съобщиха, че двама от жителите на квартала са задържани за 24 часа. Те са замервали с твърди предмети полицаите и срещу тях е образувано бързо производство. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Кордон от полицаи раздели ромите и представителите на общината и разпъна полицейски ленти, за да предотврати по-сериозни сблъсъци.

По-рано от общината съобщиха, че за три часа от началото на акцията по събарянето в 7 часа до 10 часа сутринта са били разрушени 18 незаконни къщи. За тях има издадени заповеди з апремахване.

Издадените заповеди за разрушаване са общо 55, а незаконните постройки са повече от 350.

Акцията по разрушаването трябва да продължи до 16.00 ч. днес и да бъде подновена отново утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
26
 
7
 
! Отговори
Аско преди 9 години
Оставете ромите на мира ....те са невинни ........вижте Сидеров как преди време дръпна един полицай за яката ! Това е недопустимо насилие срещу полицай ! За това и го съдят сега ! Ромите сами си берат керемиди и те падат случайно !
26
0
 
36
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Не е ли вече време всички в тази държава да разберат,че законите са за ВСИЧКИ и трябва да се СПАЗВАТ?Че който посегне на органите на реда-веднага съд по бързата процедура?Г-да политици, 20 години незаконно строителство-никой ли не го е видял до сега???Не трябва ли да има и наказания за подобна дейност?Данъци,такси,сметки...кой да плаща години наред?Купуването на гласове уж че им пазите правата-за да вършат беззакония?"Паразитът може да живее само докато е жив гостоприемникът!!!"
25
1
 
42
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
Обезщетение за незаконна къща на чуждо место? Я ми дай адреса си да си направя катун в двора ти,а ако ме бутнеш ще ни искам обезщетение ,или да ми купиш апартамант
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на времето в квартала си ги биехме редовни и профилактично и не смееха да се обадятСега на полицаи посягат
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По документи нямат собственост и получават помощи от социала - само бой ги оправя!
22
0
 
11
 
! Отговори
Можеее преди 9 години
До Анонимен 9 Нужно е приятелю , ама на властта са и нужни избиратели . Като ние отказваме да гласуваме легитимираме всичко това , което се случва в държавата ни вече 25 г. Много неща са нужни , но всеки ги пренебрегва и после всички патим .
21
5
 
14
 
! Отговори
Танчев преди 9 години
До Бивш член на БСП : Бойко, ти ли си? Стига с тия твоите комунисти ,вече ги сънуваш .:)) Това не политическа тема , за теб има специална такава рубрика ,там коментирай!!!
20
50
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е това е невероятна простотия - да събарят къщите на хората, без да има някакво обещетение за това. Редно е след като разрушат незаконните жилища, да предоставят безплатни общински жилища на пострадалите лица.
19
13
 
18
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Това е електората на БСП. 25 години им се разрешава само незаконна дейност и то за да гласуват за комуно-социалистите. Затова и БКП-БСП трябва да изчезне от политическия живот.
18
1
 
33
 
! Отговори
Sick&Tired преди 9 години
Да им бият по един черен печат и кракът им да не е стъпил в България! Да видим кой къде ще ги търпи и къде ще живеят на гърба на държавата!!
17
1
 
33
 
! Отговори
? преди 9 години
А ВИЕ КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ТЕЗИ ***?
16
1
 
41
 
! Отговори
народ преди 9 години
тая интегрирана *** да се изрине от страната ни незабавно!
15
2
 
44
 
! Отговори
Sick&Tired преди 9 години
Има ранени полицаи, ще има и още!!! Кога българин си е позволил да пречука полицай??? Щот не вземат по един танк и директно да мачкат - да ги видя тогава кой ще наранят!!!!
14
0
 
41
 
! Отговори
Браво Кмете! преди 9 години
Де да имахме още няколко като теб. Не ме интересува от коя партия си! Важното е че си истински българин и истински мъж! С две ръце гласувам за такива достойни хора!
13
0
 
41
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
"...Те са замервали с твърди предмети полицаите и срещу тях е образувано бързо производство"в ареста те пък ще бъдат ритани с твърди предмети за да им дойде акъла....
12
19
 
4
 
! Отговори
грешиш преди 9 години
До док Кмета на Ст.загора е от Герб, да се сърдят на него :)
11
1
 
55
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
За затвора е Цветелин Кънчев и убиеца Кирил Рашков, които ви лъжат че законите не важат за вас. Идва Видов ден .
10
17
 
20
 
! Отговори
.... преди 9 години
Колко сме лесни всички българи - не е истина просто. Пуснат ни някоя националистическа залъгалка, изиграят ни някоя политическа пиеска и забравяме и за мутри, и за сикаджии, и за тикви, и за буди, и за наркотрафиканти, и за самовлюбени нарциси, опустошили до основи държавата ни, така както багерите сринаха *** къщи. P.S. За да не останете с грешно впечатление - съгласен съм с бутането на незаконни постройки и адмирирам спазването на закона. Само че в целия театър става дума за друго. Мислете.
9
6
 
26
 
! Отговори
док преди 9 години
Сега е хубаво ромите, дето им бутат къщите, добре да си направят сметката дали пак да гласуват за БСП и ДПС. Всеки безотговорен политик може да ти каже, че няма да има проблем с незаконата ти къща...и сега какво парвим? а?
8
0
 
65
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
До HiterИ какво като е двуетажна и здрава, това прави ли я по-законна от бардаците наоколо!?Значи аз бадева съм висял като *** за 17 разрешителни докато си узаконя вилата, достатъчно било да е бетонна и вече всичко е наред!?