Ден втори: Срутиха 55 постройки в Стара Загора

Освен права ромите си имат и задължения, категоричен е кметът
Обновена: 22 юли 2014 18:13 | 22 юли 2014 12:23,
72

Кметът на Стара Загора разговаря с ромите. Снимка: Община Стара Загора

Към 10.30 часа днес всички 55 незаконни постройки в парк „Борова гора“ в Стара Загора бяха премахнати. Това съобщиха от общината.

Още по темата
Разрушените къщи са в парк „Борова гора“. В следващия етап от операцията ще бъдат съборени всичките 300 постройки в парка.

Както Dnes.bg писа, по-рано днес продължи събарянето и на незаконните ромски къщи в кв. „Лозенец“ в града. Там трябва да бъдат съборени още 22 къщи. Акцията е продължение на вчерашната, която доведе до размирици в квартала, след които имаше арестувани роми и ранени полицаи. Днес обстановката е спокойна, но органите на реда отново присъстват в квартала.

Кметът на Стара Загора днес ще проведе поредната си среща с ромите, които останаха без дом. По-рано днес той съобщи, че Общинският съвет е осигурил възможност за всички, които са социално слаби, да получат отстъпено право на строеж на добри цени, така че да могат да си позволят да построят къщите си отново там.

От общината уточниха, че не става дума за по-специални права, а за кандидатстване по надлежния ред. „Общината не може да бъде единствената активна страна, освен права ромите имат и задължения. Действията ни са напълни законни и целесъобразни“, обясни кметът.

Той съобщи още, че Стара Загора ще кандидатства по проект за 1,5 млн. лв. за изграждането на канализация и инфраструктура в кв.“Лозенец“. Така според него ще се осигури нормално живеене на онези, които имат законни жилища в квартала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпроса ми е ... защо разрушават къщите като пак им дават право да строят там?
24
2
 
21
 
! Отговори
Край преди 9 години
Ако искате и депутатите ни да са такива искайте МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ в два тура. Само такива избори излъчват хора с характер а не послушковци.
23
4
 
85
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ЕТО ТОВА Е ЕДИН ИСТИНСКИ КМЕТ ! ЕВАЛА НА БУРГАС И СТАРА ЗАГОРА ! ГРАДОВЕТЕ С НАЙ-ДОБРИТЕ КМЕТОВЕ В БЪЛГАРИЯ . НЕСЛУЧАЙНО СА ТОП ГРАДОВЕ ЗА ЖИВЕЕНЕ В БГ.ИСКРЕНИ ПОЗДРАВИ ОТ СЛИВЕН , НАДЯВАМЕ И НИЕ НЯКОЙ ДЕН ДА ИМАМЕ КМЕТ КАТО ВАШИТЕ
22
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега трябва и да накарат собствениците на разрушените постройки да си платят разрушаването. Ако нямат - затвор! Откъде накъде ще се харчат държавни/общински пари за престъпленията на ***?
21
1
 
22
 
! Отговори
фсб преди 9 години
До Анонименами има си ред, като си социално слаб, подаваш си документите п осъответния ред и може и да ти дадат, това важи както за теб, така и за ***, пише си го...
20
4
 
86
 
! Отговори
?! преди 9 години
БРАВО, ТОДОРОВ!ЗАЩО НЯМАШЕ ПОВЕЧЕ ПОЛИТИЦИ КАТО ТЕБ?!ДАНО ДОВЪРШИШ УСПЕШНО ТОВА, КОЕТО СИ ЗАПОЧНАЛ!
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А трябваше да са 555 :(
18
3
 
73
 
! Отговори
fsb преди 9 години
бяхме състуденти с Живко в Университета, много свестен пич, евала Живе, само така!
17
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!
16
7
 
34
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Сега отговора на римляните ще е убийство на пенсионери и изнасилване на българки без значение от възрастта! Помнете ми думата! После бъдете толерантни към братята римляни!
15
51
 
13
 
! Отговори
OK преди 9 години
Всичко е прекрасно, и е законно, и всички сме "За". Ама имам един въпрос: защо точно сега преди изборите бе, джанъм? Защо точно, когато Мутрата отиде на инструктаж до Стара Загора и задейства Живко Калинката? Нали гербавите кметове са от 3 години на власт? Защо? Защо? Защо точно сега??? Цялата работа намирисва. Не им вярвам.
14
22
 
2
 
! Отговори
radostin преди 9 години
До INDznaesh li 4e bylgarite sa napast bojiya--- nikoi ne gi iska i tyrsi za nishto,az ne razbiram kakvo opraviya tova 4e tsiganite ostavat na ulitsata .istinata e 4e ne znaem kakvo iskame ...vpro4em iskame da sme bogati isamodovolni NO bez da rabotim ,da se izbivame pomejdu si za udovolstvie na polititsite. syjaliyavam 4e pisha na latinitsa a ti moje bi ne mojesh da 4etes ,zatova spiram da pisha
13
49
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие слепи ли сте.Какво го възхвалявате тоя герберски кмет.Събаря им бараките на стойност не повече от 5000 лева а има дава земи в регулация с ток вода и т.н. за жълти стотинки и после вижте го какъв мъж е кмета.Да дойдат да ми саборят *** на село пък да ми дадът земя на стойност в пъти по скъпа от това което са ми бутнали.Предизборните машинаций и пълненето на кал в ушите и очите много рано започнаха.
12
9
 
49
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Завиждам на старозагорци, че има за кого да гласуват. В моя град и на калкан с общината да си вдигнат коптор , заради пустите им гласове, ще се правят че ги няма.
11
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на кмета, да имаше повече като него кметове в България сега нямаше да сме на това място
10
4
 
76
 
! Отговори
:) преди 9 години
Браво на кмета!Сега ако пусне багерите и към незаконните хотели на мутрите по Бетономорието - цена няма да има!Ама...вервате ли на вицове?
9
49
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
--И Какво е направил Кмета- прах в очите на балъците българи--- По лошо е даже - ще им узакони вигвамите - ще им продаде на смешни суми земята и някоя *** организация ще плати- съборените къщи в момента се събират тухлите за новият градеж - махала ще стане поне 3 пъти по голяма и ще влезе в законна регулация -само че пак няма да си плащат тока и водата- Нека пишат колко ще струват декарите земя -- най вероятно колкото една пералня - декара - !
8
5
 
5
 
! Отговори
chach преди 9 години
napravo gi izselete v kazanlak.tam polisaite i siganite sa kato bratia.
7
0
 
69
 
! Отговори
Кмет преди 9 години
Всички кметове да се поучат от опита на този! Става, видя се, страшно няма. Малко боричкане, но ако полицията си е на място се събаря незаконното. Ха сега ад видим другаде дали ще се случи преди избори и да разберем кой кмет купува гласове в циганорията му.
6
1
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
До 4 -Ами това ти казвам бе ! ама си *** и не може да ме разбереш-- ще им подарят по 1 декар за 1000лв -- декар с регулация -както ще се получи- е най малко 10 000 лв в град като този !!