Роми учредиха партия в Пловдив

Срещу лидера Гаро е имало сигнали за купуване на гласове
Обновена: 3 фев 2015 17:35 | 3 фев 2015 17:35,
92
Роми учредиха партия в Пловдив
Снимка: архив Булфото

В Пловдив беше учредена нова партия - неин лидер е бизнесменът от "Столипиново" Емил Иванов с прякор Гаро. Той застана начело на партия Движение за благоденствие и възход.

Учредителното събрание се състоя в панаира и на него присъстваха около 1000 души.

Новият лидер притежава автомивка в ромския квартал на Пловдив, а на местните избори през 2011 година срещу него имаше сигнал, че купува гласове по 50 лева, като кара избирателите да се кълнат в Корана, че ще гласуват за партията, за която взимат пари.

Освен с автомивка новият лидер се занимава и с изкупуване на цветни метали.

В ръководството на новата партия влизат 33 души, сред които и бившият общински съветник от ДПС Мехмед Асан.

Избраният на конференцията председател на контролния съвет Дервиш Хасан отрече партията да е етническа, а членовете й да са само от ромските махали.

Според източници на Dnes.bg на конференцията са присъствали предимно хора от ромски произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
молитвените преди 9 години
Храмове са разрешени 50г преди края на робството! Знаеш ли касво е оброк тучино? Не знаеш! Място или предмет което си го нарочваш за молитвено място щото няма къде! ЦАРИ МАЛИ ГРАД има 600г дърво кое е служил о за това. Убива го буря като идва бб на власт! Дали е съвпадение не знам
19
1
 
6
 
! Отговори
тез тук преди 9 години
де призовават народа да се сабуди, моля на следваштите избори да си дигнат задниците и да отидат да гласуват. А дали е противоконституционна една партия,или не - е работа на прокуратурата. Ние можем само да гласуваме, ама и тва не правим..само лаем по форуми
18
4
 
11
 
! Отговори
турско завинаги преди 9 години
Разбрахте ли българи сега или още не сте? Скоро ще си научим историята от друг ъгъл! Именно: последни са НИ освободили от турско! Всички други са СЕ освободили сами! Причината е очевадна. ЛЕВСКИ са го ескортирали само 2 заптиета до софия защото са знаели че сме безапасни овчици. Реално човека е умрял за НИЩО! Добре че руснаците са ни пожелали. Но след изпълненията на роско и бб ще ни върнат обратно с кеф! Това предстои хващам бас с всеки!
17
2
 
12
 
! Отговори
до южна България преди 9 години
И СОФИЯНЦИ. до сега все се смеехте и подценявахте североизтока че имало турци, докато злорадствахте сега ще имате *** кметове а в София с новия ислямски център в малинова долина и турските небостъргачи в младост ставате център на ИДИЛ! ЧЕСТИТО НА ЗАСПАЛИТЕ ПЛОВДИВЧАНИ!
16
0
 
9
 
! Отговори
[[ преди 9 години
БОЙКО СЪБУДИ ПИСАНЧО ЧЕ ПАК ЗАСПА . ОТ КЪДЕ НАМЕРИ ТАЗ СПИОЛА КОЛКО НЕЩА ПРОСПА СЪБУЖДАЙ ГО.
15
7
 
22
 
! Отговори
възроден българин преди 9 години
С нетърпение очаквам деня, когато *** ще спретнат "възродителен процес" срещу етническите българи! Но съм сигурен, че това чакане няма да е много дълго! :-))
14
8
 
8
 
! Отговори
... преди 9 години
Остъйте партията на измамника, вижте мадамата на снимката к'во хубаво дупе има
13
1
 
31
 
! Отговори
утре и терористи преди 9 години
ДПС да каже ЗАЩО се образува ВТОРА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ на *** в Столипиново?Това не е *** идея. БКП/БСП също да си каже мнението.КОЙ е "РОДИТЕЛЯТ" на идеята?ДОГАН?Отклоняване на гласове?Хора, на равнището на ***, които СЪЗНАТЕЛНО раждат на 11 години, не учат, не работят, крадат, чакат на соцпомощи, в ИТАЛИЯ са ЛИШЕНИ от ИЗБИРАТЕЛНИ права.Не се правете на НЕЗНАЕЩИ, НИКАКВИ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ в РБЪлгария!
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бизнеса на рома се разраства - сеха ще продава гласове на едро
11
0
 
40
 
! Отговори
Спестено е инфото преди 9 години
относно първите изявления на "лидера" - "Блиц" ни осведоми още преди 2 дена.Емил Иванов е протестирал: Ромските деца завършили 12-и клас, не можели да четат (интересно, кой ли е виновен за това, че някой 12 години е присъствал в училище, но не е успял да научи азбуката?).Той поискал на ромите да се дадени жилища и парцели за застрояване. Възниква въпросът, защо ромите не си купят жилища и парцели? Кой е длъжен да им ги подарява? Нали при разпределяне на общинските жилища ромите са с предимство?
10
0
 
29
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
И тази партия май се финансира от ДПС?
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименза данс-инг старс ли питаш?
8
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацароооов тук спазвате ли Конституцията или всеки си прави каквото си иска ???????????? Навряха една етническа партия във Парламента и сега нова се е запътила.Това вече не се издържа.
7
0
 
27
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Е те това е демоккрация вече!
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре..този как така не е в затвора и си прави партиики..*** и държавата. Човек с прякор, от ромска махала, и съмнителен бизнес..еми рпосто няма как да е сълзица..обаче никой нищо естествено, а 100% има досие дори!
5
0
 
48
 
! Отговори
... преди 9 години
"новият лидер се занимава и с изкупуване на цветни метали." ХА-ха-ха, изкупува крадени метали
4
4
 
16
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Е ,трябваше и аз да отида на това учредително събрание , да видя квИ "прашки разтеглят" ТЕЗИ господа !?Нека има партия , но поне да знаем какво образование имат , да не са криминалитет ,да не са купували гласове ..... ,още една местна ромска партия за Столипиново и местни "царчета" да се пообогатят .и БЪЛГАРИТЕ И *** ако НЕ са излизали навън минимум 5-6 години и да не са общували български -циганиски диаспри няма да стане нищо от тях ,за съжаление .
3
1
 
29
 
! Отговори
сс преди 9 години
БГ индианци!
2
0
 
13
 
! Отговори
прас преди 9 години
хубаво изглежда съдържанието на дънките
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а данс каде е