Десетки коли са блокирани по пътя Лом-Монтана от часове

Пътната обстановка в Северозападна България е много тежка
Обновена: 29 дек 2014 22:22 | 29 дек 2014 20:37, Веселина Йорданова
128
Десетки коли са блокирани по пътя Лом-Монтана от часове
Снимка: архив, БулФото

Над 100 автомобила по пътя Лом-Монтана и над 60 автомобила на пътя Монтана-Долни Цибър са блокирани от двуметрови преспи със сняг. Това съобщи кметът на Лом Иво Иванов за „Фокус”.

Още по темата
Колите са блокирани от 14.00 часа.

Техника на Областно пътно управление и РС „Пожарна безопасност и защита на населението”-Монтана правят опити да пробият снежните преспи и да достигнат до хората.

Според Иво Иванов на места вятърът е ураганен.

„Напрежението сред хората е огромно – повече от 6 часа са на пътя, на тъмно и на студено. Може би до 2-3 часа ще успеем да стигнем до тях. Призовавам хората от региона тази нощ и в следващите дни да не предприемат рискови пътувания”, каза кметът на Лом.

Той посочи, че вече е обявено бедствено положение в община Лом.

На пътя Лом – Монтана е имало бедстващи автобуси с деца, но всички са изведени на топло и безопасно място, като продължава извеждането на хората от останалите леки автомобили по този маршрут, заяви председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Много е тежка пътната обстановка в Северозападна България, особено в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. "Всички третокласни пътища са затворени за движение. Снеговалежът е много силен, придружен е с ураганен вятър”, съобщи той.

По думите му видимостта на пътя е почти нулева. „В момента се опитваме да спрем цялото движение в област Видин, тъй като пътищата към Монтана са затворени. Пътят от Лом към Монтана е затворен поради навявания на големи преспи”, каза Лазаров.

По думите му техниката на АПИ работи постоянно и почиства пътищата, но поради ураганния вятър снегът отново се връща на вече почистения път.

В област Монтана е обявено бедствено положение.

Прекъсване на електрозахранването е довело до временни технически проблеми във функционирането на единния телефон за спешни повиквания 112, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За около час и половина е бил ограничен частично обемът от обаждания, които е можело да се приемат от операторите.

Към момента функционирането на системата е възстановено в пълен обем. За времето, в което е имало технически трудности, всички приети сигнали са били своевременно предадени на компетентните структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: МонтанаЛом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Рехурматорски блок преди 9 години
Не ви вярвам. Като гледам телевизиите това дето го пишете не е вярно според техните снимки. НА ЕДНО МЯСТО ДАЖЕ ДАДОХА СПРЕНИ КОЛИ,СНЕГА ВАЛИ, А ТЕ ИЗЛЕЗЛИ ОТ КОЛИТЕ ИКАТО ПОДХВАНАЛИ ЕДНО СЕВЕРНЯШКО ХОРО ИГРАЯТ ЛИ ИГРАЯ И СЕ ПРОВИКВАТ;,,ИСКАХТЕ ДЕМУКРАЦИЯ, НА ВИ ДИМУКРАЦИЯ И И И ХУ, ХУ, ХУБАВО СЕ НАДЯНАХМЕ!
63
1
 
2
 
! Отговори
k преди 9 години
A SYPERMENITE I SUPERZENITE KOITO NI YPRAVLIAVAT STIAXA DA LOVIAT SNEZINKITE VAV VAZDYXA.BEZBOZNIZI.
62
5
 
16
 
! Отговори
pet преди 9 години
*** Попова каза че това е лъжа и няма такова нещо.Управляващите живеят в друга държава.
61
0
 
13
 
! Отговори
Дъни преди 9 години
Защо ченгетата трябва да затварят пътищата, къде са тъпите даяджий, няма кинти в снега и си седят на топло в офисите на телефон да дават акъли и съвети вместо да помагат дори и с лопати!Кой ли политик ще събере смелост и ще ги разкара цялата пасмина лапачи и търтей?
60
0
 
12
 
! Отговори
Бивш граничар преди 9 години
В подобно времи ,в кра на февруари 1983г.ме назначиха за старши на група и да завземем лятната застава на връх Ком. От София никой не искаше и да чуе,че времето е непоносимо.Момчетата се изпоразболяха,аз на другия ден пиках кръв.След десеттина дни подадох рапорт за уволнение. Взеха го за провокация и ме уволниха без една стотинка в джоба.От тогава проклинам всичко. Тази държава е за Хага.
59
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Из цяла България имаше метални заграждения срещу снегонавявания от соц. време, защото тогава имаше държава и хора , които си разбираха и си гледаха работата. Изтъргуваха ги за скраб и сега това е резултатът.
58
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МВР - Не ползвайте тел. 112 и не излизайте след залез слънцеМЗ - не ползвайте общинските болници, пътувайте до областните ако от АПИ позволяват товаМЕ - не ползвайте електричество, няма да ви останат пари за данъци, ДДС, акцизи, такси и др. публични вземанияМП - не се съдете, никой не може дори да предположи как ще приключи товаМФ - не влагайте парите си в банки, никой не знае дали ще си ги получите обратноМО - няма такова министерство и затова не дава никакви препоръки към подопечните граждани и селяни...Баце сигурно се готви за новогодишен футболен турнир. Добре че поне работ
57
2
 
0
 
! Отговори
снегорин преди 9 години
Прав си!
56
4
 
6
 
! Отговори
снегорин преди 9 години
Батка , ти да не си от Бургас нямам идея кой кво би ти носил ама аз лично не бих ти носил и ти си знаеш тук става въпрос за непочистените пътища от оная дебелата !!!
55
4
 
4
 
! Отговори
снегорин преди 9 години
Сигурен съм че шмърка то иначе как такова прасе ще ми говори ппо ТВ ?
54
8
 
9
 
! Отговори
снегорин преди 9 години
А стига бе НАТО или ГЕЙСКИЯ СЪЮЗ няма ли да прати гейска помощ?
53
2
 
9
 
! Отговори
Б.Б. преди 9 години
Матряло си е матрял ....аз като им кааааам да си стоят по гъзовете ...те укнали у къро ! Еми баце нема как да даваме пари да те отърваме !!
52
1
 
4
 
! Отговори
qd me e преди 9 години
v motnana ima 5 sm ...... :(
51
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тука и във Франция тоя народ пътува ли пътува. То му се говори, то не слуша. Това са пълни тъпотии да се обвиняват снегопочистващите служби. То си има поговорка нашенска - Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Това са само пътуващи селяни с натоварени коли от село.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това пък въобще не е проблем за Северозападния район . Хората са свикнали и имат организация как да се справят с проблемите . Тях не ги плаши нито дъжд нито сняг . Тези на снегорините сигурно не са от техните и затова не знаят какво да правят . това е най богатия и уреден район в България .
49
3
 
9
 
! Отговори
пим пам преди 9 години
До Анонимен 71Единствените които послушаха съвета на КАТ да не се пътува са СНЕГОРИНИТЕ!!!------------------------Със снегорините трябва да се внимава това може да е понареждане на Министерство на Отбраната все пак ние см бивша соц република от орбитата на СССР и днешна Русия.А до сега само руснаци а сваляли самолет със снегорин и то беше на скоро
48
1
 
14
 
! Отговори
Павлик Морозов преди 9 години
Няма страшно другари от Лом , Монтана , Враца , Видин и т.н. вие сте печени и ще се оправите . Какво значи тук някакъв си сняг. Важното е партийната линия да се спазва , никакво предаване. И в студ и сняг ние сме на амбразурата .
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 73.72 може да не е убав ама е прав.
46
7
 
8
 
! Отговори
Кестен преди 9 години
*** софийски мри бе, и ти си потомец на някое село ама си забравил ...
45
3
 
3
 
! Отговори
тарамбука преди 9 години
Нал се хвалеха ,че снегорините са готово само снега чакат,но какво стана