Пребиха лекарка от Спешната помощ в Раковски

Нападателите са група роми
Обновена: 15 дек 2014 14:02 | 15 дек 2014 07:54,
340
Пребиха лекарка от Спешната помощ в Раковски
Снимка: архив, БулФото

Лекарка, която работи в Спешната помощ в Раковски, е пребита късно снощи от група роми. За това съобщи пред Dnes.bg  директорът на Бърза неотложна медицинска помощ Георги Георгиев.

Още по темата
Пострадалата е д-р Божидара Пеевска, която е на около 65-годишна възраст. Жената е лекар с дългогодишен стаж, специализирана в областта на педиатрията.

Тя е била дежурна снощи, когато на вратата на кабинета идва група роми от ромската махала в Раковски. Те водили със себе си дете, за което твърдели, че е пило от препарат.

Д-р Пеевска прегледала детето и го насочила за промивка на стомаха в друг лекарски кабинет на болницата, в която се помещава и Спешна помощ-Раковски и успокоила близките, че няма данни животът на детето да е в опасност.

Ромите обаче настояли тя да извърши манипулацията веднага и в този момент се нахвърлили върху нея. Лекарката е удряна в главата. Целият скандал е продължил около 5-6 минути, след което нападателите напуснали центъра за спешна помощ.

„Д-р Пеевска е стресирана от случилото се, тя е прегледана от свои колеги и дава показания в районното управление в Раковски”, съобщи още директорът на Бърза неотложна медицинска помощ Георги Георгиев.

Той уточни, че подобно нападение се извършва за първи път в центъра.

„Това е пореден побой на лекар от роми. Уведомихме за инцидента здравното министерство и дирекцията на полицията в Пловдив. Ще настояваме за осигуряването на жива охрана пред Спешния център, защото лекарите ще ги е страх оттук нататък да идват на работа”, каза още д-р Георгиев.

Той съобщи, че нападателите се издирват, а полицията е на крак и предприела всички мерки, за да ги залови.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
39
 
! Отговори
Св до Никой преди 9 години
Е то не е ли ясно от сводката - 220 случая за насилие на лекари. Горе долу всеки работен ден от годината. Беше въпрос на време да се случи ако средно на 2-3 дена има такъв случай, а работата се раздуха от повече от една седмица в парламента за спешната помощ, благодарение на Москов. Аз лично го подкрепям!
61
1
 
24
 
! Отговори
Do 106 преди 9 години
Време е за наказателния отряд . Но не за роми те са безобидни в сравнение с мафията, с нея парво трябва да се справим.
60
1
 
54
 
! Отговори
1 преди 9 години
*** не могат да бъдаг интегрирани, защото не искат. Интеграцията означава да живеят като нас. Спомням си по времето на социализма построиха къщи за *** в кв.Филиповци. След 1 година останаха само стените и покрива. Г-н Местан да посети Люлин 5 и Дружба 1 около пазара, да види как изглеждат блоковете в които живеят *** - няма осветление, врати, прозорци. А ние плащаме данъци, за да издържаме един ***, необразован и нежелаещ да се промени етнос. Насила хубост не става!
59
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алооо, Хелзинкският комитет къде сте? Защо не идете вие да лекувате тия ? И после да разправяте колко сме нетолерантни и как им нарушаваме правата. Ама от скъпите кабинети е лесно да даваш акъл, пък и сигурно сте виждали само на картинка.
58
1
 
43
 
! Отговори
Боколенд загива преди 9 години
Няма страшно. Докторите не са прости, изнизват се от Боколенд със страшна скорост. До 10 години в България лечението ще се извършва от знахари. В София може да останат 10-тина болници за "елита" и толкова. След лекарите ще се махнат компютърджии, инженери, архитекти и т.н. Както сме тръгнали Боколенд ще бъде държава от третия свят съвсем скоро.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом си съгласен да работиш за жълти стотинки,така ще е :)
56
0
 
38
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Вярно бе.Независимата журналистика,що не сложите една обширна статия,за нападението над автобус 310?Тия дни нещо голям зор да се прикрие случката долавям.
55
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ще повторя! Сигурноста на лекарите ще е гарантирана, ако в гетата ходят с БТР-и. И ако някой страда от главоболие, палка по главата ще го излекува.
54
2
 
12
 
! Отговори
Lan преди 9 години
88, осъзнаваш ли колко си смешен в изказването си? Държавата ни е бедна, милиони хора живеят зле и работят в мизерни условия или са безработни. Полицаите нямали хартия за принтера и за това не си вършели работата?!!! А това, че болшинството искат само да се възползват от облагите на държавната работа, без дори да съзнават, че работата им е отговорна и животозатрашаваща? Огромният проблем са "чадърите", но съм сигурна, че те не са за Асан дето пребил баба Ивана за 3лв.!
53
1
 
26
 
! Отговори
бг преди 9 години
Рецепта за оправяне на ситуацията;...в районите с преобладаващо *** население да се строят фабрики с преобладаващ ръчен труд...да се строят затвори в близост...да се ограничи раждаемоста...лидерите им да се "посъветват"...
52
1
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До 88 За щастие и радост -не, не съм бил и дано не бъда , но от това никой не е застрахован .Еми да създават условия за да си вършат работите ,но че в полицията има *** и *** които и една книжка не са прочели и се държат като гамени ,това не значи че те си вършат добре работата .
51
0
 
38
 
! Отговори
666 преди 9 години
Москов не трябваше да се извинява! Добре го каза!Лекарите са на кантар - да не посетят адреса, да останат живи, а пациента да умре или да спасят пациента, но тях да ги препибят до смърт. Излиза, че нещата са 1 към 1. Явно все някой ще трябва да умре. Е какъв им е стимула да останат да си вършат работата?!?!
50
1
 
19
 
! Отговори
melinda.faella преди 9 години
ааааааа така ли я виж ти за пръв път се случвало в тоя център! ами да се случи още няколко пъти пък после решете какво ще правите! иначе ДПС нападат министъра че било расистко поведението му1 безсрамие,случаите станаха ежедневие!
49
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото са изчезнали неплатените сметки за ток и вода от ромите, колкото е отказано лечението им въпреки, че не плащат здравни вноски и т.н. Нито плащат, нито им спират тока, нито пък водата. За лечението - да не говорим. Всеки ден и всяка нощ Пирогов, ВМА и другите болници се пълнят с ранени при побоища роми и за тази помощ плащаме всички ние. Между другото това се отнася и за мутрите - те винаги получават най-добрата спешна помощ в най-добрите болници, при това грижливо охранявани. А кой и как плаща и дали защото добре си плащат, без да са осигурени и затова получават най-добрата помощ - н
48
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като разберете, че в този живот никой не ви е длъжен, повярвайте живота ви ще стане по-лек!Когато почнете да си плащате, както трябва, тогава ще получите желаното, както както ви се иска!
47
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле! Абе, оставете ги тия, бе! Просто не заслужават човешко отношение!!!
46
1
 
39
 
! Отговори
Lan преди 9 години
83, просто прекалено дълго се мълчеше, заради фалшивата толерастия. В момента, понеже Министъра на здравеопазването уж се опитва да направи нещо, за това има новини с лекари. Нито един сайт не отрази побоя в автобус 310, защото хората там са били "просто" българи! Беззаконието няма етнос, но един етнос много умело се възползва от него. Нещо трябва да се направи и то бързо!!! Вървим от една красива страна с умно население, към необразована, просеща и гладна ***!!!
45
7
 
2
 
! Отговори
Калин преди 9 години
Kvi romi be taka e nai lesno da kajat.se edno ne gi znam kvi sa selqni v tva Rakovski. Grad bilo!!! Hahaha tri sela se sabrali v edno ednite sekirdjii drugite alqkovci i osnovali grad. Divi katolici.
44
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЦиганинБил ли си в РПУ да даваш показания или за друго? С колко полицаи си общувал? Не си вършат работата е малко пресилено казано. Имат ниски лимити за гориво за патрулните коли, затънали са в кредити. Дори на места нямат хартия за принтерите и си купуват сами. Техниката им е остаряла. Част от сградите са за основен ремонт. Нещата не са както трябва, за да си вършиш работата, трябва да имаш/създадеш условия за това. От високо има много чадъри върху "недосегаемите" на деня.
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се лъжете, това не е побой, а част от антифашистката борба!