Пребиха лекарка от Спешната помощ в Раковски

Нападателите са група роми
Обновена: 15 дек 2014 14:02 | 15 дек 2014 07:54,
340
Пребиха лекарка от Спешната помощ в Раковски
Снимка: архив, БулФото

Лекарка, която работи в Спешната помощ в Раковски, е пребита късно снощи от група роми. За това съобщи пред Dnes.bg  директорът на Бърза неотложна медицинска помощ Георги Георгиев.

Още по темата
Пострадалата е д-р Божидара Пеевска, която е на около 65-годишна възраст. Жената е лекар с дългогодишен стаж, специализирана в областта на педиатрията.

Тя е била дежурна снощи, когато на вратата на кабинета идва група роми от ромската махала в Раковски. Те водили със себе си дете, за което твърдели, че е пило от препарат.

Д-р Пеевска прегледала детето и го насочила за промивка на стомаха в друг лекарски кабинет на болницата, в която се помещава и Спешна помощ-Раковски и успокоила близките, че няма данни животът на детето да е в опасност.

Ромите обаче настояли тя да извърши манипулацията веднага и в този момент се нахвърлили върху нея. Лекарката е удряна в главата. Целият скандал е продължил около 5-6 минути, след което нападателите напуснали центъра за спешна помощ.

„Д-р Пеевска е стресирана от случилото се, тя е прегледана от свои колеги и дава показания в районното управление в Раковски”, съобщи още директорът на Бърза неотложна медицинска помощ Георги Георгиев.

Той уточни, че подобно нападение се извършва за първи път в центъра.

„Това е пореден побой на лекар от роми. Уведомихме за инцидента здравното министерство и дирекцията на полицията в Пловдив. Ще настояваме за осигуряването на жива охрана пред Спешния център, защото лекарите ще ги е страх оттук нататък да идват на работа”, каза още д-р Георгиев.

Той съобщи, че нападателите се издирват, а полицията е на крак и предприела всички мерки, за да ги залови.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това вече не се трае!!!
81
0
 
75
 
! Отговори
ало, БХК?? преди 9 години
БХК, ОЧАКВАМЕ ПОЗИЦИЯТА Ви!Също и на ромския деец ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ!!ТЕЛЕВИЗИИ, сега ги викнете да си кажат мнението!А не да говорят ПРОТИВ МОСКОВ!!!
80
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
докога *** ще ползват без да плащат и ще бият без да ги наказват ???????????????????????
79
2
 
66
 
! Отговори
пачков-дачков преди 9 години
Едно жалко нищожество с много мазна физиономия, именува се Явор Дачков и нещо се слага за журналист, та това нищожество,да отиде при поредния пребит от *** лекар, и да му обясни защо виновен според него е д-р Москов! Наистина, голямо нищожество е лицето пачков, пардон - дачков!
78
0
 
79
 
! Отговори
www преди 9 години
Ние като толерираме професия "майка", бракове на 15 годишни, неучене, неработене, крадене и всичко това, за да си гарантират някои партии електорат на "без пари", побоя над лекари е част от етническата традиция. За да спре това, трябва да се спре с политиката на търпимост и към всички останали "традиции", описани по-горе.
77
1
 
45
 
! Отговори
Войник! преди 9 години
Чакайте ме и мен. Идвам с калашника.
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do ciganinA v otanalite 10 000 slu4aia *** sa bili arogantni meko kazano,Kolko lekari nabiha*,a obratnoto ako ne si 4uval,pokrai suhoto gori i surovoto
75
20
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До 120 ,118Да права си , че никой няма право да "отцепи " два шамара , да прав си и като не си довелен отиваш при друг лекар , но ако живееш в голям град където имаш избор , но в малък -не . Ето веднага и ти (защото на Вие- не разбираш какво е като "образована" ) .Ето и ти , щом е * ,то значи е необразован ,*** , нехултурен ... а дори и не ме познаваш , дори и не знаеш къде учи дето ми ...но вече ме образоваш ,вече ми изпращаш и детото на училищее ...) Ето това е просташко мислене.
74
1
 
56
 
! Отговори
дора преди 9 години
И какво ,като ги залови полицията ? Докато са НЕнаказани,тия , ще е така.Много жалко,защото ще стават все по-често. Жалко за България.........................................
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nai-dobre e vsichki balgari da napusnat bg-to do Edin I da ostanat samo ***,upravlqvashtite I teq carvuli ot zashtita na malcinstvata
72
4
 
53
 
! Отговори
melinda.faella преди 9 години
До *** какво значи недоволни от лекарите, и маз съм била недоволна но отивам и търся друг! а не да се бия по кабинетите! прости сте ама много прости и оттам идва проблема1
71
18
 
6
 
! Отговори
БХК преди 9 години
лекарите са си виновни
70
2
 
31
 
! Отговори
melinda.faella преди 9 години
До *** ей само вие се оплаквате все с вас някой не се държи както трябва, а вие как се държите ето пак за шамари говориш! коя си ти та да цепиш шамари, простачко вземи да се образовате малко че не сте со намерили майстора! я я виж! и да ви обяснява човек няма да разберете защото сте прости необразовани , затова пращайте децата си на училище вместо да давате акъл кой къде му е мястото, не си достатъчно учена та да го правиш!
69
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истинският проблем са наведените политици на БГ. Те направиха така, че *** да живеят на гърба на работещите хора, благодарение на някакви измислени "права без задължения" ! Всъщност работещите българи са дискриминирани, защото нямат алтернатива.Това е неолибералната "политическа коректност"!!! Да ни е честита.
68
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бързо реагерат ***.Казаха че спешна помощ няма да ходи в гетата и те дойдоха в кабинетите за да бият доктори.
67
40
 
9
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
P.SМайка миналото лято влезна в болницата и аз я заведох ,как се държа мед сестра с приемането -арогантно ,невъзпитано ...не само с мен .... е как един *** който е невъзпитан няма да пожалее да и отцепи 2 шамара (а тя си заслужаваше) ,след това в болницата всичко беше нормално с майка ми ,но ето таквиз като тази мед сеатра има и лекари на които място не е в медицината .
66
0
 
24
 
! Отговори
Сноудън преди 9 години
Как няма да имат самочевствие . Нали на всички избори ги четсат. В момента в Централни софийски гробища те ежедневно чупят паметници и рекетират близки на покойниците.
65
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От тук нататък ще е все така. За наше голямо съжаление.Може да си лаем по форумите, може да си приказваме глупости как ще им таковаме м... или какво трябва да се направи, но истината е, че нищо няма да се промени. Мога да се обзаложа, че след 1 или 10 години положението ще си е все същото. Дано да не съм прав, но за 25години става все по-лошо и не се вижда светлина в тунела за нас българите. Поне да бяхме задружни :(
64
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те *** не са виновни че живеят на гърба на народа ! Виновен е същият този робски народ дето за 25 години му окрадоха и обезкостиха държавата и го накараха да живее като куче,а той си седи мирно и плюе по *** и по съседите си ! *** народ,не заслужава държава !
63
30
 
12
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Аз съм против *** където бият лекарите , но и лекарите (ако може тъй да се каже) станаха арогантни ,нахални ,комерсиални ... и си гледа работата през пръсти ,типа малко им плащали и затова малко ще поработят ,ако правиш нещо -то го прави добре ,ако не ти харесва заплата то напусни ,но не имитирай ,че лекуваш . Проблема е доста сериозен и не само вината е в *** ,вината е двустранна и от двете страни .Колко от Вас са били НЕДОВОЛНИ от лекарите ? ...