Десетки коли са блокирани по пътя Лом-Монтана от часове

Пътната обстановка в Северозападна България е много тежка
Обновена: 29 дек 2014 22:22 | 29 дек 2014 20:37, Веселина Йорданова
128
Десетки коли са блокирани по пътя Лом-Монтана от часове
Снимка: архив, БулФото

Над 100 автомобила по пътя Лом-Монтана и над 60 автомобила на пътя Монтана-Долни Цибър са блокирани от двуметрови преспи със сняг. Това съобщи кметът на Лом Иво Иванов за „Фокус”.

Още по темата
Колите са блокирани от 14.00 часа.

Техника на Областно пътно управление и РС „Пожарна безопасност и защита на населението”-Монтана правят опити да пробият снежните преспи и да достигнат до хората.

Според Иво Иванов на места вятърът е ураганен.

„Напрежението сред хората е огромно – повече от 6 часа са на пътя, на тъмно и на студено. Може би до 2-3 часа ще успеем да стигнем до тях. Призовавам хората от региона тази нощ и в следващите дни да не предприемат рискови пътувания”, каза кметът на Лом.

Той посочи, че вече е обявено бедствено положение в община Лом.

На пътя Лом – Монтана е имало бедстващи автобуси с деца, но всички са изведени на топло и безопасно място, като продължава извеждането на хората от останалите леки автомобили по този маршрут, заяви председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Много е тежка пътната обстановка в Северозападна България, особено в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. "Всички третокласни пътища са затворени за движение. Снеговалежът е много силен, придружен е с ураганен вятър”, съобщи той.

По думите му видимостта на пътя е почти нулева. „В момента се опитваме да спрем цялото движение в област Видин, тъй като пътищата към Монтана са затворени. Пътят от Лом към Монтана е затворен поради навявания на големи преспи”, каза Лазаров.

По думите му техниката на АПИ работи постоянно и почиства пътищата, но поради ураганния вятър снегът отново се връща на вече почистения път.

В област Монтана е обявено бедствено положение.

Прекъсване на електрозахранването е довело до временни технически проблеми във функционирането на единния телефон за спешни повиквания 112, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За около час и половина е бил ограничен частично обемът от обаждания, които е можело да се приемат от операторите.

Към момента функционирането на системата е възстановено в пълен обем. За времето, в което е имало технически трудности, всички приети сигнали са били своевременно предадени на компетентните структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: МонтанаЛом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
14
 
7
 
! Отговори
до ГЕРБ=ГЕНОЦИД преди 9 години
По една случайност си пазя купоните от времето на Жан Виденов. Не вървиш ,пич! И никога повече БСП-ДПС-Атака!
23
6
 
18
 
! Отговори
ужаса ГРОБ преди 9 години
стотици коли закъсали в северозападна България по пътищата. Пряко включване на канал1 от виелиците,хората не са виждали досега толкова непочистени пътища. Масовото недоволство ескалира. Скандирания срещу управляващата мафия според шофъорите начело с ПП.Герб.Особенно след като край тях профуча областния координатор на Герб за Монтана, Враца и Лом с мощния си "Хамър"
22
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** с летни гуми втора ръка и резервоар на резерва в северозападна България врещи: "Долу ГЕРБ"! Ами да врещи!!!
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,къде сте тръгнали, като знаете прогнозата за времето? Изключвам тези, на които наистина се налага да пътуват.
20
15
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ=ГЕНОЦИД преди 9 години
Бедствате ли Българи? Непочистени пътища,улици и тротоари.Бащицата окраде парите. Той пие уиски в някой разкошен хотел в Пампорово или Боровец.В полунощ ще поплува в хотелския басейн и след това в леглото на министерския апартамент ще има силни преживавания.Не на сън, а съвсем реални.А вие клетници се съсипвайте как да си платите отоплението след вдигането на тока от Герб и да осигурите празничната трапеза. Но си го заслужихте!
19
3
 
7
 
! Отговори
>>>> преди 9 години
До ВЕЩИЦАТАA be znaesh li koga v normalnite strani nqkoi shte kaje na horata da ne putuvat be-deeeee........aaaaaaaaaaaa i maloumnicata!Nali ti,az i vsichki ostanali si plashtame KOLKOTO SA NI POISKALI za da chistqt putq be!S SHI*******ANITE KDOVE NQMA DA SE IZCHISTI!Iska se tehnika,no ne limuzini za deputatite a tejka tehnika!Vchera pri nai-golemiq snegovalej prekosih cqla Germaniq i nikude po mediite ne chuh nqkoi da kazva da ne se putuva!Bahti i UMSTVENO ZAROBENITE HORA!
18
1
 
10
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
до 26, е, пич, този път синоптиците ни познаха, затова се получи така, иначе не са толкова точни в прогнозите си и затова може би хората не са им се доверили.
17
5
 
23
 
! Отговори
Х преди 9 години
От една седмица се говори за навявания в северо-западна България.Тия глухи ли бяха,телевизия не гледат ли.*** народ слаба държава.
16
3
 
10
 
! Отговори
Адам Смит преди 9 години
Нормално, там винаги има сериозни навявания когато има по-силен сняг и вятър. Почти съм убеден че проблемите са на Дългоделци - има леко изкачване което като натрупа не може да се мине от лека кола. Може би полицията трябва превантивно да спира движението при подобни условия там.
15
3
 
16
 
! Отговори
едно копеле преди 9 години
важното, че 240, които сами се избраха празнуват Коледа и посрещат Новата 2015 на топло... Дано им е за последно... болни да изкарат целия си жалък живот...
14
6
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
Ами който иска кмет като Фандъкова да внимава на местните избори!Който не иска, да си продава гласа за три шишета ракия и после да псува правителството, властта, Господ и Международното положение!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ко ша праим сеа...а
12
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Код зелено, червено, жълто и както винаги отново неподготвени. :))) За лошата обстановка е виновно старото правителство. :))
11
4
 
8
 
! Отговори
gost преди 9 години
къде са снегорините бе в ловеч не е ли срамно да няма ни една да мине барем аз не сам видял една от обед къде са питам или са в криза и те
10
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е Фандъкова бе? И в Румъния има закъсали хора!Оставка ! Оставка!
9
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте писали глупости, бе, хора!Условията са тежки! В цял свят при такива условия проблемите са големи. На какво се правите - на по-силни от Господ ли? В който и век да живеем, каквато и техника да имаме, условията са тежки!
8
6
 
6
 
! Отговори
Ahmed преди 9 години
Ne karayte kolite si. Ocakva se SUROVA ZIMA.
7
7
 
18
 
! Отговори
хахахааааааааааааааа преди 9 години
Ха стига бе , кой месец сме? Къде по света се пътува два часа -180 км и два ч.- 20 км -в северозапада на България/ Боже все още пиша името на държавата си с главна буква!!!/
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тук във Варна даже е сухо. Сякаш не съм в България.
5
4
 
23
 
! Отговори
Ай преди 9 години
До 4 Вещицата. Че какво им е на условията .10см.сняг.Чудо голямо.