700 машини чистят пътищата в страната

Затруднено е движението в четири области
Обновена: 8 мар 2015 10:40 | 8 мар 2015 10:39, Красимир Ангелов
21
700 машини чистят пътищата в страната
Снимка: Булфото, архив

Близо 700 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж в страната, информира АПИ.

Шофьорите, на които днес им предстои пътуване в Смолян, Кърджали, Пазарджик и Пловдив, трябва да тръгват на път, подготвени за зимни условия и задължително да спазват въведените ограничения. В четирите области е определен "оранжев" код за опасно време.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки въведените ограничения и указанията на "Пътна полиция".

Движението по всички автомагистрали се осъществява без ограничения за превозните средства. "Предела" е затворен за движение на камиони над 12 т.

През проходите "Пампорово", "Печинско", "Рожен" и "Превала" е забранено движението на тежкотоварни камиони, а леките автомобили задължително да се движат с вериги. Пътят за Маказа в района на Кърджали е затворен за тежкотоварни камиони.МПС.

От Кюстендил до с. Гюешево товарните превозни средства да се движат задължително без ремаркета и полуремаркета. По пътя за Турция, в района на Хасково, временно е ограничено движението на тежкотоварни превозни средства.

Заради преливане на р.Съзлийка е спряно движението по пътя Богомил - Свирково - Симеоновград. Отпада ограничението за движение на камиони по пътя между Пловдив и Хасково.

Във Витоша автомобилите трябва да бъдат снабдени с вериги, предупредиха от Столичната община. В интервала от 11.00 ч. до 14.00 ч. не се разрешава качване на леки автомобили в планината, съгласно приета организация на движението. На място има екипи на общинска полиция.

Автобусите по линия 66 ще се движат до заслона "Бай Кръстьо", посочват още от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
26456 преди 9 години
КОЛКОТО СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА БЮДЖЕТА, ТОЛКОВА СЕ ОТДЕЛЯ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И СТРОЕЖ НА ПЪТИЩА!!! НАЛИ ЧЕРВЕНИТЕ БАРОНИ НЕ ИСКАХА ЗАЕМ ОТ 16 МЛРД, ЗАЩОТО МОЖЕЛО И БЕЗ ТЯХ? ЗА КАКВО СА ВИ ПЪТИЩА, ЗА КАКВО СА ВИ ЗАЕМИ? ОБАЧЕ НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ СПОРЕД ВАС ДА СЕ ВЗЕМЕ ЗАЕМ 1 МЛРД, ДА СЕ РАЗДАДАТ НА МАН-ГА-ЛИТЕ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ ДРУГО ОСВЕН ДА ЗАТРИЯТ НЯКОЙ ИЛИ ДА ОП-РАШАТ МИ-РИЗЛИ-ВИТЕ СИ ЖЕНИ И ДА РОДЯТ ОЩЕ НЯКОЛКО МАН-***,КОИТО ДЪРЖАВАТА ДА ОТГЛЕДА В ДОМОВЕТЕ ЗА ДЕЦА!!!! ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ!!
7
2
 
2
 
! Отговори
рр преди 9 години
тез снегорини не се знае зад кой храсталак са. за да им мине часовете
6
2
 
3
 
! Отговори
соросоид преди 9 години
Другарю червен *** , нали в миналото правителство на Борисов пишеше , че асфалт не се яде и не ти трябват пътища . Сега какво ръсиш мозък и морал за пътищата . Стой си в къщи и си яж повишението на пенсията с 4.50 лв. на месец или с 15 стотинки на ден от твоите другари от БСП-ДПС-Атака-ДС-КГБ .
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За сравнение в дните на активен снеговалеж по улиците на град Москва излизат до 15 000 снегопочистващи машини.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз проблем със снега не виждам - изобщо не е много, всичко си е наред. През зимата е нормално да има сняг и то много повече от това. Нямате ли за какво друго да пишете, та правите от мухата слон?
3
3
 
24
 
! Отговори
соросоид преди 9 години
Благодарение на високия професионализъм, безпримерната честност и точното управление на сегашните властимеющи, страната ни е почистена като асфалтова писта. Има ток, телефони, хляб и пасти за най-затънтените пътища в Тикволандия. Където по някаква случайност не свети, са осигурени ухилени тиквени фенери. Нуждаещите се, могат да си сварят на тях и топла супа!
2
2
 
12
 
! Отговори
знайко преди 9 години
по внимателно да чистат!да не изроват асвалта на бат бойко.
1
2
 
15
 
! Отговори
подлизурко преди 9 години
Много блатодарим. Така хубаво чистят, толкова са много, че снежинка върху снежинка не остана!!!