Държавата умува: Къде да живеят гърменските роми?

Няколко дни там ще такат масирани проверки на институциите
1 юни 2015 13:15,
235
Държавата умува: Къде да живеят гърменските роми?
Снимка: Булфото, ахрив

След края на проверките в община Гърмен ще бъде решено къде да настанят ромите, които са останали без домове, каза за "Фокус" Минка Капитанова, кмет на община Гърмен.

Още по темата

По думите й, за да започне търсенето на нови жилища за ромите, проверките трябва да приключат. След което ще се проведат разговори с всички институции, както и с представители на агенция "Социално подпомагане", за да се види какво може да се направи и какви действия да бъдат предприети. 

Освен масираните проверки на институциите, които ще продължат няколко дни, създадения по настояване на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова щаб ще търси подходяща сграда за временно настаняване на останалите без жилища ромски семейства.

Възможността към момента е те да бъдат преместени в сградите на някои от старите училища, които са закрити.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
47
 
! Отговори
ора преди 8 години
Ама не е само Гърмен ееее... защо винаги трябва да се стига до кръвопролития за да си размърдат задниците политиците? Проблема не е само локален, той е повсеместен!! АЛОООО. Колко сигнали трябва да се дадат за да обърне някой внимание. Да последват Факултето, Столипиново, Захарна фабрика, Максуда, Филиповци,Розова долина и т.н. да не говория за малките градове и села.. аз ли да ви ги изброявам. Баси държавата..
30
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интеграционно селище от затворен тип- задължително да работят и учат.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДедовияНе по един. Поне по една фамилия.
28
19
 
3
 
! Отговори
The truth преди 8 години
ето я истината за путинска русия... направо е страшно: mediapool.bg/rusiya-zasilva-propagandata-si-s-kremalski-trolove-news234783.html
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес, може ли този от вас, който ми изтри коментара да напише коментар в отговор на въпроса ми- Защо го изтрихте? За трите точки, над които държавата трябва да умува. Интересно ми е да знам просто?
26
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много невъзпитано е поведението ви , щом триете възпитани и културни мнения , понеже не ви изнасят.
25
0
 
29
 
! Отговори
художника преди 8 години
Бях написал нещо за "СКАКАЛЦИТЕ" и ме изтрихте, ЩО БЕ ???Никъде не съм споменал етноса.
24
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако държавата ще строи безплатни или евтини жилища за някой тогава и българите искаме по 1 безплатен апартамент в София. Много българи са без жилище в София и принудени да плащат наеми и заеми и Тиквата може да изтегли още 16 милиарда лева заеми или от еврофондове.
23
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 8 години
батеее,бата у шматката!тва да одиш на раота и да плащаш заими 20 години за каща е луда раота.тва секи меяц толкова пъри.аз никои от нашти ни знам да е праил такова нещу.
22
0
 
55
 
! Отговори
шматка преди 8 години
Е то и аз бях в същото положение,нямаше къде да живея,но държавата за мен не умуваше....Питах в общината дали мага да си построя къща където си искам и те ми отговориха ,че неможело така...Започнах работа.., по едно време даже и на две места..От сутрин да вечер,после заем за жилище и така.... за 20 години с 250лв вноска на месец....за миризлив панелен гълъбарникТова не е ли дискриминация?Аз ще плащам и работя 20 години за жилище ,а някой за да го интегрираме трябва да му се даде на готово??
21
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Под наем за 200 лева за 1 стая както плащат и обикновените българи а не депутатите и кметовете. Държавни и общински жилища не се дават на българи. В София ти искат 50 хиляди евро за апартамент или 300 лева за наем на стая.
20
0
 
53
 
! Отговори
Предложение преди 8 години
Настанете ги в стаята на парламентарната група на ДПС! Да си говорят на майчин език с Местан!
19
0
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 27 Момък, ти освен да интегрираш кучето си като бездомно сред природата като му биеш един шут от вас, друго не виждам какво можеш да направиш.
18
0
 
32
 
! Отговори
До Марк преди 8 години
И малко да продължим щом не могат да се грижат за себе си значи ги третираме като деца и не трябва да гласуват.
17
0
 
51
 
! Отговори
Защо? преди 8 години
Защо трябва някой да им търси жилище, с какво са по различни от останалите хора? Вместо да бъдат наказани за незаконните строежи и заселване, ние ще им търсим къщи?! Да ходят да работят, да изкарват пари, и като за начало ще живеят под наем! Както обикновените българи!Ако не им харесва, да ходят в прародината си Индия! Там ако разрешават, да си живеят както искат!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРимска империя не е Romanian Empire...
15
0
 
43
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Не искам държавата да ги настанява с моите пари!!! Това номадско племе няма никакви проблеми с настаняването, където и да е, така че от органите на властта се изисква само да спазват закона, а не да се правят на самаряни!!! Има достатъчно неправителствени организации, които да се погрижат, ако желаят, разбира се...
14
2
 
27
 
! Отговори
Марк преди 8 години
До ЕмигрантДържавата "помагаше" при Соца, обаче Соца се спомина и сега държавата не трябва да помага на никого!Грижата за битието на всеки гражданин, а държавата трябва само да движи общите дела законност, външна политика и т.н.!
13
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за българите без домове кой ще се погрижи и ще умува.
12
0
 
40
 
! Отговори
Марк преди 8 години
Защо държавата трябва да им бере грижата?!?Ако е така, то те очевидно не са пълноценни хора, които могат сами да се грижат за себе си и следователно следва да бъдат настанени в някакви болтични заведения за бавноразвиващи се!