Бургас дава по 6 000 лв. на близките на жертвите в потопа

250 бона се отпускат за покриване на щетите в района
Обновена: 9 сеп 2014 13:55 | 9 сеп 2014 13:55,
2
Бургас дава по 6 000 лв. на близките на жертвите в потопа
Снимка: архив БТА

Общинският съвет в Бургас отпусна финансова помощ за семействата на двете жертви на наводнението от събота. Както Dnes.bg писа, стихията отне живота на 69-годишната Недялка Танева и на 21-годишната Камелия Желязкова, и двете от Бургас. Те загинаха, след като автомобилите им бяха пометени от огромно количество вода на пътя Созопол-Бургас.

Потопът взе и трета жертва – 27-годишен мъж, живял в каравана край Приморско.

Още по темата
Бургаските общинари решиха и да бъдат отпуснати 250 000 лева за възстановителни дейности в района. Най-засегнати от бедствието са рибарско селище "Ченгене скеле", вилна зона "Черниците", вилна зона "Росенец", селата Маринка, Извор, крайбрежната територия на кварталите "Крайморие"и "Победа", Морската градина на Бургас.

Извършените през последните дни огледи са установили, че в района има изровени улици, повредени отводнителни съоръжения и мостове, прекъсната инженерна инфраструктура и др. Оценяването на щетите продължава и в момента, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Бургас подготвя и ще внесе аргументирано искане за финансова помощ до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. По предварителни сметки на града ще са му нужни над 1 500 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари