Общината в Разград продава три малки лъвчета

Обитателите на зоопарка в града вероятно ще отидат в цирк в Италия
11
Общината в Разград продава три малки лъвчета
Снимка: Reuters

Община Разград има оферта за покупка на трите малки лъвчета, които се родиха през това лято в разградския зоопарк, съобщи кметът Денчо Бояджиев.

Той посочи, че офертата е от италиански цирк. По думите на Бояджиев лъвчетата в момента са точно на такава възраст, която става за дресировка.

"Така ние ще сме на европейския пазар и разградско присъствие на атракциите ще има и в Европа”, коментира кметът.

Преди лъвчетата да отидат при новите си собственици обаче, ще бъде спазена законовата процедура и те ще бъдат оценени от лицензиран оценител и ще се прецени коя е най-добрата оферта.

Малките лъвчета, които ще бъдат продадени, са рожби на двойката Хектор и Рая, като с тях лъвовете в Разград са общо седем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е това не го бях чувал,лицензиран оценител да оценява животни,оффф боже до къде стигна тоя свят,на село имаме две патки да доиде да ги оцени и тях
6
1
 
3
 
! Отговори
keko преди 9 години
Събаряйте го до основи тоя зоопарк и изпращайте животните в естествената им среда да си живеят остатъка от живота.В клетка цял живот за да се радват шепата хора които минават от там я днес я утре, за това ли обричате на такава лоша съдба тези животни? Другото което е , едва ли тази дупка покрива и половината от стандартите на европейския съюз за зоологически парк. Една проверка ей така,хубава санкция и айде! Денчо ще остане без луксозната си почивка, ама то ние ще го ядем накрая де...
5
1
 
4
 
! Отговори
Розичка преди 9 години
До SssВие надзиравате ли на място резерватите в Африка, та да гарантирате, че там не ги предлагат срещу добро заплащане на бракониери?
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АзззГлупости, животните в цирка са много добре гледани и здрави. По-добре от доста хора.
3
5
 
10
 
! Отговори
Аззз преди 9 години
Как не ви е срам да продавате животните на цирк и да ги обричате на мъчения и безкрайни пътувания до края на краткия им живот! Ама как ще ги пратите в резерват, като няма да вземете пари, нали????
2
4
 
21
 
! Отговори
Sss преди 9 години
Вземете пуснете лъвчетата в някой резерват в Африка за къв *** ги пращате в цирка? Да биват мъчени по цял ден за да могат да радват промития мозък на плиткоумния човечец. А и от др година нали влезе забрана ЗС използването на диви животни в циркове, защото е доказано нехуманно и в рязрес с всички норми.
1
9
 
6
 
! Отговори
ZSKA I LEVSKI преди 9 години
OBSHTINA RAZGRAD PRODAVA SASHTO I LUDOGOREZ-RAZGRAD.