20% по-малко туристи отчитат родни хотелиери

Новата тенденция е руснаците да спят по приятели, вместо в хотели
8 юни 2015 13:54,
52
20% по-малко туристи отчитат родни хотелиери
Снимка: Булфото, ахрив

Спрямо началото на миналогодишния летен сезон туристите са по-малко с цели 20%. Тревожните резултати отчитат хотелиери в Слънчев бряг.

Представители на туристическия бранш забелязали и друга тенденция - все повече руски граждани отсядат в квартири при свои познати, а не в хотели. Те предпочитали да спят при свои близки, които вече са си купили апартамент у нас, вместо да плащат за родните хотели.

В община Несебър към днешна дата над 38 хиляди руснаци имат собствен имот, съобщи Нова тв. Застой обаче се забелязва не само в туризма, но и в бизнеса с апартаменти. Все по-малко става търсенето на имоти за покупка. А по Южното Черноморие се търсят начини руснаците да се върнат.

Според руски журналисти проблемът не е само икономически, а по-скоро политически. Представителите и на туризма, и на фирмите за недвижими имоти се надяват ситуацията и в двата сектора на икономиката ни да се промени в положителна насока или поне да се стабилизира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
11
 
43
 
! Отговори
Дина преди 8 години
Нормално е хората да предпочитат Гърция.Хората там знаят как да посрещнат клиента било то в хотела си или в малката таверна и цената ще ти смъкнат на нощувката и с десерт задължително ще те почерпят в заведението си.С една дума не изпускат клиента! В БГ ще ги чакаш 1 час само да вземат поръчката после още 1 час да ти сервират замразена риба от миналата есен и накрая да те ударят в сметката.
33
9
 
33
 
! Отговори
до Петър преди 8 години
На Вурвуру е много красиво сега го разгледах, а има ли морски таралежи? Миналата година в Олимпиада имаше доста и на практика не можеше спокойно да се плува.
32
8
 
35
 
! Отговори
Гацко преди 8 години
Нирмално!
31
8
 
34
 
! Отговори
75 преди 8 години
Е и ?
30
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май мутрите -собственици на хотели ще гризнат дръвцето тази година. Есента ще чешат празните си кратуни и ще са на кантар, да продават или да фалират. Още преди 3-4години започна отлива от Бетономорието но с лъжи и измами се прикри. Заговори се за категорични мерки за подобрение и чистота. Не се обърна внимание. Сега смешен плач.
29
9
 
49
 
! Отговори
синева преди 8 години
Руски групи на Виареджо в Италия колкото искате. Руски групи видях и на Грота Джусти - минерални басейни с хидромасажи. Чакайте ги тук, ако си нямате работа....
28
10
 
60
 
! Отговори
петър преди 8 години
Миналата седмица си резервирах хотел във Вурвуру,Халкидики от 25.6.15. 7 нощувки със закуски за 602 лв. В цената влизат чадъри шезлонги на плажа,паркинг и пр.екстри.Бил съм там и преди, невероятно красиво, чисто , тихо и спокойно.В прекресния слънчев бряг за 7 дни по 27 лв. плащаш 190 лв. само чадър и шезлонги.За колата още минимум 70 лв., храната отвратителна, но скъпа и чалга до сутринта.Понеже не желаем да строим пречиствателни станции морето е супа от ***... мерси.
27
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да идат да се оплачат на Боко , Плевнелиев и сие, дето постоянно плюят , според инструкциите от американското посолство, по рУСИЯ. Естествено руснаците забраниха на техните туроператорски фирми да пращат хора в БГ . Няма и Масларова да им кара пенсионери да им пълни хотелите с държавни пари, тъй че голям глад се очертава за туристическата мафия .. Но не вярвам някой да вземе да реве за тях.
26
14
 
40
 
! Отговори
kukuf преди 8 години
Не бях стъпвал в С.Бряг поне от 5-6 години.Вчера ме изненада приятно.Приветливи хора,очакващи сезона и туристите.Правят каквото могат.Не е пренаселено в момента.Ресторантите-празни.И да,не се чува руска реч по улиците.Цените са като в Бургас.На всяка крачка магазини за неща от първа необходимост/алкохол/.Не знам как е по нощите,но за разходка през деня/бях с две хлапета/определено става.Царе сме на антирекламата.Живея в Бургас и нямам нищо общо с туризма.
25
9
 
47
 
! Отговори
Пурко преди 8 години
Нормално, очарованието на Черноморието вече е само спомен, а и скъпо, некачесвено...И руснаците не идват вече. И по-зле ще става, който съм питал ще ходи в Гърция, за повечето хора е нещо ново...
24
9
 
69
 
! Отговори
Стига строежи! преди 8 години
Хора, ако искате Българското Черноморие да оцелее, в следващите години не ходете там! Така тия безразсъдни същества (българските хотелиери) ще фалират и след време бетонните бараки ще намалеят драстично, а някой ден и природата ще си върне своето!
23
8
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да разбирам ли че свалят и цените с 20 %?А ?Ако не - приятно и дълго вайкане.
22
8
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немага да разбера, защо ни занимавате с печалбите на морските бизнесмени. Надуват цените и за обикновените българи се получава една почивка много скъпа. Морските бизнесмени винаги са на печалба а ако искат повече туристи да сложат промоция за българите.
21
9
 
62
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Да си оправят облужването родните "хотелиери". Дотогава - в България само на къмпинг, на квартира - в чужбина. Със здраве!
20
8
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фалирайте по-бързо мутри и не се чудете защо!
19
9
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До куманистВече немож ме върна. Гърция хем ми е по-близко, хем и място не повтарям. От три години почти не сме повтаряли един и същ плаж. Пет дена - пет плажа. После кеф ти Сандански, кеф ти Огняново - да не ги изброявам.
18
9
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който веднъж се е излъгал да стъпи на българското море втори път не повтаря! Такава селяния и простотия никъде няма по света!
17
8
 
85
 
! Отговори
Мукавей преди 8 години
Много се вайкат за чуждестранните туристи, обаче за българите не се сещат. Затова, няма как да ги съжаляваме бетонджиите-хотелиери. А чуждите туристи ще стават все по- малко.
16
17
 
42
 
! Отговори
българин преди 8 години
баш башобозука митов и други русофоби да пробват с молебен за туристи, по ефективно е да гласуваме против санкциите но бг предатели има колкото искаш
15
16
 
60
 
! Отговори
българина преди 8 години
бургазлии и варналии да не забравят да гласуват за герб на есен като тръгнат да си продават хотелите, русофобството е вредно но българина се учи само когато е изреве на умряло. бб и чехлю да потърсят заместващи германски и американски туристи. а да забравих. тези имат собствени бази за почивка при това безплатни макар и военни:))))