Бойна баба реже въжето на алпинист, санирал съседите

Междусъседската война се води от две семейства в Пловдив
Обновена: 18 юни 2015 14:00 | 18 юни 2015 08:52,
140
Бойна баба реже въжето на алпинист, санирал съседите
Кадър: Нова тв

Възрастно семейство "воюва" с патерица и бастун срещу новата изолация на съседите си.

Спорът довел дори до опит недоволните да срежат въжето на алпинист, докато виси от шестия етаж на блок в Пловдив.  

Агресивните баба и дядо – на 80 и на 86 години, се разбунтували срещу санирането на апартамента на съседското семейство Гълъбови, защото мислели, че изолацията ще увреди техните стени и балкон.

След множество словесни атаки срещу Гълъбови и наетите от тях майстори, възрастната госпожа Рангелова взела нож и започнала да прерязва въжето, на което висял млад работник. За щастие, до фатален инцидент не се стигнало.

Трагикомичната сцена се е разиграла в блок №272 в пловдивския квартал "Тракия".

Потърпевшото семейство обясни пред Нова тв, че майсторите първо измазали фугите по панела, защото в кухнята им имало сериозен теч.

"Съседите започнаха да рушат направеното и да заплашват майсторите, че ще им отрежат въжетата, ако продължат да правят изолацията", разказа г-жа Гълъбова.

Поводът за гнева на съседите станал опит на майсторите да наместят маркуча на климатика им, който висял и капел, а и да запълнят въпросната фуга между двата етажа.

"Два пъти, три пъти викахме полиция, съседи събираме от цялата махала, но нещата не престанаха, а бабата отишла и се оплакала в полицията, че майсторите и съпруга ми я псуват", допълва жената.

Стигнало се дотам – възрастните мъж и жена да започнат да къртят поставената вече изолация... с лост и патерица.

Единият от алпинистите – Васил Марков обясни какво са преживели във въпросния блок.

"Колегата висеше на въжето от шестия етаж, бабичката излезе с един нож и почна да реже въжето, но аз по най-бързия начин слязох по другото, осигуряващото въже. Слава Богу нищо не се случи, но можеше и лошо да стане. Въобще не и пукаше, че може да падна, да се убия, тя просто си режеше въжето", сподели той.

Районната администрация в "Тракия" няма правомощията да се намеси в съседския спор и препоръчва мирен изход от ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
11
 
! Отговори
802.11 преди 8 години
Сиромах човек - жив дявол.
26
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма част от хората, колкото повече остаряват, толкова повече озлобяват...
25
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не бяха заплашили живота на работника, цялата ситуация е ужасно смешна. А и ако имаше повече такива бабички блоковете сигурно нямаше да приличат на закърпени парцали.
24
5
 
28
 
! Отговори
До: 36 преди 8 години
Е как да се разбереш с хора, за които и течащата вода е опит за убийство от силите на империализма. И както винаги всеки вдига ръце - община, полиция... Оправяйте се по мирен начин. Ами като не може? Какво да направят хората?! Да се изнесат, защото двата скота може да живеят до 120?
23
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ясно че бабата извършва криминално действие, обаче нека не се нахвърляме само върху нея. Тези съседи и те са някакви ***. Като виждаш, че има неразбории, че има събрания на входа, ами отидете да се разберете като хора или направете ремонта така, щото и двата апартамента да са ок.
22
3
 
39
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
бабата ще я съдят ли за опит за убийство или защото е стара ще и се размине ?
21
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да беше на двойно по-малко години та да й теглиш един к.р поне, пък то.....
20
1
 
12
 
! Отговори
Ядрения преди 8 години
MADE IN BULGARIA
19
3
 
30
 
! Отговори
Към Пако преди 8 години
И как да отидат хората на село, като там ги чакат братята, да ги грабят и бият....
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Районната администрация в "Тракия" няма правомощията да се намеси в съседския спор и препоръчва мирен изход от ситуацията.", че то това си е опит за убийство, какво чакат?
17
10
 
11
 
! Отговори
-10 преди 8 години
40 години работиш в комунистически строй(не го казвам с лошо)----------Ами да го беше казал с лошо. Точно заради тези 45 години бабата е нба този хал и мисловно и материално!
16
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало, социалните, къде сте? Ясно е, че тия хорица вече не са в час и трябва да се вземат мерки, защото са опасни и за себе си и за околните. Защото днес ще режат въже, утре като нищо ще нападнат и някое дете, че вдига шум. Така, че мястото на такива хора не е в обществото. Има си старчески домове, има си специализирани лечебни заведения, имате си експерти, нека преценят за къде са, но не трябва да остават в апартамента, защото това е предпоставка за трагедия.
15
18
 
18
 
! Отговори
:-) преди 8 години
И аз веднъж заплаших едни такива алпинисти,, които не се съобразиха със забележките ми да не ми стъпват с двата си крака по прозореца, да не ми кривят с въжетата си ламаринената козирка на балкона ми и да не ми стъпват по климатика, защото се наклони и после трябваше наново да се нивелира. Не ме послушаха. Много бързо слизат от петия етаж като им доблишиш нож до въжето.После си преместиха въжетата и си свършиха работата без да ми съсипват имуществото. Значи можело.
14
5
 
33
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Що ми се струва,че тази бабка и агресивен дядо,лесно могат да бъдат...усмирени.За нарушаване на реда и посегателство към живота на работника,да бяха им сложили белезниците и да ги закарат за една вечер в килията на полицията.После щяха да са по...кротки и тихи от първолак пред стара даскалица.Поне това направете бе ОРГАНИТЕ;не да стоите отстрани,да гледате сеир и да се смеете,защото не ви плащат заплатите за...това.
13
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия имаше подобни случаи и резултатите бяха 80 годишни хора в затвора и то безцеремонно. Защото това е опит за убийство! На всеки е ясно, че какво става като се отреже въже на което виси човек на десет метра височина.
12
0
 
23
 
! Отговори
Пи преди 8 години
С всеки изминал ден четем за все по-абсурдни инциденти...
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надявам се тая вече сте я прибрали в психото? Защото иначе утре може да направи нов опит!
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Направо си е чиста лотария, с кого ще живееш в България" ... или там както се пееше в началото на всеки епизод на ... дори името забравих на сериала. Някой да ме подсети.Та така, на полицията не и се занимава с битови скандали, само че това е огромна част от ежедневните сбивания. На човек му кипва и отива да прасне два юмрука на съседа заради такива простотии. Или като започнат да ти хвърлят *** на платчето, да ти заливат колата с вода през зимата, кучетата им да се изхождат по колите ...
9
2
 
32
 
! Отговори
дядо преди 8 години
Бабата явно е изкукала и не й загрява реотана ,че това е опит за убийство .Не му завиждам на дядото с нея.
8
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабето е дърта герберка и рязнала въжето, както вожда дет реже ленти.