Десетки коли са блокирани по пътя Лом-Монтана от часове

Пътната обстановка в Северозападна България е много тежка
Обновена: 29 дек 2014 22:22 | 29 дек 2014 20:37, Веселина Йорданова
128
Десетки коли са блокирани по пътя Лом-Монтана от часове
Снимка: архив, БулФото

Над 100 автомобила по пътя Лом-Монтана и над 60 автомобила на пътя Монтана-Долни Цибър са блокирани от двуметрови преспи със сняг. Това съобщи кметът на Лом Иво Иванов за „Фокус”.

Още по темата
Колите са блокирани от 14.00 часа.

Техника на Областно пътно управление и РС „Пожарна безопасност и защита на населението”-Монтана правят опити да пробият снежните преспи и да достигнат до хората.

Според Иво Иванов на места вятърът е ураганен.

„Напрежението сред хората е огромно – повече от 6 часа са на пътя, на тъмно и на студено. Може би до 2-3 часа ще успеем да стигнем до тях. Призовавам хората от региона тази нощ и в следващите дни да не предприемат рискови пътувания”, каза кметът на Лом.

Той посочи, че вече е обявено бедствено положение в община Лом.

На пътя Лом – Монтана е имало бедстващи автобуси с деца, но всички са изведени на топло и безопасно място, като продължава извеждането на хората от останалите леки автомобили по този маршрут, заяви председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Много е тежка пътната обстановка в Северозападна България, особено в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. "Всички третокласни пътища са затворени за движение. Снеговалежът е много силен, придружен е с ураганен вятър”, съобщи той.

По думите му видимостта на пътя е почти нулева. „В момента се опитваме да спрем цялото движение в област Видин, тъй като пътищата към Монтана са затворени. Пътят от Лом към Монтана е затворен поради навявания на големи преспи”, каза Лазаров.

По думите му техниката на АПИ работи постоянно и почиства пътищата, но поради ураганния вятър снегът отново се връща на вече почистения път.

В област Монтана е обявено бедствено положение.

Прекъсване на електрозахранването е довело до временни технически проблеми във функционирането на единния телефон за спешни повиквания 112, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За около час и половина е бил ограничен частично обемът от обаждания, които е можело да се приемат от операторите.

Към момента функционирането на системата е възстановено в пълен обем. За времето, в което е имало технически трудности, всички приети сигнали са били своевременно предадени на компетентните структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: МонтанаЛом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 72а ти па си мноу убав
43
2
 
3
 
! Отговори
Аз съм от София преди 9 години
От 68 до 70Те ако са, селци ти си Уникално Негромотен!
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствените които послушаха съвета на КАТ да не се пътува са СНЕГОРИНИТЕ!!!
41
3
 
11
 
! Отговори
Жалки сме! преди 9 години
Очевадно е, че зимата пак ни изненада! Това не е държава! Дайте, да сложими край на тая Агония и Простотия!
40
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм от София. Почти всичките ми съседи в кооперацията са кой от Ямбол, кой от Видин, кой от още по-далеч. Буклука си го държат в торбички в коридора, не знам защо. Днес само аз излязох да чистя сняг. Странни хора. А по улиците днес се нагледах на ***. Гумите му толкова зле, че не може да излезе от гаража си и да направи 20м. Обаче се пъне и пречи и иска помощ. А иначе колата му скъпа. Та нямам обяснение къде са тръгнали всички тези хора толкова по важна работа. Поне зимни гуми да имат.
39
1
 
7
 
! Отговори
#$& преди 9 години
1. Гуми;2. Прогноза за времето ;3. Евентуално вериги.. Кой им е виновен?
38
9
 
3
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 9 години
ДА *** БЕ
37
1
 
7
 
! Отговори
до 50 1111 преди 9 години
Скрий се под някоя пластмасова маса бе , фес!
36
1
 
7
 
! Отговори
до 55 преди 9 години
На времето в лом имаше поделение с около 50 бронирани верижни машини, разбира се сега го нямам нали НАТО би пази. От къде военни машини сега?
35
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Лом снега е 30 см. Какво бедствие е това? От 10,00 часа не вали никакъв сняг, а към 15,00 часа дори слънце изгря. Да духа силен вятър но едно време в зоните със снегонавявания слагаха предпазни снегозадържащи елементи но и те паднаха в плен на "интеграцията на ромите". Срамота е това да се случва в 21 век при снежна покривка от 30 см.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам познат в германия на южната граница дето работи и днеска ми се обажда и вика че улиците не ги почистват между малките градове нарочно- да не се юрнат хората и да затънат някъде. 50 санта сняг в германия сега имало
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей сега ша тръгна да ги вада от преспите. Ама първо да идат тия от отворено общество и БХК.
32
12
 
4
 
! Отговори
1111 преди 9 години
До до ГЕРБ=ГЕНОЦИДНе смей да злостовиш против Атака, бе, ***!!!
31
0
 
5
 
! Отговори
до Тумба-лумба преди 9 години
То и ГЕРБ нямаше при Жан Виденов ,нали? Ама важното е да лъжем - нагло и безпардонно!
30
3
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
Преклонената главица, сабя може и да не я сече, обаче кухата кратуна, каквато носят 98% от българите, винаги ще намери начин да се въвлече в някаква простотия. Вместо да си стоят на топло у дома или по кръчмите, те тръгнали да се мотаят по пътищата. И естествено повечето са с летни гуми 6-та употреба и газ за 10 кинта.
29
5
 
11
 
! Отговори
Тумба-лумба преди 9 години
До до ГЕРБ=ГЕНОЦИДПо времето на Жан Виденов НЯМАШЕ купони, въпреки че имаше хиперинфлация. Отиди в "Отворено общество", да ти сменят опорните точки.
28
5
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 9 години
За глупостта ти няма изобретена скала.
27
7
 
29
 
! Отговори
ТИКВАТА НА СЪД преди 9 години
ИДВА БОЙКОВАТА ЗИМА И СОЛЕНИТЕ СМЕТКИ ЗА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ И ПАРНО! СЛЕД УВЕЛИЧЕНИЕТО ОТ 1 ОКТОМВРИ НА ТОКА ОТ ГЕРБ С 10% БЕЗ ДДС ЗАПОЧВА АДА ЗА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ БЕДЕН ОТРУДЕН НАРОД! ФЕВРУАРИ УЛИЦИ И ПЛОЩАДИ ПЪЛНИ С НАРОД КАКТО ПРЕЗ 2013 ГОДИНА. МЕСЕЦ МАРТ ГЛАВАТАРЯ НА ТЕЖКАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ В БЪЛГАРИЯ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ИЗВЕСТЕН В ОБЩЕСТВЕНИТЕ СРЕДИ КАТО БУДА ОТ КАРТОНЧЕТО МУ НА ДОНОСНИК НА ДС И В МУТРЕНСКИТЕ СРЕДИ ПРОСТО КАТО ТИКВАТА,ЩЕ БЪДЕ АРЕСТУВАН И ИЗПРАВЕН ПРЕД СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД ЗА ГЕНОЦИД И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!
26
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И после санкции ще налага хамериканеца на руснака дето при - 50 градуса живее в Якутск! На този велик наород ли ще налагате к'во да прави, бе изнежени ***? Този велик народ само със студ ще ви бие, какво остава с оръжие. На - 20 градуса и 40 санта сняг ще изпукате като кучета, бе ***. Смях в залата.
25
5
 
11
 
! Отговори
до ГЕРБ=ГЕНОЦИД преди 9 години
И по една случайност също пазя изявлението на г-н Жан Виденов който подкрепя Герб и вижда Борисов за свой наследник. Долу коалиция БОСТАН/ГЕРБ+ДПС/. Никога повече хунтата на власт!