Бойна баба реже въжето на алпинист, санирал съседите

Междусъседската война се води от две семейства в Пловдив
Обновена: 18 юни 2015 14:00 | 18 юни 2015 08:52,
140
Бойна баба реже въжето на алпинист, санирал съседите
Кадър: Нова тв

Възрастно семейство "воюва" с патерица и бастун срещу новата изолация на съседите си.

Спорът довел дори до опит недоволните да срежат въжето на алпинист, докато виси от шестия етаж на блок в Пловдив.  

Агресивните баба и дядо – на 80 и на 86 години, се разбунтували срещу санирането на апартамента на съседското семейство Гълъбови, защото мислели, че изолацията ще увреди техните стени и балкон.

След множество словесни атаки срещу Гълъбови и наетите от тях майстори, възрастната госпожа Рангелова взела нож и започнала да прерязва въжето, на което висял млад работник. За щастие, до фатален инцидент не се стигнало.

Трагикомичната сцена се е разиграла в блок №272 в пловдивския квартал "Тракия".

Потърпевшото семейство обясни пред Нова тв, че майсторите първо измазали фугите по панела, защото в кухнята им имало сериозен теч.

"Съседите започнаха да рушат направеното и да заплашват майсторите, че ще им отрежат въжетата, ако продължат да правят изолацията", разказа г-жа Гълъбова.

Поводът за гнева на съседите станал опит на майсторите да наместят маркуча на климатика им, който висял и капел, а и да запълнят въпросната фуга между двата етажа.

"Два пъти, три пъти викахме полиция, съседи събираме от цялата махала, но нещата не престанаха, а бабата отишла и се оплакала в полицията, че майсторите и съпруга ми я псуват", допълва жената.

Стигнало се дотам – възрастните мъж и жена да започнат да къртят поставената вече изолация... с лост и патерица.

Единият от алпинистите – Васил Марков обясни какво са преживели във въпросния блок.

"Колегата висеше на въжето от шестия етаж, бабичката излезе с един нож и почна да реже въжето, но аз по най-бързия начин слязох по другото, осигуряващото въже. Слава Богу нищо не се случи, но можеше и лошо да стане. Въобще не и пукаше, че може да падна, да се убия, тя просто си режеше въжето", сподели той.

Районната администрация в "Тракия" няма правомощията да се намеси в съседския спор и препоръчва мирен изход от ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
17
 
! Отговори
За туй ви е преди 8 години
Нужна къща, с двор, кеф ти да правиш ремонт, кеф ти да не правиш. Сам си си домуоправител, инвеститор и собсвеник.
86
3
 
5
 
! Отговори
91 до 93 преди 8 години
При нас е проблем. Стълбището отдавна е за боядисване. Може би хората нямаше да са толкова възмутени, ако вече нямаше прецедент. Още преди 7-8 години се налагаше дребен ремонт само между две от жилищата - между апартамента на едната от тези две баби и съседът под нея. Тъй като бабата протакаше, съседът сам плати целия ремонт и до днес не е получил от нея и стотинка. Сега може би и двете разчитат пак да стане така - на чужд гръб. Но някои от съседите ни хем не са заможни, хем са с по две деца.
85
2
 
8
 
! Отговори
Anon преди 8 години
Нито са грозни, нито завистливи. Очевидно имат предостатъчно пари, но не искат да се бръкнат за общото благо. Ако беше нещо то типа ''абе дадоха парите, ама те понеже са богати, можеше и повече да дадат'', това вече би било грозно и завистливо. Да се оплакваш, че общите части на блока не могат да се ремонтират, защото някаква кокона се чувства над останалите си е съвсем в реда на нещата.
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А най-обичам, когато някой си вре носът в чуждите работи- имали богати синове, високи пенсии...Да, всеки трябва да плаща по равно, но подобни коментари са грозни и завистливи.
83
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАБАТА СИ Е МНОГО ВЪВ РЕД ЩОМ Е ВИКАЛА ПОЛИЦИЯ ПРОСТО Е ЕДНА МНОГО ЗЛА ЖЕНА ЗА ЗАТВОРА!!!!
82
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние още миналата година събрахме пари за ремонт на общите части. Но ремонтът не може да започне, защото две доста заможни баби, които живеят в два от най-големите апартаменти, не желаят да дадат пари. И двете има синове - единият е с частен бизнес, другият е директор на някаква фирма с чуждестранно участие. Имат пари, а се правят на бедстващи. Освен това, и двете баби по времето на социализма са били шефки, та пенсиите им хич не са малки, а синовете им са паралии също.
81
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, панелът се нуждае от ремонт, защото на хората им тече в кухнята. Бабата и дядото обаче не разрешават. Значи ли това, че заради техния каприз съседите трябва да търпят влага в кухнята си?А без значение ли е това, че от климатика на въпросните капризни баба и дядо тече и капе във вратовете на всички преминаващи? Сега е редно комшиите да платят на някой от алпинистите да събори този вечно течащ и капещ климатик.
80
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давай стотици хиляди за апартамент,та после едно такова склирозирало бабе да ти трови живота.
79
1
 
21
 
! Отговори
До 77 и 79-Мирослав преди 8 години
Така е навсякъде. Протече покривът на сграда на пъпа на София. На най-горния етаж са баба и дядо, които дават голям апартамент под наем на друго място. Казали: "Ама то не мокри у нас, водата се стича в жилището под нас." Под тях живее моя братовчедка, разведена и с две деца студенти. Останалите два апартамента под нея са дадени под наем пак от пенсионери, казаха, че не ги интересува. Тя тегли заем и сама плати ремонта. Никой от пенсионерите, получаващи наеми, не й възстанови част от парите.
78
24
 
3
 
! Отговори
:-) преди 8 години
а, СЛЕД КАТО ИЗЛИЗА, ЧЕ СТАРЦИТЕ СА СИ В ПРАВОТО, сигнализирали са институциите, а те не са се задействали, кой може да ги обвинява, че са взели защитата на правата си в собствените си ръце и бранят имота си с нож? :-)
77
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какво е трагикомичното на сцена в която се прави опит за убийство
76
18
 
7
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Бабата си е в правото. По закон, за да правиш архитектурни подобрения по жилището си и да променяш фасадата, ти трябва разрешение от съседите. Тези явно не са получили такова, следователно "санирането" е НЕЗАКОННО. :-)
75
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега бабето ще го съдят ли за предумишлен опит за убийство?
74
8
 
5
 
! Отговори
до Алов преди 8 години
***,не забравяй,че след бабушкерата идва твоя ред.Тя на твоя няма да дойде а *** ти със сигурност за там си тръгнал т.е към старостта ,а там никой не знае как ще е ? Тази баба е още готина ,не знаеш дали ти или аз на нейните години на какво ще заприличаме.Историята познава много изпаднали хора.Кой се насрал ,кой се попикал и никой няма кой да му отвори вратата.За туй за старите хора само с уважение!!
73
17
 
6
 
! Отговори
:-) преди 8 години
А алпинистите дали работят законно, с разрешение от РДНСК, дали ще издадат накрая фактура с касова бележка, дали си плащат данъците и осигуровките, или се водят социално слаби, неосигуурени и се редят за помощи; дали дават гаранция за работата си, или след първата буря си гониш изолацията из квартала?...Доколкото знам, за да правиш архитектурни преустройства, ти трябва разрешение от съседите. Тези, очевидно, го нямат. Значи т.нар "саниране" е незаконно. :-)Излиза, че дъртите са си в правото.
72
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички блокове са пред разпадане, независимо дали живеят млади или стари в тях! Това си е въпрос на манталитет, който е по типично български "моето си е мое, общото не ме интересува".На мен пък ми прави впечатление, че по-възрастните хора са по-изпълнителни, когато става въпрос за събиране на пари за ремонти на входа, по-младите са склонни да се оправдават, че все не им достигат парите, защото изплащали апартамента и т.н, при това, когато става дума за 5 лв. такса за входа ;)
71
8
 
47
 
! Отговори
циник преди 8 години
БАБИЧКАТА трябва да бъде подведена под наказателна отговорност за опит за убийство по НК, това, че е изкукуригала не я освобождава от отговорност, нито наследниците й дето я чакат всеки момент да я наследят, а не й дават редовно хапчетата.
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 76 : Никакви права нямат повече от мен като по-скорошен собственик да речем! Много са допринесли... Я погледни повечето блокове в които живеят само пенсионери - Те са пред разпадане! Да не ми се правят на баш началници на блока или на входа, щото повечето хич не им пука за етажната собственост, както написах по-долу примера с покрива! Всеки трябва малко или много да уважава съседите си! И те са собственици колкото теб!
69
2
 
14
 
! Отговори
Рюхо преди 8 години
Тая жена е голяма късметлийка. Висял съм с такива въжета и ако го беше направила на мен това ...
68
3
 
37
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Писнало ми е от такива дърти "комунисти"! Какво като живеят там от 30-40 години? Да не би аз да имам по-малко права като собственик? На всеки се е случвало следното - Аз спирам тук от 20г и това място е мое, няма да паркираш тук... С много големи претенции са, а като кажа, че трябва да де се съберат пари за покрива да речем, викат аааа аз съм на първия, втория етаж, мен покрива не ме грее.. Това с рязането на въжето обаче е прекалено! Можеш да убиеш човек който просто е на работа!